Μπράιτον – Λίβερπουλ 0-2: Έκανε το καθήκον της η Λίβερπουλ και παραμένει στο -3

Μπράιτον – Λίβερπουλ 0-2: Έκανε το καθήκον της η Λίβερπουλ και παραμένει στο -3

Η Λίβερπουλ δεν δυσκολεύτηκε στην έδρα της Μπράιτον, επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Ντίαζ και Σαλάχ και παραμένει στο -3 από την Μάντσεστερ Σίτι.

Η Λίβερπουλ συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Μπράιτον για την 29η αγωνιστική της Premier League, χάρη στα γκολ των Ντίαζ και Σαλάχ και έφτασε τις οκτώ συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο Σαλάχ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 61′ πέτυχε το γκολ Νο 2.000 για την ομάδα του στην Premier League και να γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ με 20+ γκολ στο πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές σεζόν.

Ο αγώνας

Η Μπράιτον μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και μέσα στα πρώτα 10 λεπτά είχε κάνει τρεις τελικές φάσεις με δύο σουτ και μια κεφαλιά. Η Λίβερπουλ βρήκε σιγά σιγά τα πατήματα της μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 19ο λεπτό, ο Ματίπ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά από την πίσω γραμμή και ο Ντίας πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Μπράιτον, για να προλάβει τον Σάντσεθ στην έξοδο και να γράψει το 1-0 για τους Reds.

Η Λίβερπουλ λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έχασε μια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν το πλασέ του Σαλάχ στο 43′ σταμάτησε πάνω στο σώμα του Σάντσεθ με το ημίχρονο να βρίσκει προηγούμενους τους κόκκινους με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση. Αρχικά στο 57′ λεπτό ένα σουτ του Σαλάχ σταμάτησε στο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα το σουτ πέρασε εκτός εστίας. Στο 59′ λεπτό η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι όταν ένα σουτ του Κεϊτά σταμάτησε επάνω στο χέρι Μπισούμα με τον Αιγύπτιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση, να ευστοχεί και να κάνει το 2-0 για τους κόκκινους.

Η μοναδική ευκαιρία που είχε η Μπράιτον στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 89′ του αγώνα όταν μετά από την προσπάθεια του Γουέλμπεκ ο Άλισον έκανε μια εξαιρετική επέμβαση κα κράτησε το μηδέν στην εστία του. Έτσι το 2-0 για την Λίβερπουλ έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με τους κόκκινους να παραμένουν στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Σάντσεθ, Φέλτμαν, Ντανκ, Κουκουρέγια, Λάμπτεϊ, Αλσάτε (46′ Λαλάνα (53′ Γκρος)), Μπισούμα (66′ Γουλμπεκ), ΜακΆλιστερ, Μαρτς, Μοπέ, Τροσάρ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (86′ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Κεϊτά (65′ Τιάγκο), Σαλάχ (65′ Ζότα), Μανέ, Ντίας

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ