Ιλκάι Γκουντογκάν: Τον «έφτιαξε» ο Κλοπ, τον… απογείωσε ο Πεπ (pics)

Ιλκάι Γκουντογκάν: Τον «έφτιαξε» ο Κλοπ, τον… απογείωσε ο Πεπ (pics)

O game-changer του Πεπ Γκουαρντιόλα που έστεψε ξανά πρωταθλήτρια τη Σίτι. Ο Ιλκάι Γκουντογκάν έκανε πάλι το θαύμα του, με το στέμμα της Premier League να καταλήγει στη γαλάζια μεριά του Μάντσεστερ. Η ιστορία του Γερμανού άσου που ενώνει τον Καταλανό τεχνικό με τον Γιούργκεν Κλοπ.

Από την κόλαση στον… Παράδεισο μέσα σε πέντε λεπτά. Τόσα χρειάστηκε η Σίτι για να κάνει δικό της και το εφετινό στέμμα στην Premier League. Με μια αδιανόητη ανατροπή, η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έριξε στο καναβάτσο… Τζέραρντ και Λίβερπουλ, φτάνοντας στις τέσσερις κατακτήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια. Με τον Καταλανό τεχνικό στην άκρη του πάγκου, οι Πολίτες χτίζουν δυναστεία στο Νησί. Το φινάλε στην τελευταία στροφή της Premier League ήταν συναρπαστικό, με τη γαλάζια μεριά του Μάντσεστερ να χαμογελά και την κόκκινη πλευρά του Μερσεϊσάϊντ να… κλαίει.

Αναμφίβολα, τα φώτα πέφτουν πάνω στον Πεπ Γκουαρντιόλα. Αυτός είναι που έχει γιγαντώσει τη δεύτερη ομάδα του Μάντσεστερ, με τον έναν τίτλο να διαδέχεται τον άλλον. Ωστόσο, η κατάκτηση της εφετινής Premier League έφερε την υπογραφή και ενός αθόρυβου εργαλείου. Του Ιλκάι Γκουντογκάν.

Για όσους δεν το πρόσεξαν, ο Γερμανός άσος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του Ετιχαντ στο 68ο λεπτό. 13΄ αργότερα, είχε ήδη πνιγεί (για δεύτερη φορά) στις αγκαλιές των τρελαμένων συμπαικτών του. Δύο γκολ από τον 31χρονο σε διάστημα πέντε λεπτών και το στέμμα της Premier League πήρε το δρόμο για το γαλάζιο κομμάτι του Μάντσεστερ. Η αλλαγή του Πεπ Γκουαρντιόλα άλλαξε τον ρου της ιστορίας, με τον Γκουντογκάν να κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω.

Pep Guardiola Jokes That He Asked Real Madrid for Help in Manchester City's Comeback To Win the Premier League ▷ SportsBrief.com

Υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Ιλκάι Γκουντογκάν… πετάει, βάζοντας το λιθαράκι του στις επιτυχίες της Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια. Ο Καταλανός τεχνικός έχει απογειώσει τον Γερμανό άσο, που τέλειωσε τη σεζόν με 10 γκολ και 6 ασίστ. Ο πρώην παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ υπήρξε καταλυτικός και στην περσινή αγωνιστική περίοδο, όπου και μέτρησε 17 τέρματα και 5 τελικές πάσες. Καθοριστική η συμβολή του και στις τρεις τελευταίες κατακτήσεις των Πολιτών.

Το νέο τρομακτικό δημιούργημα του Πεπ τα κάνει όλα και συμφέρει στον αγωνιστικό χώρο. Μια ματιά στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι αρκεί για να διαπιστώσει κανείς τη «δουλειά» του Ιλκάι Γκουντογκάν. «Κάποια στιγμή ο Γκουντογκάν μπορεί να χρειαστεί να παίξει και ψεύτικο εννιάρι. Θα το κάνει και ακόμα και αυτό θα το κάνει καλά», είχε δηλώσει παλαιότερα ο Καταλανός κόουτς. Ο 31χρονος παίκτης αποτίναξε από πάνω του το ρόλο του box to box μέσου, με τον Γκουαρντιόλα να τον μεταμορφώνει σε δεύτερο επιθετικό. Ο νέος ρόλος του ταίριαξε… γάντι, με τα αποτελέσματα να κάνουν μπαμ τα τελευταία δύο χρόνια κυριαρχίας των Πολιτών στο Νησί.

«Η Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει να φτιάξει άγαλμα στον Γκουντογκάν», δήλωσε ο Λερόι Σανέ, που έβγαλε το… καπέλο στον πρώην του συμπαίκτη. Ο Γερμανός αποτελεί κλειδί για την αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και άπαντες αναγνωρίζουν την προσφορά του.

«Ο Γκουαρδιόλα είναι ιδιοφυία, αλλά ο Κλοπ είναι σαν πατέρας για μένα», είχε δηλώσει ο Γκουντογκάν για τον κόουτς της Λίβερπουλ. «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω προπονήσει στην καριέρα μου», είχε τονίσει ο Κλοπ παλαιότερα για τον 31χρονο παίκτη.

Οι δυο τους είχαν μεγαλουργήσει στη Γερμανία, σπάζοντας το μονοπώλιο της Μπάγερν Μονάχου. Οδήγησαν την Ντόρτμουντ στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, δύο Κυπέλλων και ενός Σούπερ Καπ, με τον Γκουντογκάν να αποτελεί αγαπημένο παιδί του Κλοπ στη Βεστφαλία.

Ilkay Gundogan: Jurgen Klopp told me to join Manchester City - Eurosport

Ωστόσο, η μοίρα τα έφερε έτσι, με τον άσο της Σίτι να πληγώνει τον πρώην προπονητή του στη Ντόρτμουντ. Το διπλό χτύπημα κόντρα στην Άστον Βίλα χάρισε το στέμμα στους Πολίτες και άφησε με το… παράπονο τη Λίβερπουλ και τον Κλοπ.

«Είναι μια θλιβερή μέρα για αυτούς σήμερα. Πρέπει να εκτιμάς αυτό που έχουν κάνει. Ειδικά ο πρώην προπονητής μου, που μου αρέσει ακόμα πολύ. Συγχαρητήρια και σε αυτούς και ανυπομονούμε να αγωνιστούμε ξανά εναντίον τους.

Η Λίβερπουλ έκανε μια απίστευτη σεζόν. Αν δεν ήταν αυτοί, δεν νομίζω ότι αυτό το πρωτάθλημα θα ήταν τόσο ελκυστικό. Πιέσαμε ξανά ο ένας τον άλλον στα όριά μας. Πρέπει να εκτιμάς αυτό που έχουν κάνει», δήλωσε ο game-changer του Γκουαρντιόλα, που έσταξε μέλι για τους Reds του Κλοπ.

Ilkay Gundogan made Jurgen Klopp 'REALLY ANGRY' and was told 'do whatever the f*** you want to do' | Daily Mail Online

Αναμφίβολα, ο Γερμανός άσος θα μνημονεύεται για χρόνια από τους οπαδούς των Πολιτών. Ο Ιλκάι Γκουντογκάν ξύπνησε μνήμες Κουν Αγκουέρο, χαρίζοντας τον τίτλο στην αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Το… τρομακτικό δημιούργημα του Καταλανού τεχνικού έβαλε το λιθαράκι του στη νέα επιτυχία της Σίτι, πληγώνοντας τον άλλοτε μέντορά του στη Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ