Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Οι αριθμοί δείχνουν γιατί αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο ματς του κόσμου (pic, vid)

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Οι αριθμοί δείχνουν γιατί αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο ματς του κόσμου (pic, vid)

Μια «μάχη»... γιγάντων αναμένεται να διεξαχθεί αύριο στο «Έτιχαντ» ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.

Αντίστροφα για το μεγάλο ντέρμπι της Premier League, ανάμεσα στις δύο ομάδες που κάνουν… κουμάντο στο Νησί τα τελευταία χρόνια μετράει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχτεί στο «Έτιχαντ» τη Λίβερπουλ σε έναν αγώνα που κατά πάσα πιθανότατα θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή της Premier League, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή μόλις στο +1.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως αυτή τη στιγμή οι δύο συγκεκριμένες ομάδες είναι οι ποιοτικότερες ολόκληρου του κόσμου και όχι μονάχα της Premier League. Οι αριθμοί που έχουν τα τελευταία χρόνια, δείχνουν πως πράγματι το επίπεδο στο οποίο αγωνίζονται τόσο οι «πολίτες», όσο και οι «κόκκινοι» είναι από άλλον… πλανήτη.

Από τη σεζόν 2018/19, η Σίτι έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στο πρωτάθλημα 338 βαθμούς! Έναν μόλις περισσότερο από τη Λίβερπουλ των 337 βαθμών! Για να καταλάβει κανείς τη μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, αρκεί να γνωρίζει πως η 3η Τσέλσι βρίσκεται 73 βαθμούς κάτω από την 2η Λίβερπουλ!

Σε αυτό το διάστημα, οι «πολίτες» έχουν ηττηθεί 22 φορές, σε αντίθεση με τους «κόκκινους» που έχουν μόλις 15 ήττες.

Παράλληλα, τα expected goals της ομάδας του Πεπ από το 2018 μέχρι και σήμερα είναι στα 324, με την ομάδα του Κλοπ να έχει 294. Αμυντικά, οι «πολίτες» δείχνουν καλύτεροι, καθώς έχουν δεχτεί 108 γκολ, σε αντίθεση με τους «κόκκινους» που έχουν μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα τους 117 φορές, με τα clean sheets να είναι 74-66.

Πολλοί θα περίμεναν μεγάλη διαφορά στην κατοχή της μπάλας, ωστόσο η Σίτι έχει μόλις 4% μεγαλύτερο ποσοστό από τη Λίβερπουλ (67%-63%)!

«Τρελά» νούμερα που μόνο αυτές οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν τη δεδομένη στιγμή στον ποδοσφαιρικό χάρτη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ