Η μισή Ευρώπη στα πόδια του Ραφίνια…

Η μισή Ευρώπη στα πόδια του Ραφίνια…

Με τη Λιντς να είναι πλέον μικρή για να καλύψει τις φιλοδοξίες του, ο Ραφίνια θεωρείται δεδομένο ότι θα αποχωρήσει. Για που όμως

Η Λιντς έπειτα από μια απαιτητική σεζόν η οποία εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά από όσο θα περίμενε ακόμη και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να παραμείνει στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου, έστω και την τελευταία αγωνιστική.

Μια επιτυχία η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Ραφίνια. Στον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό ο οποίος αποτελεί την κορυφαία μεταγραφή της Λιντς μετά την επιστροφή της στην Premier League.

Με τις εμφανίσεις προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν αρκετά χρήματα για να τον αποκτήσουν.

Πράγματι στην πρώτη της σεζόν η Λιντς εντυπωσίασε. Έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, τερμάτισε στην ένατη θέση και κέρδισε φίλους και εντυπώσεις.

O Ραφίνια ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Η ταχύτητα του, η ντρίμπλα του και η επαφή του με τα δίχτυα τον μετέτρεψαν σε ένα από τα βασικά «γρανάζια» του Μαρσέλο Μπιέλσα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η προσπάθεια που έκαναν αρκετές ομάδες να τον αποκτήσουν το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα.

Η δεύτερη σεζόν της Λιντς στην κατηγορία δεν είχε καμία σχέση με την πρώτη, όμως ο Ραφίνια κατάφερε και πάλι να λάμψει. Μάλιστα ο ίδιος κατάφερε να κληθεί για πρώτη φορά στην εθνική Βραζιλίας με τις μετοχές του να εκτοξεύονται.

Οι πρώτες προτάσεις έχουν φτάσει ήδη στα γραφεία της Λιντς, ωστόσο απορρίφθηκαν με τον αγγλικό σύλλογο να αξιώνει ένα ποσό γύρω στα 70 εκατομμύρια για την παραχώρηση του.

Άρσεναλ,, Τότεναμ,Τσέλσι και Μπαρτσελόνα είναι οι τέσσερις ομάδες που έχουν δείξει μέχρι στιγμής έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

Η Άρσεναλ είναι η μόνη που έχει κάνει επίσημη πρόταση. Οι «Κανονιέρηδες» πρόσφεραν 55 εκατομμύρια τα οποία η Λιντς απέρριψε. Από την άλλη η Τότεναμ θέλει να πλαισιώσει τους Σον και Κέιν με τον Βραζιλιάνο και να απογειώσει την επιθετική της γραμμή, έχοντας κάνει δικό της και τον Ιβάν Πέρισιτς.

Η Τσέλσι δεδομένα ενδιαφέρεται, αλλά οι αλλαγές στα διοικητικά έχουν καθυστερήσει κάπως τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Τέλος η Μπαρτσελόνα έχει το προβάδισμα, μιας και ο ίδιος ο παίκτης επιθυμεί να μετακομίσει στην Βαρκελώνη.

Μάλιστα οι «μπλαουγκράνα» έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον παίκτη, όμως τα πολλά ανοιχτά μεταγραφικά μέτωπα των Ισπανών σε συνδυασμό με τα οικονομικά τους προβλήματα, έχουν… φρενάρει την υπόθεση.

Το τοπίο σχετικά με τον επόμενο προορισμό του Βραζιλιάνου εξτρέμ παραμένει αρκετά θολό, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ραφίνια την σεζόν που μας έρχεται θα αγωνίζεται στην κορυφαία ποδοσφαιρική σκηνή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ