Η σοκαριστική απόφαση του Σάντος με τον Ζοσέ Σα – Οι τρελοί αριθμοί και οι άναυδοι Πορτογάλοι! (pics)

Η σοκαριστική απόφαση του Σάντος με τον Ζοσέ Σα – Οι τρελοί αριθμοί και οι άναυδοι Πορτογάλοι! (pics)

Η μη κλήση του Ζοσέ Σα από τον Φερνάντο Σάντος, για τα ματς της Εθνικής Πορτογαλίας προκάλεσε σάλο στη χώρα και κριτική. Οι αριθμοί είναι αποστομωτικοί.

Άδικη και… τρελή χαρακτηρίζεται από χθες το απόγευμα η απόφαση του Φερνάντο Σάντος να μην καλέσει τον Ζοσέ Σα για τα μπαράζ του Παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ του 2022.

Τι και αν ο Πορτογάλος τερματοφύλακας της Γουλβς διανύει μια ονειρική σεζόν στην Premier League. Τι και αν οι αριθμοί του προκαλούν …ζαλάδα και θαυμασμό; Ο Φερνάντο Σάντος έκρινε πως ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού που έχει «τρελάνει» τους Άγγλους, δεν άξιζε μια από τις τρεις θέσεις των τερματοφυλάκων της αποστολής για τα μπαράζ.

Μια απόφαση την οποία την κατακρίνουν σε μεγάλο βαθμό στην Πορτογαλία. Διότι οι εμφανίσεις και οι αριθμοί του Σα φέτος με τους «λύκους» δεν είναι απλώς για κλήση, αλλά για φανέλα βασικού.

Τα φοβερά νούμερα του Σα στην Αγγλία τον κατατάσσουν σε έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Premier League, έχοντας δίπλα του ονόματα όπως του Άλισον της Λίβερπουλ, του Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι και του Μεντί της Τσέλσι.

Για να καταλάβει κανείς το επίπεδο στο οποίο αγωνίζεται φέτος ο Σα, αρκεί να γνωρίζει πως έχει το υψηλότερο ποσοστό επεμβάσεων στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, ανάμεσα στους τερματοφύλακες που έχουν κάνει τουλάχιστον δέκα συμμετοχές.

Συνολικά, σε 29 αναμετρήσεις έχει κάνει 97 αποκρούσεις, έχει σώσει οχτώ γκολ, ενώ έχει κρατήσει 11 φορές ανέπαφη την εστία του.

Κι όμως, ο Σα μπορεί να… αποδείξει και αλλιώς πως η μη κλήση του πρόκειται για ένα «έγκλημα». Κάνοντας μια απλή σύγκριση με τους άλλους τρεις τερματοφύλακες που επέλεξε να καλέσει ο Σάντος καταλαβαίνει κανείς πως ο Σα φέτος βρίσκεται πολλές σκάλες πιο ψηλά.

Οι αριθμοί του Σα είναι καλύτεροι τόσο από αυτούς του πρώην τερματοφύλακα της Γουλβς, Ρουί Πατρίσιο, όσο και από εκείνους των Ντιόγκο Κόστα και Άντονι Λόπες, έχοντας καλύτερα ποσοστά σε σχεδόν όλες τις στατιστικές κατηγορίες!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GoalPoint.pt ⚽ (@goalpoint)

Εκτός από τα… μάτια και τα νούμερα του Σα αποδεικνύουν πως ο Πορτογάλος τερματοφύλακας άξιζε τουλάχιστον μια θέση στην αποστολή του Φερνάντο Σάντος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ