Ποδόσφαιρο στα… σύννεφα (pics, vids)

Ποδόσφαιρο στα… σύννεφα (pics, vids)

Το θέαμα ήταν πολύ υψηλό στο «Έτιχαντ», ωστόσο η παρτίδα ανάμεσα σε Γκουαρντιόλα και Κλοπ δεν είχε νικητή. Οι δυο τους έχουν μπροστά τους επτά «τελικούς» για να λύσουν τις διαφορές τους...

Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στο πόδι για 90 λεπτά. Όσο κράτησε η ματσάρα του «Έτιχαντ».

Ένα παιχνίδι «έργο τέχνης». Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ έδωσαν στο ίδιο το ποδόσφαιρο έναν αγώνα που ο πλανήτης της στρογγυλής Θεάς θα θυμάται για πολλά χρόνια.

Μία ματσάρα που απέδειξε όλα όσα γράφονται τους τελευταίους μήνες για αυτές τις δύο ομάδες. Οι δύο κορυφαίοι προπονητές του κόσμου, «κατέβασαν» στο «Έτιχαντ» τις δύο κορυφαίες ομάδες του πλανήτη.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν κάτι που δίνει ακόμα περισσότερη έμφαση στο γεγονός πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το 2-2 πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δίνει ακόμα έναν λόγο για να ανυπομονεί ο ποδοσφαιρικός πλανήτης για τη συνέχεια η οποία αναμένεται να κόψει την… ανάσα.

Τι άλλαξε με το 2-2. Απολύτως τίποτα. Όπως ξεκίνησαν, έτσι τελείωσαν. Με τη διαφορά στον πόντο. Η Σίτι έφυγε από το «Έτιχαντ» με 74 βαθμούς, η Λίβερπουλ με 73.

Η υπερομάδα του Γκουαρντιόλα πήρε δύο φορές το προβάδισμα, ωστόσο η… μηχανή του Κλοπ απάντησε ισάριθμες φορές, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και τις δύο ομάδες να προσφέρουν ένα απίστευτο θέαμα.

Οι ισορροπίες παρέμειναν λεπτές, καθώς απομένουν μόλις επτά αγωνιστικές για να τελειώσει η φετινή Premier League.

Βέβαια, τόσο η εικόνα της αναμέτρησης, όσο και οι μικρές διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν προκαλούν εντύπωση, καθώς ακόμα και οι δύο προπονητές δεν έχουν καταφέρει να βρουν τι τους… χωρίζει.

Κανένας προπονητής δεν έχει καταφέρει να κερδίσει (8) τον Πεπ Γκουαρντιόλα περισσότερες φορές από τον Γιούργκεν Κλοπ. Κανένας προπονητής δεν έχει καταφέρει να κερδίσει (8) τον Γιούργκεν Κλοπ περισσότερες φορές από τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο σεβασμός που τρέφουν ο ένας για τον άλλον, είναι ακόμα ένας λόγος που οι συγκεκριμένες μάχες είναι τόσο ιδιαίτερες και τόσο ποιοτικές. Απόδειξη, η μεγάλη αγκαλιά που είχαν στο φινάλε της αναμέτρησης.

Το «θρίλερ» ωστόσο δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα, καθώς θέλουν, δεν θέλουν, στο τέλος θα χωρίσουν τις διαφορές τους.

Επτά αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε. Επτά… τελικοί και για τους δύο, με τη Σίτι να έχει στα… χαρτιά ένα πιο βατό πρόγραμμα, καθώς η Λίβερπουλ έχει να αντιμετωπίσει ομάδες όπως τη Γιουνάιτεντ, την Τότεναμ, αλλά και τη… μισητή Έβερτον, έχοντας ωστόσο το «πλεονέκτημα» του «Άνφιλντ» και στις τρεις αναμετρήσεις.

Ενδιάμεσα έχουν να παίξουν και για το Champions League, ενώ ακόμα πιο ξεχωριστή γίνεται η κόντρα τους, εάν αναλογιστεί κανείς πως το ερχόμενο Σάββατο (16/4, 17:30) θα ριχτούν ξανά στη μάχη για τον ημιτελικό του FA Cup στο «Γουέμπλεϊ»!

Πάμε να δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα και των δύο μέχρι το φινάλε:

Μάντσεστερ Σίτι:

20/04 Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον
23/04 Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ
30/04 Λίντς – Μάντσεστερ Σίτι
07/05 Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ
15/05 Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι
22/05 Μάνστεστερ Σίτι – Άστον Βίλα

* Και ένα αναβληθέν με τη Γουλβς στο «Μολινό»

Λίβερπουλ:

19/04 Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
24/04 Λίβερπουλ – Έβερτον
30/04 Νιούκαστλ – Λίβερπουλ
07/05 Λίβερπουλ – Τότεναμ
15/05 Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ
22/05 Λίβερπουλ – Γουλβς

* Και ένα αναβληθέν με την Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ»

Μέσα σε όλα, υπάρχει και ο αστερίσκος πως και οι δύο θα παίξουν σε ίδιες συνθήκες (σχεδόν) μέχρι τέλους, καθώς και οι δυο τους βρίσκονται μέσα σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη στιγμή, με τον ερχόμενο ημιτελικό του FA Cup να αναμένεται πάντως να «πετάξει» εκτός μία από τις δυο υπερομάδες.

Παράλληλα, υπάρχει και ο ενδεχόμενος τελικός του Champions League, καθώς η κληρωτίδα τα έχει φέρει έτσι που μόνο εκεί μπορούν να συναντηθούν!

Μένει να φανεί ποια από τις δύο ομάδες θα ολοκληρώσει τη σεζόν με χαμόγελα και happy end…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ