Γκουαρντιόλα: «Ο Ζιντσένκο είναι επηρεασμένος από την εισβολή, αλλά και έτοιμος να παίξει»

Γκουαρντιόλα: «Ο Ζιντσένκο είναι επηρεασμένος από την εισβολή, αλλά και έτοιμος να παίξει»

Για την κατάσταση του Ολεξάντρ Ζιντσένκο μίλησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα ενόψει της αναμέτρησης με την Έβερτον.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα παραδέχθηκε ότι ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο, έχει επηρεαστεί από τη ρωσική εισβολή στην πατρίδα του, αλλά είναι έτοιμος να αγωνιστεί αύριο κόντρα στην Έβερτον, αν του ζητηθεί. Ο Ουκρανός διεθνής αμυντικός συμμετείχε χθες σε διαμαρτυρία στο κέντρο του Μάντσεστερ για την εισβολή, με τον Ισπανό τεχνικό να εκφράζει την υποστήριξή του.

«Τι θα κάνατε, αν κάποιος από το εξωτερικό επιτεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο; Έτσι νιώθει» είπε ο Γκουαρντιόλα, όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη συμμετοχή του Ζιντσένκο στη διαμαρτυρία.

«Ανησυχούμε, αυτό είναι που νιώθουμε με τη χώρα μας όπου γεννηθήκαμε. Σκοτώνοντας αθώους ανθρώπους, πώς θα ένιωθες; Υποθέτω ότι έτσι νιώθει. Φυσικά και είμαστε κοντά του. Φυσικά έχει την υποστήριξή μας. Έγινε επίθεση στη χώρα που γεννήθηκε και αγαπά. Είναι δυνατός και ξέρει ότι είμαστε εδώ» πρόσθεσε ο Καταλανός προπονητής.

Ο Γκουαρντιόλα είπε ότι αυτός και οι παίκτες της Σίτι συζήτησαν την κατάσταση με τον 25χρονο ακραίο μπακ ενόψει του αυριανού αγώνα στην Premier League με την Έβερτον. «Μιλήσαμε για όλα αυτά, μίλησα μαζί του. Όλοι μίλησαν. Αυτοί οι τίτλοι των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο προκαλούν μια ανησυχία» είπε. «Ο Όλεκς είναι απίστευτα δυνατός, ένας πραγματικά εξαιρετικός τύπος. Φυσικά δεν είναι εύκολο, αλλά σήμερα και χθες στην προπόνηση ήταν εξαιρετικός. Είναι έτοιμος να παίξει αν χρειαστεί».

Ο 51 ετών τεχνικός είπε ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Γκάμπριελ Ζεσούς, και ο Άγγλος μέσος, Τζακ Γκρίλις, είναι σε εξαιρετική κατάσταση και διαθέσιμοι για την αναμέτρηση στο «Γκούντισον Παρκ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ