Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Το «τρένο» της Μάντσεστερ Σίτι πέρασε και από την έδρα της Έβερτον (3-1), διατήρησε το +16 από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ και έδειξε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει του πρώτου προημιτελικού κόντρα στη Λίβερπουλ για το Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε «πλάκα» στην έδρα της Έβερτον (3-1) και πλησίασε ακόμα περισσότερο στη στέψη της ως πρωταθλήτριας Αγγλίας, ενώ παράλληλα έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του πρώτου προημιτελικού κόντρα στη Λίβερπουλ (4/4) για το Champions League.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρνιόλα μπήκε «φουριόζα» στην αναμέτρηση και μόλις στο 4′ άνοιξε το σκορ, με τον Σίλβα να κάνει το παράλληλο γύρισμα και τον Σανέ με σουτ στην κίνηση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ.

Οι «πολίτες» δεν σταμάτησαν εκεί, όμως, και οκτώ λεπτά αργότερα πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Αντεπίθεση «φαρμάκι», συστημένη σέντρα του Ντε Μπρόινε στον Γκάμπριελ Ζεσούς, που με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η Έβερτον τα είχε «χαμένα» και η Σίτι το εκμεταλλεύθηκε για να κλειδώσει το ματς στο 37′, με τον Σίλβα να δίνει τη δεύτερη του ασίστ στο ματς και τον Στέρλινγκ να χρίζεται σκόρερ για το 3-0.

Το μόνο που είχε να κάνει η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να διατηρήσει το υπέρ της αποτέλεσμα, και αυτό ακριβώς πέτυχε. Η Έβερτον κατάφερε να μειώσει με το όμορφο σουτ του Μπολάσι στο 63′, απείλησε ξανά στο 66′ με κεφαλιά του Τοσούν, αλλά μέχρι εκεί.

Το τελικό 3-1 έφερε τη Σίτι στους 84 βαθμούς και στο +16 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία υποδέχεται το Μεγάλο Σάββατο. Μάλιστα, οι «πολίτες» με νίκη θα πανηγυρίσουν και μαθηματικά την κατάκτηση της φετινής Πρέμιερ Λιγκ! Από την άλλη η Έβερτον έμεινε στους 40 βαθμούς και έχει αρχίσει να αποχαιρετά τις λιγοστές ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ