Τσέλσι – Στέρλινγκ: Ένας «γάμος» που είναι… καταδικασμένος να πετύχει (Pics, vids)

Τσέλσι – Στέρλινγκ: Ένας «γάμος» που είναι… καταδικασμένος να πετύχει (Pics, vids)

Η Τσέλσι ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον Ραχίμ Στέρλινγκ και to10.gr εξηγεί γιατί η συγκεκριμένη μεταγραφή είναι «καταδικασμένη» να πετύχει.

Ποδοσφαιριστής της Τσέλσι θα πρέπει να θεωρείται ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Σύμφωνα με την Telegraph, ο Άγγλος εξτρέμ συμφώνησε με τους «μπλε» και θα μετακομίσει στο Λονδίνο μέσα στις επόμενες ημέρες, υπογράφοντας ένα μεγάλο συμβόλαιο με τις ετήσιες απολαβές του να ξεπερνάνε τις 300.000 λίρες.

Ο 27χρονος θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της ομάδας του Τόμας Τούχελ και θα ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια στην πόλη όπου μεγάλωσε. Η Τσέλσι θα δώσει στη Μάντσεστερ Σίτι σίγουρα 45 εκατομμύρια λίρες, με το συνολικό ποσό να ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τις 55 εκατομμύρια λίρες, σε περίπτωση που επιτευχθούν κάποιοι συγκεκριμένοι στόχοι.

Διαβάστε επίσης: Τσιμίκας: «Αγαπώ τον Ολυμπιακό»

Πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν πάρει με καλό… μάτι τη συγκεκριμένη κίνηση. Ωστόσο στα «χαρτιά» ο συγκεκριμένος «γάμος» μοιάζει… καταδικασμένος να πετύχει. Και οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, ειδικά εάν μπουν και στο… τραπέζι.

Αρχικά, το συνολικό ποσό δεν είναι «μεγάλο». Σύμφωνα πάντα με τα σημερινά δεδομένα. Το ποσό των 45 εκατομμυρίων λιρών δεν είναι σε καμία περίπτωση «υπέρογκο» με βάση τα δεδομένα της τωρινής εποχής.

Ίσα, ίσα που μοιάζουν και «λίγα». Ο Στέρλινγκ δεν θα έχει σε καμία περίπτωση το «βάρος» της τιμής του από πίσω και θα είναι από την αρχή απελευθερωμένος να κάνει τη δουλειά του.

Ο 27χρονος εξτρέμ πρόκειται για μια σίγουρη και δοκιμασμένη επιλογή. Έχει εμπειρία από την Premier League, είναι Άγγλος και έτσι ουσιαστικά η Τσέλσι δεν παίρνει μεγάλο ρίσκο, καθώς γνωρίζει τι παίκτη προσθέτει στο ρόστερ της.

Από τα πρώτα του χρόνια με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ο Στέρλινγκ έχει μετρήσει συνολικά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη 320 συμμετοχές, με 109 γκολ! Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από το 2017, μόνο οι Βάρντι, Κέιν και Σαλάχ έχουν σκοράρει περισσότερες φορές από τον Στέρλινγκ στο πρωτάθλημα!

Ένα άλλο στατιστικό που αποδεικνύει πόσο underrated είναι ο 27χρονος, είναι αυτό με των γκολ υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα. Μόνο δύο παίκτες έχουν σκοράρει περισσότερες φορές υπό τις οδηγίες του Καταλανού και αυτοί είναι οι Μέσι και Αγκουέρο, ενώ παράλληλα, μόνο ο pulga έχει καταφέρει να συνεισφέρει συνολικά σε περισσότερα τέρματα από τον Άγγλο, καθώς ο Αργεντινός είχε με τον Γκουαρντιόλα 291 γκολ + ασίστ, έναντι των 186 του Στέρλινγκ.

Μεγάλο «όπλο» για τον Τούχελ, μπορεί να αποδειχθεί και το γεγονός πως ο Στέρλινγκ θα επιστρέψει στον τόπο όπου μεγάλωσε ως παιδί. Ο 27χρονος πρόκειται για παιδί του Λονδίνου, καθώς μεγάλωσε στην πρωτεύουσα της Αγγλίας και ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της ΚΠΡ.

Μπορεί το συγκεκριμένο γεγονός να μη μοιάζει τόσο σημαντικό, ωστόσο για τους Άγγλους η επιστροφή στο «σπίτι» είναι πάντα κάτι το ιδιαίτερο και πολλές φορές τους απελευθερώνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ