Ο «Rolls Reece James» είναι το… τέλειο μπακ! (pics, vids)

Ο «Rolls Reece James» είναι το… τέλειο μπακ! (pics, vids)

Ο Ρις Τζέιμς ήταν απολαυστικός και καθοριστικός απέναντι στη Μίλαν και «φώναξε» ξανά ότι τη δεδομένη στιγμή δεν βλέπει κανέναν…

Την περασμένη σεζόν τραυματίστηκε και η Τσέλσι κατέρρευσε. Μέχρι και το σημείο στο οποίο ο Ρις Τζέιμς ήταν καλά, η Τσέλσι πήγαινε φουλ για πρωτάθλημα. Ο Άγγλος φουλ μπακ έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι πρόκειται για τον σημαντικότερο ποδοσφαιριστή που διαθέτει η ομάδα του δυτικού Λονδίνου. Και κατάφερε να το αποδείξει για μια ακόμη φορά.

Σε ένα παιχνίδι do or die. Σε ένα ματς στο οποίο δεν χωρούσε κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη, όπου μάλιστα οι «μπλε» ήθελαν και μια πειστική εμφάνιση.

Και την έκαναν, χάρη κυρίως σε αυτό το «θηρίο» με το 24 στην πλάτη του. Ο Ρις Τζέιμς ήταν καταλυτικός στη μεγάλη νίκη της Τσέλσι επί της Μίλαν, με 3-0. Ήταν το «Α και το Ω» της ομάδας του Γκρέιαμ Πότερ σε κάθε επιθετική ενέργεια της Τσέλσι, παρότι πρόκειται για ένα δεξί μπακ.

Ο 22χρονος έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Τσέλσι σε αγώνα Champions League που πετυχαίνει γκολ και ασίστ σε ένα παιχνίδι.

Ένα στατιστικό που θα ταίριαζε καλύτερα σε κάποιον επιθετικό των Λονδρέζων. Οι αρετές που διαθέτει ωστόσο στην επίθεση ο Άγγλος μπακ είναι μοναδικές, τις οποίες μάλιστα συνδυάζει αρμονικά μαζί με τη φοβερή του αμυντική λειτουργία και τη δύναμη που τον ξεχωρίζει.

Από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν κανένας άλλος αμυντικός δεν έχει συνεισφέρει σε τόσα γκολ, όσα ο Τζέιμς ο οποίος μετράει 11 ασίστ και 8 γκολ σε 41 αγώνες σε πρωτάθλημα και Champions League.

Η εμφάνιση του απέναντι στη Μίλαν ήταν μια ακόμη απόδειξη για το ποσό φοβερός ποδοσφαιριστής είναι.

Ένα γκολ, μια ασίστ, 61 πάσες με 84% ποσοστό επιτυχίας, 2 πάσες «κλειδιά», μια μεγάλη κλασική δημιουργημένη ευκαιρία, 4/6 μεγάλες μπαλιές, 2/2 Ντρίμπλες, 3 κερδισμένα τάκλιν, μια απομάκρυνση, 1/1 εναέρια μονομαχία και συνολικά 8/13 κερδισμένες μονομαχίες.

Πράγματι, τα νούμερα και τα στατιστικά είναι κουραστικά. Ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα για τον τρομερό Τζέιμς ο οποίος έχει και τα νούμερα -πέρα από τα μάτια- για να «μιλήσουν».

Λεάο, Ζαχά, Σον, Σανέ και Μπαρνς επιχείρησαν 11 ντρίμπλες απέναντι στον Τζέιμς. Μόνο ο Πορτογάλος εξτρέμ της Μίλαν κατάφερε μια φορά να τον προσπεράσει, με τον Τζέιμς να κόβει όλες τις άλλες δέκα προσπάθειες!

Η ανανέωση που υπέγραψε τον περασμένο μήνα ήταν μια μεγάλη «νίκη» για τον Τζέιμς. Ο Άγγλος είναι με διαφορά ο σημαντικότερος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι. Και δείχνει να είναι και το κορυφαίο δεξί μπακ του πλανήτη τη δεδομένη στιγμή. Αυτό λένε τα νούμερα δηλαδή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ