Αποσύρεται από την ενεργό δράση στα 39 του ο Ζερμέν Ντεφό

Αποσύρεται από την ενεργό δράση στα 39 του ο Ζερμέν Ντεφό

Την απόφασή του να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο στα 39 του χρόνια έκανε γνωστή ο Ζερμέιν Ντεφόε.

Ο Ζερμέν Ντεφό μπορεί να μην αγωνίστηκε σε κάποια κορυφαία ομάδα της Premier League, ωστόσο παραμένει ένας εκ των πρώτων σκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος, καθώς βρίσκεται στην 9η θέση της σχετικής λίστας με 162 γκολ.

Ο πολύπειρος επιθετικός λοιπόν, γνωστοποίησε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση, κλείνοντας μία καριέρα που κράτησε κοντά 23 χρόνια. Κατά της διάρκειας της καριέρας του είχε αγωνιστεί Γουέστ Χαμ, Τότεναμ, Πόρτσμουθ, Ρέιντζερς, Μπόρνμουθ και Τορόντο, ενώ φόρεσε 57 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, σκοράροντας 20 φορές.

Με μια ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσυρθεί, τονίζοντας πως είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά πλέον θέλει να περάσει χρόνο με τους δικούς του ανθρώπους.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ζερμέν Ντεφό: 

«Μετά από 22 χρόνια στο παιχνίδι, αποφάσισα να αποσυρθώ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο . Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, και το έχω συζητήσει με την οικογένειά μου και τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους. Έκανα το επαγγελματικό μου ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών το 1999 και αισθάνομαι ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσω. Είχα ένα απίστευτο ταξίδι, και έχω γνωρίσει καταπληκτικούς ανθρώπους στο ποδόσφαιρο.. Το ποδόσφαιρο θα παραμείνει πάντα στο αίμα μου, και μου δίνει μεγάλη υπερηφάνεια και ικανοποίηση να κοιτάξω πίσω την ευλογημένη καριέρα που είχα. Τώρα θέλω να περάσω λίγο ποιοτικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά μου πριν προτού προχωρήσω σε νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου.

Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς από κάθε σύλλογο που έχω παίξει. Θα έχω πάντα έναν ιδιαίτερο δεσμό με όλους σας. Ευχαριστώ επίσης στους καταπληκτικούς συμπαίκτες μου, προπονητές, και προσωπικό για το παιχνίδι ένα τέτοιο αναπόσπαστο κομμάτι στην καριέρα μου. Τέλος, θέλω να πω ευχαριστώ στη μαμά μου. Μου έδωσες μια μπάλα όταν ήμουν δύο ετών και με έκανες να πιστέψω ότι το όνειρό μου θα μπορούσε να γίνει πραγματικά. Οτι είμαι το οφείλω σε σένα και στον Θεό».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ