Πωλείται σε Αμερικανό επιχειρηματία η Έβερτον

Πωλείται σε Αμερικανό επιχειρηματία η Έβερτον

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται ο πρόεδρος της Έβερτον, Φαρχάντ Μοσίρι, με Αμερικανό επιχειρηματία για την πώληση του κλαμπ έναντι 450 εκατ. ευρώ.

Πολύ κοντά σε αλλαγή διοικητικής σελίδας έπειτα από 6 χρόνια βρίσκεται η Έβερτον, καθώς ο μεγαλομέτοχος της αγγλικής ομάδας, Φαρχάντ Μοσίρι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Αμερικανό επενδυτή, Ματσιέκ Καμίνσκι αντί 450 εκατ. ευρώ.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες «τρέχουν» εδώ και αρκετούς μήνες και πέρασαν από πολλά στάδια, λόγω της πρόσφατης αστάθειας στη χρηματοπιστωτική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου κι σε κάθε περίπτωση για να προχωρήσει σε τελικό στάδιο, θα πρέπει να εγκριθεί η εξαγορά από την Premier League.

Διαβάστε επίσης: Μάικλ Τζόρνταν: Αυτή είναι η δική του κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών

Ο Καμίνσκι, πρώην διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων στην Πολωνία, έφτιαξε την περιουσία του σε επενδύσεις ακινήτων γραφείων στη Μινεάπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία της Μινεσότα, στη μεσοδυτική πολιτεία των ΗΠΑ.

Η Έβερτον αναγκάστηκε να αναζητήσει νέα χρηματοδότηση μέσα στο 2022, μετά την αναστολή ορισμένων συμφωνιών χορηγίας με τις εταιρείες του Ουσμάνοφ, άλλοτε βασικού μετόχου της Άρσεναλ. Ο Ουσμάνοφ δέχθηκε κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ και τις ΗΠΑ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα «ζαχαρωτά» έκλεισαν με ζημία 138 εκατ. ευρώ τη σεζόν 2020/21, ενώ στα αγωνιστικά, η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ σώθηκε στο φινάλε της σεζόν καθώς τερμάτισε στη 16η θέση, μόλις τέσσερις βαθμούς πάνω από την Μπέρνλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ