Οι 7 πιο σκληροί σύνδεσμοι Άγγλων χούλιγκαν που σκορπούσαν τρόμο στα γήπεδα! (pics)

Οι 7 πιο σκληροί σύνδεσμοι Άγγλων χούλιγκαν που σκορπούσαν τρόμο στα γήπεδα! (pics)

Εάν μπορούμε να πούμε ότι οι Ιταλοί οπαδοί «γέννησαν» το κίνημα των Ultras, τότε οι Άγγλοι δικαιωματικά χρεώνονται την γέννηση του χουλιγκανισμού.

Το φαινόμενο του χουλιγκανισμού εμφανίστηκε σε πολλές χώρες μέσα στο χρόνο. Οι οπαδοί των ομάδων φορούσαν κονκάρδες με βρετανικές σημαίες προκειμένου να δηλώνουν την ταυτότητά τους ως χούλιγκαν. Αυτό σήμαινε ότι σκέφτονταν και ενεργούσαν με γνώμονα αυτό.

Η Αγγλία είχε κατακλειστεί από τα κλαμπ που λειτουργούσαν ως σύνδεσμοι των ομάδων. Η βίαιη δραστηριότητα των οπαδών είχε ξεφύγει πλέον από τους αγωνιστικούς χώρους. Εκδηλωνόταν με κάθε ευκαιρία στους δρόμους γύρω από τα γήπεδα και στις παμπ μέσα και έξω.

Παρακάτω γίνεται λόγος για τους 7 πιο βίαιους συνδέσμους των Άγγλων χούλιγκαν. Δεν ήταν μόνο αυτοί, αλλά ήταν σίγουρα οι πιο σκληροί:

Τσέλσι

Chelsea Headhunters

«Κυνηγοί κεφαλών». Από το όνομα και μόνο, καταλαβαίνει κανείς την πορεία του περιβόητου συνδέσμου της Τσέλσι. Χαρακτηριστικό τους η γενικευμένη βίαιη διάθεση. Δεν στόχευαν μόνο στους οπαδούς αντίπαλων συνδέσμων, αλλά και σε αντίπαλες φυλές. Οι χούλιγκαν της Τσέλσι, ειδήμονες στην βία, έχουν σηκώσει στην πλάτη τους από ρατσιστικές συμπεριφορές μέχρι σύνδεση με ακροδεξιές και παραστρατιωτικές οργανώσεις. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί, και η σύνδεσή τους με την δράση του Εθνικού Μετώπου. Εξαιτίας της δράσης τους, έχουν φυλακιστεί πολλές φορές.

Οι Headhunters της Τσέλσι πήραν “άξια” την θέση τους ανάμεσα στους ιδρυτές τους χουλιγκανισμού στην Αγγλία.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Manchester United Red Army

«Red Army». Οι σκληροί οπαδοί της Μάτσεστερ Γιουνάιτεντ. Η δράση τους και κυρίως η βίαιη φύση τους, οδήγησαν την Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αγγλίας να τοποθετήσει κάγκελα-φράκτες στα γήπεδα ως μέτρο ασφαλείας.

Στιγμάτισαν την δεκαετία του 70΄ με την δράση τους. Οι εκδρομές του εκτός έδρας και τα επεισόδια που ήταν επακόλουθο αυτών, τους έκανε διάσημους.

“Παρασημοφορίθηκαν” από το βρετανικό ντοκιμαντέρ «Χούλιγκαν», στο οποίο οι Red Army μαζί με τους Ιντερ Σίτι Φερμ είχαν την τιμητική τους, με τα περισσότερα πλάνα να απεικονίζουν την δράση τους.

Πόρτσμουθ

Portsmouth 6.57

Το όνομά τους ήταν «6.57». Η ιστορία πίσω από αυτό, κρύβεται στο όνομα του τρένου, το οποίο έπαιρναν για να μεταβούν στα υπόλοιπα γήπεδα της Βρετανίας. Η underground ομάδα χαρακτηρίστηκε από την έντονη δράση των χούλιγκαν της.

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 80΄, η δράση των χούλιγκαν βρίσκονταν στην ακμή της.

Τότε ήταν που οι «6.57», είχαν σχηματίσει ήδη μια σκληρή φήμη γύρω από το όνομά τους. Η δράση τους βέβαια συνεχίστηκε και αργότερα. Το 2006 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, 100 οπαδοί της Πόρτσμουθ οργάνωσαν το ταξίδι τους. Όμως, δεν κατάφεραν να δουν την Εθνική Αγγλίας και φυσικά να πλακωθούν στο ξύλο.

Το παρελθόν τους είναι μαύρο. Έχουν απασχολήσει πολλές φορές το παρασκήνιο με τις πράξεις τους. Σκληρό ξύλο, πεσίματα και άπειρες συλλήψεις. Χαρακτηριστικό σκηνικό, η σύλληψη ενός 10χρονου οπαδού το 2004. Η είδηση έγινε γνώστη σε όλο το κόσμο.

Γουέστ Χαμ

West Ham Inter City Firm

Το όνομά τους «Ιντερ Σίτι Φερμ». Η έμπνευση αυτού ήταν κοινή με άλλων συνδέσμων. “Έκλεψαν” το όνομα τους από τα τρένα που τους οδηγούσαν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Φυσικά, ένα παιχνίδι εκτός έδρας έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αγωνία, αν θέλεις να πλακωθείς στο ξύλο με τον αντίπαλο οπαδό.

Η πρακτική που χρησιμοποιούσαν ήταν φυσικά το ξύλο. Χαρακτηριστικό τους, εκτός των άλλων, η παρανοϊκή τακτική που είχαν. Όταν έβγαιναν νικητές από τις συμπλοκές τους με τους άλλους οπαδούς ακολουθούσαν μια περίεργη συνήθειά. Άφηναν στους αντιπάλους, όσο αυτοί κείτονταν κυριολεκτικά στο έδαφος, μια κάρτα τους με το παρακάτω μήνυμα: «Συγχαρητήρια, μόλις συναντήσατε τους Ιντερ Σίτι».

Αρκετά παρανοϊκό..

Μπέρμιγχαμ

Birmingham Zulu Warriors

«Ζulu Warriors». Οι «Πολεμιστές Ζούλου», όπως ακριβώς δηλώνει και το όνομά τους, δεν σου δημιουργούν την αίσθηση για κάτι ήρεμο. Δεν ήταν καθόλου ψύχραιμοι.

Ο σύνδεσμος της Μπέρμιγχαμ έδρασε τέσσερις δεκαετίες πριν αλλά συζητιέται μέχρι και σήμερα.

Τη δεκαετία του 70΄ βρίσκονταν στο πικ της δράσης τους. Χαρακτηριστικό στοιχείο που τους συνδέει με το όνομά τους, ήταν πως την ώρα που πλακώνονταν και κατέστρεφαν τα πάντα στο διάβα τους, φώναζαν «Ζούλου»…

Οι αγαπημένοι τους αντίπαλοι ήταν οι οπαδοί της Άστον Βίλα. Αυτό φυσικά δεν τους εμπόδιζε από το να πλακωθούν με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο.
Σκηνικά που τους ακολουθούσαν, ήταν η αμείωτη κατανάλωση μπύρας και αλκοόλ, τα ντου σε παμπ άλλων συνδέσμων και τα ραντεβού τους σε σκοτεινά στενά της Βρετανίας με τους αντιπάλους τους, οι οποίοι πάντα πιάνονταν στον ύπνο.

Το 2006 καταγράφεται το τελευταίο, άξιο λόγου, επεισόδιο των «Ζούλου». Στην συμπλοκή τους με τους οπαδούς της Στόουκ, αντίπαλοι οπαδοί κατέληξαν στο νοσοκομείο. Όμως, ο θρύλος της Μπέρμιγχαμ παρέμεινε αλώβητος.

Άστον Βίλα

Aston Villa The Villains

«The Villains». Έγιναν γνωστοί ως τους βίαιους οπαδούς την Άστον Βίλα. Τους χαρακτήριζε η σκληρή βία. Δεν είχαν κανένα φραγμό και στο πέρασμά τους τους δεν υπολόγιζαν τίποτα. Στις συμπλοκές τους με τους αντίπαλους, ο σκοπός τους ήταν να τους βλάψουν. Δεν σταματούσαν ούτε μπροστά στην ιδέα ότι θα χαθούν ζωές. Κάτι τέτοιο έγινε και στα επεισόδια του 2004 που βρέθηκαν αντίπαλοι με τους οπαδούς της ΚΠΡ.

Σε δύο μόνο λέξεις χωράει όλη η δράση τους. Ωμή βία. Στο παρελθόν τους μετρούνται άπειρα επεισόδια που συνοδεύονταν από καταστροφές, πολλές συλλήψεις, ποτάμια αίματος να χύνονται στο δρόμο τους και καταχρήσεις, καθώς το αλκοόλ τους συνόδευε πάντα.

Μίλγουολ

Millwall Fans Fighting

Η φήμη που έχει σχηματιστεί γύρω από τους οπαδούς της Μίλγουολ είναι τεράστια και διαχρονική. Αν και πρόκειται για μικρή ομάδα σε δυναμική, αποτελούνταν ωστόσο από ισχυρούς χούλιγκαν οπαδούς. Σημαντική θέση κατείχαν οι Μπουσγουόκερς, οι οποίοι αποτέλεσαν τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς της συγκεκριμένης ομάδας.

Στους κόλπους της έχουν διαπραχθεί πολλά βίαια επεισόδια. Ένα από αυτά, οδήγησε στην απόφαση της Μάργκαρετ Θάτσερ να συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο, με σκοπό να μπορέσουν να καταπολεμήσουν την βία στα γήπεδα της Βρετανίας.

Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν το 1995 στο προημιτελικό του Κυπέλλου στην έδρα της Λούτον. Οι χούλιγκαν της ομάδας ενεπλάκησαν σε επεισόδια με τους οπαδούς των γηπεδούχων. Όπως εξελίχθηκαν τα επεισόδια, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Η αστυνομία μάταια πάλευε να επιβάλλει την τάξη, καθώς δεν μπορούσε να περιορίσει τα σκληρά επεισόδια.

Τη δεκαετία του 80΄, οι Μπουσγουόκερς της Μίλγουολ βρέθηκαν στο επίκεντρο. Προκάλεσαν πολλά σκληρά επεισόδια στα γήπεδα της Βρετανίας, παρόλο που η συχνότητα των εμφανίσεων τους είχε μειωθεί συγκριτικά με το παρελθόν.

Το 2001 στιγμάτισαν την ποδοσφαιρική κοινότητα με μια από τις τελευταίες εκφράσεις βίας τους. Για άλλη μια φορά, εξέφρασαν την ωμή βία που τους χαρακτήριζε, χαράσσοντας το πρόσωπο δύο οπαδών της Γουλβς. Και κορύφωσαν αυτήν, όταν το 2002 ενεπλάκησαν σε σκληρά επεισόδια με τους οπαδούς της Μπέρμιγχαμ.

Το πιο άρρωστο απ΄ όλα ήταν ότι είχαν κατασκευάσει δικό τους όπλο για τις επιθέσεις κατά των αντίπαλων οπαδών. Ονομάζονταν «Millwall Brick» και κατασκευάζονταν από πολλά φύλλα εφημερίδας, τα οποία τοποθετούνταν σε στρώσεις και τελικά κατέληγε στη δημιουργία ενός αιχμηρού αντικειμένου, ικανό για αιματηρά χτυπήματα.

Πηγή: athensfinest.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ