Ο Κλοπ και ο Τσιμίκας βγήκαν στο κυνήγι της Σίτι (vids)

Ο Κλοπ και ο Τσιμίκας βγήκαν στο κυνήγι της Σίτι (vids)

Μετά τη γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ, η Premier League πήρε φωτιά.

Χαμός. Είναι η ιδανική λέξη για να περιγράψει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στα υψηλά διαζώματα της Premier League. Η σημερινή αγωνιστική έκρυβε ανατροπές και εκπλήξεις (ήττα Σίτι), με το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου να παίρνει κυριολεκτικά… φωτιά.

Η νίκη της Λίβερπουλ και το εντός έδρας στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι δημιουργεί νέα δεδομένα στην κορυφή της Premier League και πλέον, τα πάντα είναι ανοιχτά. Η αγωνία στο… κατακόρυφο, καθώς 12 στροφές πριν το τέλος, η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει ξανά μπει δυνατά στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Η διαφορά έπεσε στους 6 πόντους και άπαντες αντιλαμβάνονται τον… πόλεμο που θα επακολουθήσει.

Οι Reds, με τον Κώστα Τσιμίκα στην αρχική ενδεκάδα έκαναν το καθήκον τους, επικρατώντας (3-1) της Νόριτς. Ασίστ από τον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού, πάρτι από Μανέ και Σαλάχ και οι τρεις βαθμοί στην κόκκινη μεριά του Μερσεϊσάιντ.

Και δύο ώρες αργότερα, ήρθε η εντός έδρας… αυτοκτονία της Μάντσεστερ Σίτι. Οι «Πολίτες» γνώρισαν ήττα-σοκ από την Τότεναμ (2-3) και έβαλαν ξανά στο κόλπο του τίτλου τη Λίβερπουλ. Η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας, με τον Χάρι Κέιν να τη ρίχνει στο καναβάτσο στο 95ο λεπτό του ματς.

Μετά από αυτήν την απίστευτη εξέλιξη, η μάχη για το «στέμμα» της Premier League φουντώνει, με τους Reds να παραμένουν στο κατώφλι της Μάντσεστερ Σίτι.
Στους 63 πόντους η Σίτι και στους 57 η Λίβερπουλ. Με μια μικρή διαφορά. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει ένα ματς λιγότερο από τους «Πολίτες». Οπότε, αν πάρει το τρίποντο, θα φτάσει σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση.
Στα επόμενα πέντε ματς, η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τις Λιντς, Γουέστ Χαμ, Μπράιτον, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πεντάδα… φωτιά, πεντάδα που μπορεί να κρίνει πολλά. Από την άλλη, το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει Έβερτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κρίσταλ Πάλας, Μπράιτον και Μπέρνλι. Με το μεγάλο… ραντεβού των δυο μονομάχων να είναι προγραμματισμένο για τις 9 Απριλίου στο Ετιχαντ. Εκεί, που αναμένεται να πέσουν κορμιά για το θετικό αποτέλεσμα.
Ανατροπή με Μανέ-Σαλάχ και σούπερ Τσιμίκα η Λίβερπουλ (3-1) – Λύτρωση στο φινάλε για την Τσέλσι (0-1, vids) | to10.gr
Ο Αντόνιο Κόντε κατάφερε να φρενάρει την καλοκουρδισμένη μηχανή του Πεπ Γκουαρντιόλα, δίνοντας χαρά και ελπίδα στην Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα. Η γκέλα της ομάδας του Μάντσεστερ δίνει την ευκαιρία στη αρμάδα του Κλοπ να… ονειρευτεί. Άλλωστε, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, οι εκπλήξεις είναι πάντα πολλές και αναπάντεχες. Το στραβοπάτημα της Σίτι δίνει νέο ενδιαφέρον στο Νησί και οι Reds δείχνουν έτοιμοι να βάλουν στοπ στα σχέδια των «Πολιτών» για πρόωρη στέψη.

Το 0-1 της Τσέλσι

Το 2-1 της Άρσεναλ

Μπράιτον-Μπέρνλι 0-3

Άστον Βίλα-Γουότφορντ 0-1

Σαουθάμπτον – Έβερτον 2-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ