Έβερτον – Λίβερπουλ 0-0

Έβερτον – Λίβερπουλ 0-0

Έβερτον και Λίβερπουλ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, με τις δύο ομάδες να χάνουν τρομερές ευκαιρίες (ειδικά οι μπλε).

Η Έβερτον κατάφερε να ανακόψει την πορεία της Λίβερπουλ (0-0), σ’ ένα ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, που είχε ένταση, πάθος, αλλά και εκατέρωθεν ευκαιρίες. Αήττητοι για 17 σερί παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις κόντρα στους συμπολίτες τους οι «κόκκινοι».

Ο Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές, αφού προέχει η ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Παρόλα αυτά οι «κόκκινοι» ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και στο 16′ θα μπορούσαν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ, όταν ο Σολάνκε μετά από κακό διώξιμο της άμυνας δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Πίκφορντ.

Η απάντηση από πλευράς Έβερτον ήρθε στο 23′, με τον Μπολάσι να κάνει μια εξαιρετική ενέργεια και φαλτσαριστό σουτ και τον Κάριους να αποκρούει εντυπωσιακά στη γωνία του. Έξι λεπτά αργότερα η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχασε ακόμα μια ευκαιρία, με τον Πίκφορντ να αποκρούει το πλασέ του Μίλνερ από πλάγια θέση. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τους «κόκκινους» να έχουν την κατοχή, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η Έβερτον έκλεινε καλά τους χώρους και δεν άφηνε τη Λίβερπουλ να μπει απειλητικά στην περιοχή της.

Ο Κλοπ πέρασε στο παιχνίδι τους Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν και Φιρμίνο για να φρεσκάρει την ομάδα του και ο Άγγλος απείλησε σχεδόν αμέσως μετά την είσοδο του. Ωστόσο, η όμορφη ατομική προσπάθεια του και το σουτ που δοκίμασε δεν βρήκε στόχο στο 70′.

Η Έβερτον βγήκε μπροστά και προσπάθησε να «κλέψει» το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, δημιουργώντας μάλιστα δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 87′ ο Γουόλκοτ σέντραρε και ο Τοσούν με κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κάριους, ενώ ένα λεπτό αργότερα το πλασέ του Κάλβερτ-Λιούιν πέρασε ελάχιστα άουτ! Το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τη Λίβερπουλ να συνεχίζει την αήττητη παράδοση της κόντρα στα «ζαχαρωτά», τα οποία παραμένουν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ.

Έβερτον: Πίκφορντ, Μπέινς, Κιν, Τζαγκιέλκα, Κόουλμαν, Σνάιντερλεν, Ντέιβις (Μπανινγκίμε 79’), Ρούνεϊ (Γκέιγ 57’), Γουόλκοτ, Μπολάσι (Κάλβερτ-Λιούιν 61’), Τοσούν.

Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Κλάβαν, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Μίλνερ (Τσάμπερλεϊν 69’), Μανέ (Φιρμίνο 74’), Ινγκς (Αλεξάντερ-Άρνολντ 89’), Σολάνκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ