Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που «έφαγαν» το περισσότερο κράξιμο στην Premier League (Pics)

Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που «έφαγαν» το περισσότερο κράξιμο στην Premier League (Pics)

Μια σοκαριστική μελέτη η οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ποσοστό των παικτών της Premier League που δέχθηκαν διαδικτυακή κακοποίηση

Η Premier League συμπεριλαμβάνεται δικαιωματικά στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και κατά πολλούς λογίζεται ως το κορυφαίο. Όπως είναι λογικό λοιπόν τα μάτια όλων των ποδοσφαιρόφιλων είναι συνεχώς στραμμένα πάνω της, για να απολαύσουν το θέαμα που προσφέρουν τα αστέρια της.

Όμως υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι χάνουν το νόημα, παθιάζονται εκτός λογικών ορίων και κάνουν αναίσχυντες πράξεις.

Το «The Alan Turing Institute» και το «Ofcom», πραγματοποίησαν μια έρευνα χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία μηχανικής μάθησης, και ανέλυσαν 2,3 εκατομμύρια μηνύματα που απευθύνθηκαν σε παίκτες της Premier League τους πρώτους πέντε μήνες της σεζόν 2021/22.

Διαβάστε επίσης: Κίνδυνος αναβολής στην πρεμιέρα της Super League – Κρίσιμη συνάντηση λίγκας με την Κυβέρνηση

Το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Αγγλικού πρωταθλήματος έλαβαν συνολικά 68.000 κακοποιητικά και υβριστικά μηνύματα, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει την τιμητική της και να βλέπει το 80% της πρώτης δεκάδας να αποτελείται από παίκτες της.

Μάλιστα κατέχει και τις τρεις πρώτες θέσεις. Ο Ρονάλντο έλαβε 12.520 υβριστικά tweets, ενώ ο Μαγκουάιρ είχε 8.954 κι ο Μάρκους Τράφορντ  με 2.557.


Οι Κειν και Τζακ Γκρίλις ήταν οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές εκτός «κόκκινων διαβόλων» που βρέθηκαν σε αυτό το top 10 ενώ η Τότεναμ συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 3,7%.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Χάρι Μαγκουάιρ λοιπόν είναι τα… «τιμώμενα» πρόσωπα της λίστας ο καθένας για τους δικούς του λόγος. Ο Άγγλος στόπερ έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του κόσμου λόγω των πολύ κακών εμφανίσεων και των τρομερών λαθών του, οι οποίες ήταν πολύ έντονες και εντός αλλά και εκτός social media.


Από την άλλη ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, πάντα προκαλούσε με τη γενικότερη στάση του κυρίως τους φιλάθλους των αντιπάλων, αλλά μάλλον μετά το φετινό καλοκαίρι φαίνεται πως άνοιξε λογαριασμό και με κάποιους από αυτους της δικής του ομάδας.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής Διαδικτυακής Ασφάλειας στο «The Alan Turing Institute».

«Αν και η αντιμετώπιση της διαδικτυακής κατάχρησης είναι δύσκολη, δεν μπορούμε να την αφήσουμε χωρίς αντιδράσεις.

Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να σταματήσουν αυτές οι μορφές περιεχομένου, για να διασφαλιστεί ότι οι παίκτες θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να υπόκεινται τη συγκεκριμένη κακοποίηση».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ