Το άλλο πρόσωπο του Αμπράμοβιτς – Το Άουσβιτς, οι δωρεές στο NHS και ο ρόλος του στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας – Ρωσίας (pics)

Το άλλο πρόσωπο του Αμπράμοβιτς – Το Άουσβιτς, οι δωρεές στο NHS και ο ρόλος του στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας – Ρωσίας (pics)

Είναι ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων εβδομάδων. Βλέπει να τον «κυνηγάνε» από παντού. Εκτός από τα πολλά... συζητήσιμα θέματα, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει κάνει και πολλές... μεγάλες πράξεις για τις οποίες ωστόσο λίγοι γνωρίζουν και μιλάνε.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που το όνομα του «ακούγεται» περισσότερο από κάθε άλλο στην Αγγλία. Ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να του επιβάλει κυρώσεις και να τον «χτυπήσει», κυνηγώντας μαζί και την Τσέλσι η οποία περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις της διαδικασίας της πώλησης, ώστε να «απελευθερωθεί» και να μπει και πάλι σε μια φάση… κανονικότητας.

Ο λόγος φυσικά για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Το πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων. Ή ακόμα και του μήνα. Πάνε σχεδόν δύο εβδομάδες από την ημέρα που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στους Ρώσους ολιγάρχες, λόγω Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ήταν μια απόφαση την οποία περίμεναν στο Νησί. Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι ήταν αυτός που είχε «περικυκλωθεί» από τους περισσότερους, καθώς σε καθημερινή βάση γινόταν αναφορά στο ονόμα του στη Βουλή.

Ο Ρώσος ολιγάρχης είναι γνωστός για τη συλλογή του από σπατάλες και υπερβολές. Πολυτελή αυτοκίνητα, ιδιωτικά αεροσκάφη και πλούσια σπίτια σε όλο τον κόσμο είναι μερικοί από τους τρόπους να απολαμβάνει τα περίπου 14.5 δισεκατομμύρια δολάρι της περιουσίας του. Ένα ποσό που τον καθιστά τον 12ο πλουσιότερο άνδρα στη Ρωσία και νούμερο 142 στον κόσμο.

Ο Αμπράμοβιτς έχασε και τους δύο γονείς του όταν ήταν τριών ετών, εγκατέλειψε το σχολείο στα 16 του, σπούδασε μηχανολόγος, εργάστηκε ως μηχανικός και στη συνέχεια κατετάγη στον Κόκκινο Στρατό. Στη συνέχεια, δημιούργησε μια εταιρεία κατασκευής παιδικών παιχνιδιών που πουλούσε πλαστικές πάπιες. Την εποχή που η Σοβιετική Ένωση άρχισε να καταρρέει, βρέθηκε στο κλαμπ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων ξεκινώντας το εμπόριο πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Από εκεί και πέρα, ο Αμπράμοβιτς απέκτησε μια τεράστια περιουσία την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, το BBC έβγαλε στη… φόρα πολλές ιστορίες κατά του Ρώσου ολιγάρχη. «Κλοπές, απαγωγές, διαφθορά και δωροδοκίες». Τα τέσσερα «σημεία» που… καίνε τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Πάντα ωστόσο υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν αποτελεί εξαίρεση. Μπορεί να έχει κάνει χίλια δυο… κακά, ωστόσο ακόμα και ο 58χρονος έχει προσφέρει θετικά. Και μάλιστα με μεγάλες πράξεις.

Το επιμορφωτικό ταξίδι στο Αουσβιτς

Ήταν στα τέλη του 2018 όταν έγινε γνωστός ο νέος τρόπος καταπομέλησης του ρατσισμού που βρήκε η Τσέλσι. Τότε, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είχε σκεφτεί έναν νέο τρόπο «τιμωρίας» για τους ακροδεξιούς οπαδούς της Τσέλσι, αφήνοντας πίσω την απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο.

Τι σκέφτηκε λοιπόν; Εκδρομή στο Άουσβιτς. Όπως είχε γίνει γνωστο τον Οκτώβρη του 2018, ο Αμπράμοβιτς είχε αποφασίσει να στέλνει τους ρατσιστές οπαδούς της ομάδας του στον τόπο όπου βασανίστηκαν χιλιάδες, με σκοπό τη συμμόρφωση των φιλάθλων.

Το μεγάλο έργο εν καιρώ πανδημίας

Δεν ήταν λίγες οι ομάδες που κινήθηκαν σημαντικά όταν ξεκίνησε η πανδημία στις αρχές του 2020. Ωστόσο η Τσέλσι ήταν ένας από τους συλλόγους που βοήθησε σε μέγιστο βαθμό με σπουδαίες πράξεις και προσφορές.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ήταν ο άνθρωπος που είχε πάρει τις αποφάσεις. Ο Ρώσος μεγιστάνας δεν σταμάτησε να πληρώνει τους υπαλλήλους της Τσέλσι ακόμα και τον καιρό που τα πάντα είχαν κλείσει, στις αρχές της πανδημίας.

Παράλληλα, με απόφαση του Αμπράμοβιτς η Τσέλσι είχε δώσει το ξενοδοχείο δίπλα από το «Στάμφορντ Μπριτζ» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας, ώστε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να πηγαίνουν εκεί.

Εκτός από αυτό, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι είχε κάνει πολλές δωρεές στα νοσοκομεία σε όλο αυτό το δύσκολο διάστημα.

Οι προσπάθειες για την επαναφορά ειρήνης και η παράκληση του Ζελένσκι στον Μπάιντεν

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, γνωστοποιήθηκε πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έψαχνε απεγνωσμένα έναν Ρώσο με κύρος ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει στις πρώτες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο άνθρωπος που δέχτηκε τότε να βοηθήσει ήταν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος είχε δώσει το «παρών» στη Λευκορωσία. Λίγες εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα χθες, έγινε γνωστό πως ο Ζελένσκι ζήτησε και πάλι τη βοήθεια του Ρώσου μεγιστάνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Wall Street Journal» ο Ρώσος ολιγάρχης έχει στο πλευρό του τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι! Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε με τον πλανητάρχη, τον πρόεδρο των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν και έκανε ειδική αναφορά στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ο Ζελένσκι φέρεται να ζήτησε από τον Μπάιντεν να περιμένει και να μην επιβάλει ακόμα κυρώσεις κατά του Αμπράμοβιτς, καθώς πιστεύει πως ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικός και να έχει ρόλο «κλειδί» στις διαπραγματεύσεις ειρήνης με τη Ρωσία.

Παρότι από το 2004, όταν και «πάτησε» στο Νησί, μέχρι και σήμερα, ο Αμπράμοβιτς έχει δεχτεί μεγάλο «πόλεμο» από τα βρετανικά Μέσα, ο ίδιος έχει προσπαθήσει πολλές φορές να ρίξει τους… τόνους με διάφορες μεγάλες πράξεις.

Μπορεί να μη φημίζεται για αυτό, ωστόσο ο Ρώσος μεγιστάνας έχει προχωρήσει ουκ ολίγες φορές σε… μεγάλες πράξεις τις οποίες λίγοι αναγνωρίζουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ