Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1: Τα κουρέλια τραγουδούν ακόμα…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1: Τα κουρέλια τραγουδούν ακόμα…

Θρίαμβος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι του Νησιού όπου επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ και την πέρασε στη βαθμολογία. Παρουσίαση και αποθέωση από τον κόσμο για τον Κασεμίρο πριν τη σέντρα, οργή των οπαδών για τους Γκλέιζερ.

Αυτή ήταν Γιουνάιτεντ! Με τους Μαγκουάιρ και Ρονάλντο να μένουν στον πάγκο, άλλα όσους αγωνίστηκαν να δίνουν το… 200% στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα του Τεν Χαγκ πήρε τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι με 2-1 επί της Λίβερπουλ, αφήνοντας μάλιστα τους «reds» πίσω στη βαθμολογία (3β. έναντι 2β.).

Το κλίμα πριν το παιχνίδι ήταν περίεργο έως και πολεμικό, με τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων» να πραγματοποιούν συλλαλητήριο κατά των Γκλέιζερ, με ρίψη αντικειμένων και εμετικά συνθήματα να κυριαρχούν. Εντός γηπέδου πάντως η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή χάρη στην ανακοίνωση της απόκτησης του Κασεμίρο που αποθεώθηκε από τον κόσμο και ετοιμάζεται πλέον για το ντεμπούτο του.

Διαβάστε επίσης: Νέο «κράξιμο» του Μπέου στους συμβούλους του Σαββίδη: «Αν μπω στον ΠΑΟΚ θα φάτε πολύ ξύλο»

Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έφτασε κοντά στο γκολ με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών. Ο Μπρούνο βρήκε τον Ελάνγκα και ο νεαρός Σουηδός με πλασέ σημάδεψε το δοκάρι του Άλισον. Τελικά το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 16′ όταν οι παίκτες της Γιουνάιτεντ συνδυάστηκαν όμορφα, ο Ελάνγκα γύρισε στον Σάντσο που άδειασε τον Μίλνερ και πλάσαρε για το 1 -0.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ συνέχισε να είναι καλύτερη στο ματς και στο 25′ ο Άλισον έδιωξε εντυπωσιακά το απ’ ευθείας φάουλ του Έρικσεν. Μοναδική καλή στιγμή για τη Λίβερπουλ ήταν στο 40′ όταν από κόρνερ ο Μίλνερ πήρε την κεφαλιά, ο Μπρούνο έκανε στραβοκλωτσιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στη γραμμή στον Μαρτίνες.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήρθε το 2-0 για τη Γιουνάιτεντ. Ο Μαρσιάλ έκλεψε στον χώρο του κέντρου κι έβγαλε για τον Ράσφορντ που σε τετ α τετ με τον Άλισον πλάσαρε εύστοχα. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ για τον Άγγλο μετά από ακριβώς επτά μήνες και το ματς με τη Γουέστ Χαμ στις 22 Ιανουαρί0υ.  Ο Ντε Χέα κράτησε όρθια τη Γιουνάιτεντ σε προσπάθειες των Ντίαζ και Φαμπίνιο και στο 76′ ο Ράσφορντ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 με σουτ που έφυγε λίγο έξω.

Η Λίβερπουλ πίεσε για ένα γκολ, έφτασε κοντά με προβολή του Φιρμίνο που έσωσε ο Ντε Χέα στο 81′ και από την εκτέλεσή του ήρθε τελικά το 2-1 με κεφαλιά του Σαλάχ που έφτασε τα δέκα γκολ κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν καλά το ματς, ο Τεν Χαγκ έριξε στο ματς και τον Ρονάλντο στο 86′, με το 2-1 να μένει και τη Γιουνάιτεντ να πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταλότ (86’ Γουάν Μπισάκα), Βαράν, Μαρτίνες, Μαλάσια, ΜακΤόμινεϊ, Έρικσεν (86’ Φαν ντε Μπέικ), Φερνάντες, Σάντσο (71’ Φρεντ), Ελάνγκα (46’ Μαρσιάλ), Ράσφορντ (86’ Ρονάλντο).

Λίβερπουλ: Άλισον, Ρόμπερτσον (86’ Τσιμίκας), Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Γκόμες, Έλιοτ, Μίλνερ (71’ Καρβάλιο), Χέντερσον (69’ Φαμπίνιο), Σαλάχ, Ντίαζ, Φιρμίνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ