Ο Χάβερτς έκανε το step up στη δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας της Τσέλσι (pics, vids)

Ο Χάβερτς έκανε το step up στη δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας της Τσέλσι (pics, vids)

Ο Κάι Χάβερτς έκρινε το παιχνίδι με τη Νιούκαστλ με ένα υπέροχο γκολ, σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος και... φώναξε ξανά «παρών» για τους «μπλε» που εκτός των τεσσάρων γραμμών περνάνε τις πιο δύσκολες ημέρες τους...

Τις δυσκολότερες ημέρες της σύγχρονης ιστορίας της περνάει το τελευταία διάστημα η Τσέλσι. Οι κυρώσεις που επέβαλε στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν «χτυπήσει» αισθητά και τους «μπλε», καθώς η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και δεν μπορεί να κάνει ούτε τα… βασικά.

Οι ποδοσφαιριστές της όμως δίνουν… απαντήσεις εντός των τεσσάρων γραμμών. Με τον Κάι Χάβερτς να είναι ο μπροστάρης για την ομάδα του Τόμας Τούχελ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει όλος ο σύλλογος.

Σε ένα παιχνίδι που έγινε στη σκιά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και όλων των κυρώσεων που έχουν… χτυπήσει και την Τσέλσι, η ομάδα του Τόμας Τούχελ μπόρεσε να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη, κυρίως για τον ψυχολογικό τομέα των ποδοσφαιριστών.

Με ένα υπέροχο γκολ του Κάι Χάβερτς στο 89ο λεπτό, οι «μπλε» κατάφεραν να… λυγίσουν τη μαχητική Νιουκάστλ και να φτάσουν σε μια πολύ σημαντική νίκη, επικρατώντας με 1-0!

Μία στιγμή μαγείας του Γερμανού σταρ ήταν αρκετή για την Τσέλσι. Φοβερή μπαλιά του Ζορζίνιο, κοντρόλ από… άλλον πλανήτη του Χάβερτς και τελείωμα στα… καπάκια για το 1-0, από έναν ποδοσφαιριστή που έχει εξελιχθεί στον πιο clutch player που διαθέτουν οι «μπλε».

Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο ο Χάβερτς σκοράρει. Για πρώτη φορά από τότε που έγινε κάτοικος Λονδίνου καταφέρνει να βρει δίχτυα σε τρία σερί ματς, έχοντας συνολικά πέντε γκολ και μια ασίστ στα τελευταία πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Γερμανός σταρ έχει σκοράρει συνολικά 14 γκολ υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ και είναι ο πρώτος σκόρερ της Τσέλσι από την ημέρα που αποχώρησε ο Φρανκ Λάμπαρντ. Και φυσικά μέσα σε αυτά είναι αυτό κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League και αυτό απέναντι στην Παλμέιρας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Από το παιχνίδι με τη Λιλ στις 22/2, μέχρι και το χθεσινό με τη Νιούκαστλ, ο Χάβερτς είναι ο άνθρωπος που έχει τραβήξει το… κουπί για την Τσέλσι και έχει… φωνάξει «παρών» στις δυσκολότερες ημέρες που περνάει ο σύλλογος εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Κόντρα στη Νόριτς ο 22χρονος ήταν αυτός που «σέρβιρε» στον Μάουντ για το 2-0, πριν βάλει… τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων, διαμορφώνοντας το 3-1 με ένα φοβερό τελείωμα. Απέναντι στην Μπέρνλι σκόραρε δύο φορές και έδειξε πόσο σημαντικός είναι για το σύνολο του Τόμας Τούχελ, ενώ στον τελικό του Carabao Cup με τη Λίβερπουλ ήταν με διαφορά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι.

Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του στην Τσέλσι, ο Χάβερτς δείχνει ακριβώς τους λόγους για τους οποίους οι «μπλε» δαπάνησαν το καλοκαίρι του 2020 περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ.

Και μοιάζει να είναι το καλύτερο… δώρο του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην ομάδα του Λονδίνου κάτι που επιβεβαιώνουν και οι φίλαθλοι των «μπλε» οι οποίοι τραγουδάνε και φωνάζουν το όνομα του Γερμανού από τον τελικό του Οπόρτο τον οποίο είχε κρίνει ο Χάβερτς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ