Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-2: Πολύ σκληρή για να πεθάνει…

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-2: Πολύ σκληρή για να πεθάνει…

Η Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ έβαλε δύσκολα στη Λίβερπουλ η οποία χάρη σε γκολ των Ματίπ και Μανέ έκανε την ανατροπή (1-2) κι έπιασε τη Σίτι στην κορυφή της Premier League, με τους «Πολίτες» να έχουν ένα ματς λιγότερο. Βασικός και εξαιρετικός ο Κώστας Τσιμίκας.

Ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου έμεινε η Λίβερπουλ στο «Villa Park»! Η Άστον Βίλα προηγήθηκε με γκολ από τα αποδυτήρια, αλλά οι «reds» απάντησαν με τους Ματίπ και Μανέ και με το 2-1 έφτασαν στη νίκη που τους φέρνει ισόβαθμους στην κορυφή με τη Μάντσεστερ Σίτι η οποία έχει όμως παιχνίδι λιγότερο. Εξαιρετική η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ, έβαλε πολύ δύσκολα σε εκείνη του Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος επέλεξε βασικό τον Τσιμίκα μετά από καιρό κι εκείνος τον δικαίωσε με την εμφάνισή του.

Το ματς ξεκίνησε με ιδανικές προοπτικές αφού μόλις στο έκτο λεπτό το σκορ ήταν στο 1-1. Στο 3′ η Βίλα άνοιξε το σκορ όταν ο Ντάγκλας Λουίζ νίκησε από κοντά τον Άλισον, αλλά τρία λεπτά μετά ήρθε το 1-1 σε φάση διαρκείας με τον Ματίπ να σκοράρει από γύρισμα του Φαν Ντάικ.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και στο 19′ ο Μανέ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-2, αλλά αστόχησε ολομόναχος σε κεφαλιά από σέντρα του Τσιμίκα. Δύο λεπτά μετά ο Άλισον πήγε να κάνει μυθική γκάφα, με τον ίδιο να είναι αυτός που διόρθωσε πριν χάσει την μπάλα από τον Γουότκινς και η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους ήταν ένα τσαφ του Κεϊτά από θέση βολής στο 35′.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά η Λίβερπουλ κατάφερε να κάνει το 1-2 στην πρώτη της απειλή όταν στο 65′ από εξαιρετική σέντρα του Ντίαζ ο Μανέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Βίλα προσπάθησε να ισοφαρίσει, είχε ένα γκολ του Ινγκς που σωστά δεν μέτρησε καθώς υπήρχε οφσάιντ και το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος δίνοντας στη Λίβερπουλ τη νίκη.

Αστον Βίλα: Μαρτίνεθ, Μινγκς, Κονσά, Ντιν, Κας, ΜακΓκίν, Νακαμπά (46’ Τσουκβουεμέκα), Ντόουγκλας Λουίζ, Κοουτίνιο (70’ Μπουενδιά), Γουότκινς (81’ Τραορέ), Ινγκς

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Τσιμίκας, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Φαμπίνιο (27’ Χέντερσον), Τζόουνς (46’ Τιάγκο), Κεϊτά, Ντίαζ (65’ Σαλάχ), Μανέ, Ζότα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ