Ανατροπή με Μανέ-Σαλάχ και σούπερ Τσιμίκα η Λίβερπουλ (3-1) – Λύτρωση στο φινάλε για την Τσέλσι (0-1, vids)

Ανατροπή με Μανέ-Σαλάχ και σούπερ Τσιμίκα η Λίβερπουλ (3-1) – Λύτρωση στο φινάλε για την Τσέλσι (0-1, vids)

Η Νόριτς έβαλε δύσκολα για λίγο στη Λίβερπουλ, αλλά οι Reds επικράτησαν 3-1 στο Άνφιλντ και συνεχίζουν να βρίσκονται στο κυνήγι της Μάντσεστερ Σίτι. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Κώστα Τσιμίκα (2 μεγάλες ευκαιρίες, μία ασίστ) - Απόδραση στο 89' για την Τσέλσι.

Η Λίβερπουλ τα βρήκε… σκούρα για λίγο κόντρα στη Νόριτς, αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 στο Άνφιλντ για την 26η αγωνιστική της Premier League.

Οι Reds βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 48′ από τον Ράσιτσα, αλλά ανέβασαν ρυθμούς και χάρη σε γκολ των Μανέ και Σαλάχ μέσα σε 2 λεπτά γύρισαν την κατάσταση, με τον Ντίαζ να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη Λίβερπουλ και να διαμορφώνει το τελικό 3-1. Στο -6 η Λίβερπουλ από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία παίζει στις 19:30 με την Τότεναμ.

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν και ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος πραγματοποίησε πιθανώς την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στο Νησί.

Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα, ενώ έβγαλε τρομερή ασίστ στον Μανέ, ο οποίος ισοφάρισε με εντυπωσιακό ψαλιδάκι για τους Reds.

Η Λίβερπουλ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με τον Τσιμίκα να βρίσκεται μια… ανάσα από το 1-0 μόλις στο 5′, με τη Νόριτς να απαντάει στο 15′ με τον Πούκι, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Άλισον αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στο επόμενο λεπτό ο Ντίαζ δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ στο 37′ ο Γκαν έδιωξε σε κόρνερ νέα προσπάθεια του Τσιμίκα. Από αυτή την εκτέλεση ο Φαν Ντάικ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε.

Τα «καναρίνια» αιφινιδίασαν τη Λίβερπουλ καθώς στο 48′ ο Ράσιτσα με σουτ έξω από την περιοχή (με την μπάλα να βρίσκει στον Μάτιπ) έκανε το 0-1, ωστόσο στη συνέχεια η ομάδα του Κλοπ κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση.

Στο 65′ ο Τσιμίκας έκανε ωραία κεφαλιά-πάσα στον Μανέ στην καρδιά της περιοχής και ο Σενεγάλέζος με φοβερό ψαλδιάκι ισοφάρισε (1-1), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σαλάχ με ωραία προσποίηση και ιδανικό πλασέ, έκανε την ανατροπή για το 2-1.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 81′ ο Ντίαζ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ: Άλισον, Τσιμίκας, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Γκόμες, Χέντερσον, Κεϊτά (62’ Τιάγκο), Τσάμπερλεϊν (62’ Οριγκί), Μανέ, Ντίαζ (89’ Μιναμίνο), Σαλάχ

Νόριτς: Γκαν, Άαρονς, Γκίμπσον, Χάνλεϊ, Ουίλιαμς, Γκίλμουρ, Νόρμαν (82’ Λι Μελού), ΜακΛίν, Πούκι, Σάρτζεντ (76’ Πλαχέτα), Ράσιτσα (86’ Ρόου)

Διπλό στο φινάλε για την Τσέλσι

Η Τσέλσι τα… χρειάστηκε απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, αλλά κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από το Σέλχαρστ Παρκ, επικρατώντας 1-0 χάρη σε γκολ του Ζίγιες στο 89′.

Έτσι, η ομάδα του Τόμας Τούχελ διατηρήθηκε στην 3η θέση, φτάνοντας τους βαθμούς.

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαΐτα (46’ Μπάτλαντ), ΚλάινΆντερσεν, Γκουεχί, Μίτσελ, ΜακΆρθουρ (90+2’ Mατετά), Κουγιατέ, Σλουπ, Ολίσε, Αγιού (85’ Εζέ), Ζαχά

Τσέλσι: Μεντί, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν, Σίλβα, Σαρ (73’ Αλόνσο), Καντέ (73’ Λόφτους Τσικ), Πούλισικ, Ζορζίνιο (73’ Κόβατσιτς), Χάβερτς, Ζιγές, Λουκάκου

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής (19/2)

Γουέστ Χαμ – Νιουκάστλ 1-1
Άρσεναλ – Μπρέντφορντ 2-1
Άστον Βίλα – Γουότφορντ 0-1
Κρίσταλ Πάλας – Τσέλσι 0-1
Λίβερπουλ – Νόριτς 3-1
Μπράιτον – Μπέρνλι 0-3
Σαουθάμπτον – Έβερτον 2-0
Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 19:30

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ