Λίβερπουλ… non stop για το ιστορικό quadruple (pics, vid)

Λίβερπουλ… non stop για το ιστορικό quadruple (pics, vid)

Η Λίβερπουλ έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League, έδειξε για ακόμη μια φορά πως βρίσκεται σε «άγρια» κατάσταση και συνεχίζει να ονειρεύεται το ιστορικό quadruple.

133 δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη Λίβερπουλ για να «καθαρίσει» τη Βιγιαρεάλ στο «Άνφιλντ» και να κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του φετινού Champions League που θα διεξαχθεί στο Παρίσι.

Μέσα σε 133 δευτερόλεπτα μπήκαν τα δύο γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στην ομάδα του Ουνάι Έμερι, η οποία μοιάζει να έφτασε στο ταβάνι της για φέτος. Ήταν μια ακόμη αναμέτρηση, στην οποία η Λίβερπουλ έδειξε ποδοσφαιρική ανωτερότητα απέναντι στον αντίπαλο της.

Οι «κόκκινοι» έπιασαν από τον λαιμό τους Ισπανούς στο πρώτο μέρος και τους «βομβάρδισαν» με 12 σουτ, η οποία αποτελεί και επίδοση ρεκόρ σε ημιτελική φάση του Champions League σύμφωνα με την opta. Ο Ρούλι κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο όλα τελείωσαν στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Λίβερπουλ βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι έδωσε συνέχεια στο εκπληκτικό σερί που «τρέχει», διευρύνοντας το αήττητο σερί της στα 11 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Κλοπ έφτασε τις εννιά νίκες στο φετινό Champions League και έγραψε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά η Λίβερπουλ φτάνει τον συγκεκριμένο αριθμό νικών σε μια σεζόν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τα ρεκόρ ωστόσο για τη συγκεκριμένη Λίβερπουλ δεν σταματούν εδώ. Η χθεσινή αναμέτρηση, ήταν η 12η που εντός έδρας που έχει δώσει η Λίβερπουλ σε ημιτελική φάση του Champions League. Απολογισμός; 10 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες, χωρίς καμία ήττα!

Όλα αυτά την ώρα που οι «κόκκινοι» ονειρεύονται ένα ιστορικό επίτευγμα το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά του ποδοσφαίρου. Το quadruple. Τι σημαίνει quadruple; Να ολοκληρώσει τη σεζόν, έχοντας κατακτήσει όλες τις τέσσερις διαθέσιμες κούπες!

Ήδη η Λίβερπουλ έχει σηκώσει το Carabao Cup απέναντι στην Τσέλσι. Μάλιστα, με τους «μπλε» θα μονομαχήσει και στον τελικό του FA Cup στις 14/5. Παράλληλα, η ομάδα του Κλοπ κυνηγάει τη Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται μόλις στο -1 από τους Πολίτες, με τις δύο ομάδες να έχουν μπροστά τους ακόμα πέντε παιχνίδια.

Από τον Γενάρη, μέχρι και σήμερα, η Λίβερπουλ συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς (35) από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, με τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα να έχει «μαζέψει» οχτώ βαθμούς λιγότερους σε αυτό το διάστημα!

Και φυσικά, με τη χθεσινή νίκη, η παρουσία της Λίβερπουλ στον τελικό του Παρισιού θεωρείται σχεδόν δεδομένη… Ήδη οι reds έχουν δώσει μέσα στη σεζόν 55 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας ακόμα μπροστά τους τουλάχιστον επτά, καθώς σε περίπτωση που «κλειδώσουν» στην Ισπανία την πρόκριση στον τελικό του Champions League, τότε θα χρειαστεί να δώσουν ακόμα έναν αγώνα.

Μέχρι στιγμής, σε αυτά τα 55 παιχνίδια, η Λίβερπουλ έχει σκοράρει 135 γκολ, με το συλλογικό ρεκόρ σε μια σεζόν να είναι στα 138 το οποίο αναμένεται να «σπάσει» μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Όλα ωστόσο κρέμονται από μια «κλωστή» και ο Γιούργκεν Κλοπ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, καθώς πάντα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Μπορεί η σεζόν να ολοκληρωθεί ονειρικά με το quadruple, καθώς σε περίπτωση που κάνει επτά νίκες μέχρι το τέλος και δει τη Σίτι να «γκελάρει» τότε θα γράψει ιστορία, ωστόσο από την άλλη υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο…

Μένει να φανεί ποια θα είναι η κατάληξη για τη φετινή Λίβερπουλ, η οποία σύμφωνα με τον Ρίο Φέρντιναντ είναι η καλύτερη ομάδα που έχει εμφανίσει στα χρονικά ο σύλλογος του Μέρσεϊσάιντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ