Ο Αρτέτα μεταμόρφωσε την Άρσεναλ: Οι παίκτες «κλειδιά» και η… συμβολή του Πεπ (pics)

Ο Αρτέτα μεταμόρφωσε την Άρσεναλ: Οι παίκτες «κλειδιά» και η… συμβολή του Πεπ (pics)

Ο Μικέλ Αρτέτα έχει βάλει την... υπογραφή του στην Άρσεναλ. Από τα «μαύρα σύννεφα» των πρώτων αγωνιστικών, στο δρόμο για τα αστέρια του Champions League.

28 Αυγούστου του 2021. Η Άρσεναλ γνωρίζει τη συντριβή στη «μπλε» μεριά του Μάντσεστερ. Ο «δάσκαλος» ταπεινώνει τον «μαθητή» με τον χειρότερο τρόπο. Οι Πολίτες του Πεπ Γκουαρντιόλα διαλύουν με 5-0 τους Κανονιέρηδες του Μικέλ Αρτέτα και τα πρώτα… σύννεφα εμφανίζονται στο Λονδίνο. Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Premier League, η Άρσεναλ μετρούσε διαδοχικές ήττες με 0-9 γκολ! Κανείς δε μπορούσε να εγγυηθεί το μέλλον του Ισπανού τεχνικού στον πάγκο της ομάδας.

Λίγους μήνες μετά; Η μέρα με τη νύχτα. Το σκηνικό έχει ανατραπεί πλήρως, με την Άρσεναλ να κουνάει… σεντόνι. Οι «κανονιέρηδες» έχουν αφήσει πίσω τους τις «μαύρες» μέρες του παρελθόντος, με τα καλύτερα να είναι μπροστά.

Τελευταίο θύμα της αρμάδας του Μικέλ Αρτέτα η Γουότφορντ. Οι «κανονιέρηδες» πέρασαν και από το Vicarage Road Stadium, σκαρφαλώνοντας στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με 48 πόντους, στο +1 από τη Γιουνάιτεντ και 3 ματς λιγότερα από τους «κόκκινους διαβόλους», η Άρσεναλ βρίσκεται στο κατώφλι του Champions League μετά από πέντε χρόνια.

Με το ένα αρνητικό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο, ο Μικέλ Αρτέτα δεν έχασε την ψυχραιμία του. Στηρίχθηκε στους «μικρούς» και δικαιώθηκε. Το γεγονός πως οι «κανονιέρηδες» φουλάρουν για τα… αστέρια, το οφείλουν εν πολλοίς στον Ισπανό προπονητή.

Ο 39χρονος τεχνικός έμαθε πολλά δίπλα στον Πεπ Γκουαρντιόλα. «Σχολείο» ο Καταλανός, προσέφερε τα κατάλληλα… εφόδια στον Αρτέτα. Ο πρώην τεχνικός της Μπάρτσα είναι ο κορυφαίος της γενιάς του, με τον Αρτέτα να έχει τη χαρά και την ευλογία να βρίσκεται στη διπλανή του θέση για περίπου μια τριετία. «Η Αρσεναλ δεν μπορεί να βρει καλύτερο προπονητή από τον Μίκελ. Είναι η καλύτερη λύση και είμαι σίγουρος πως θα βρει τους τρόπους για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση. Είναι ένας από τους καλύτερους που έχω συνεργαστεί ποτέ και είμαι σίγουρος για την ποιότητα του. Σύντομα θα οδηγήσει την Αρσεναλ στο σωστό δρόμο», είχε δηλώσει παλαιότερα ο Πεπ. Τα αποτελέσματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, με τον νεαρό κόουτς να βάζει τη σφραγίδα του στην ομάδα του Λονδίνου.

Η Άρσεναλ βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι, κάνοντας… θόρυβο με τις εμφανίσεις της. Είναι μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης, έχοντας κερδίσει τους 25 από 30 διαθέσιμους βαθμούς στα τελευταία 10 ματς της Premier League. Μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής κατηγορίας, με την Μπαρτσελόνα να ακολουθεί στον πόντο. Από κοντά, οι Λίβερπουλ, Μπάγερν, Γιουβέντους και Νις.

Ο Μικέλ Αρτέτα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των παικτών, με τον Μάρτιν Οντεγκάαρντ να του βγάζει το… καπέλο. Ο Νορβηγός άσος κλήθηκε να σχολιάσει αν μπορεί ο κόουτς της Άρσεναλ να φτάσει στο επίπεδο του Πεπ Γκουαρντιόλα. «Φυσικά. Πιστεύω ότι έχει ότι χρειάζεται. Είναι ήδη κορυφαίος κόουτς και θα είναι και τα επόμενα χρόνια. Είναι νέος, όπως η ομάδα μας και μόνο καλύτερος θα γίνεται».

Pep Guardiola praises 'smart' Mikel Arteta, admitting Spaniard could be his successor at Man City

Καταλυτικό ρόλο στην αναγέννηση της Άρσεναλ παίζουν τρεις παίκτες. Οι Σμιθ Ρόου, Μπουκαγιό Σακά και Αλεξάντερ Λακαζέτ βρίσκονται στα καλύτερά τους, παίρνοντας από το χεράκι την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Οι δυο μικροί των «κανονιέρηδων» πετάνε, με τον Ισπανό τεχνικό να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Ο Ρόου είναι η αποκάλυψη της εφετινής Άρσεναλ και του Μικέλ Αρτέτα, με τον 21χρονο παίκτη να μετράει 10 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Από κοντά ο Σακά με 9 τέρματα και 5 τελικές πάσες, ενώ ο Λακαζέτ είναι ο κορυφαίος… σερβιτόρος των «κανονιέρηδων» (8).

«Νομίζω πως ο Μπουκαγιό είχε μία εμπειρία το καλοκαίρι που λίγοι παίκτες θα έχουν. Ήταν εξαιρετικό για την καριέρα του γιατί ο κόσμος του ποδοσφαίρου έδειξε πόσο πολύ τον συμπαθεί και πόσο πολύ τον σέβεται.

Ήταν ένα μεγάλο boost για εκείνον, ώστε να καταλάβει πως τις δύσκολες στιγμές υπάρχουν άνθρωποι που τον στηρίζουν και το κλαμπ κάνει το ίδιο, όπως και οι συμπαίκτες του. Πρέπει να του δώσουμε χώρο, είναι εξαιρετικό ήδη αυτό που κάνει. Να μην διαβάζει τόσο πολύ και να κάνει αυτό που κάνει», δήλωσε για τον Σακά ο Αρτέτα.

Saka showing he belongs in the Champions League as Arsenal edge ahead in top-four race | Goal.com

Το… μαγικό ραβδάκι του Μικέλ Αρτέτα αποδίδει στην Άρσεναλ. Ο Ισπανός τεχνικός βάζει τα «γυαλιά» σε όσους έσπευσαν να τον ξεγράψουν, με τα μέχρι τώρα δείγματα στους «κανονιέρηδες» να είναι εντυπωσιακά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ