Μπορεί η Λίβερπουλ να… φρενάρει το «τρένο» του Γκουαρντιόλα;

Μπορεί η Λίβερπουλ να… φρενάρει το «τρένο» του Γκουαρντιόλα;

Ματσάρα στην κόκκινη μεριά του Μέρσεϊσαϊντ, με την Λίβερπουλ να υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Η τελευταία ευκαιρία των Reds, η προϊστορία-οδηγός και ο καταλυτικός ρόλος του Μοχάμεντ Σαλάχ.

Δεν πάει και πολύς καιρός από την 30η Ιουλίου. Ήταν η μέρα που η κόκκινη μεριά του Μέρσεϊσαϊντ πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της εφετινή αγωνιστικής περιόδου. Στον τελικό του Community Shield, η Λίβερπουλ υπέταξε (3-1)την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ, κάνοντας δική της την κούπα. Δυόμιση μήνες μετά, οι Reds συναντούν ξανά τους Πολίτες, στη μάχη που μαγνητίζει τα ποδοσφαιρικά βλέμματα στο Νησί.

Το σημερινό ματς του Άνφιλντ δεν έχει καμία σχέση με τον τελικό του Community Shield. Από τη μέρα που βάφτηκε… κόκκινος εκείνος ο τίτλος, συνέβησαν πολλά και στα δύο στρατόπεδα. Άλλωστε, μια απλή ματιά στο βαθμολογικό πίνακα της Premier League αρκεί, για να διαπιστώσει κανείς τη χαώδη διαφορά. Με τα κιάλια βλέπει την κορυφή η Λίβερπουλ, όντας στο -14 (!) από την πρωτοπόρο Άρσεναλ και στο -13 από τη Σίτι.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η δοκιμή για Μπα, ο Άβιλα και η έκπληξη στον άσο

Οι δυο ομάδες έχουν χαράξει διαφορετική πορεία, με την καλοκουρδισμένη μηχανή του Πεπ Γκουαρντιόλα να σπέρνει τον φόβο και τον τρόμο και την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να… παραπατάει. Το ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαδέχεται το άλλο για τους Reds, που βρίσκονται κολλημένοι στην 12η θέση της κατάταξης, αγνοώντας τη χαρά της νίκης εδώ και ενάμιση μήνα! Το τελευταίο τρίποντο στο Νησί ήρθε κόντρα στη Νιούκαστλ στις 31 Αυγούστου.

Με τον Ερλινγκ Χάαλαντ να… οργιάζει, κάνοντας σμπαράλια κάθε αντίπαλη άμυνα, η Σίτι βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία. Και μέσω του Ανφιλντ, θέλει να στείλει το μήνυμα πως και το εφετινό στέμμα θα καταλήξει στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ. Η εικόνα των σημερινών μονομάχων στην Premier League είναι η μέρα με τη νύχτα, με τον βαθμό δυσκολίας για τη Λίβερπουλ να ανεβαίνει επικίνδυνα. Παρόλα αυτά, το ερώτημα που πλανάται στο Νησί είναι ένα. Μπορεί η παρέα του Κώστα Τσιμίκα να ορθώσει ανάστημα στην αρμάδα του Πεπ;

Ο… οδηγός των τελευταίων αναμετρήσεων και η «κατάρα»

Τα τελευταία χρόνια ο τίτλος της Premier League κρίνεται στις αναμετρήσεις τους. Είναι οι ομάδες που συνηθίζουν να μάχονται μέχρι τελικής πτώσεως για το… ιερό δισκοπότηρο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Με τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία πρωταθλήματα να έχουν καταλήξει στα χέρια της Σίτι, η πλάστιγγα γέρνει συντριπτικά υπέρ των Πολιτών. Ωστόσο, η Λίβερπουλ καταφέρνει πάντα να φτάνει στα… όρια της την αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Οι τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις είναι τα κατάλληλα παραδείγματα.

Με οδηγό την «ιστορία» των τεσσάρων συναντήσεων, οι Reds θα προσπαθήσουν να πληγώσουν την παρέα των Χάαλαντ-Ντε Μπρόινε. Τελευταία φορά που η Σίτι βγήκε νικήτρια σε… ραντεβού με τη Λίβερπουλ ήταν στις 7 Φεβρουαρίου του 2021. Όταν με επιβλητικό τρόπο, «άλωσε» το Άνφιλντ. Εκτοτε, δύο νίκες της Λίβερπουλ και δυο ισοπαλίες (με 2-2) ήταν ο απολογισμός στα μεταξύ τους ματς.

Ωστόσο, αν εστιάσουμε μόνο στα ματς της Premier League, τότε η Λίβερπουλ καλείται να τα βγάλει πέρα και με μια… κατάρα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που χαμογέλασε σε μάχη πρωταθλήματος με τους «Πολίτες» η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ; Τον μακρινό Νοέμβρη του 2019!

Εχουν περάσει δηλαδή σχεδόν τρία χρόνια από την τελευταία νίκη της Λίβερπουλ επί της Σίτι για το αγγλικό πρωτάθλημα. Οι Reds είχαν επικρατήσει του συνόλου του Πεπ με 3-1, κατακτώντας στο τέλος της σεζόν και την κούπα.

Ο ρόλος του Σαλάχ

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα του Σαλάχ και τη συνεισφορά του στις επιτυχίες της Λίβερπουλ. Ο Αιγύπτιος αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Reds, έχοντας σπάσει πολλά και ξεχωριστά ρεκόρ.

Παρόλα αυτά, το ξεκίνημα της εφετινής αγωνιστικής περιόδου συνοδεύεται από… χαμηλές πτήσεις για τον Σαλάχ, που ψάχνεται μετά τη φυγή του Σαντιό Μανέ για το Μόναχο και την Μπάγερν.

Ο 30χρονος παραμένει ένας από τους πιο καταλυτικούς παίκτες της ομάδας του Κλοπ, στέλνοντας και ηχηρό «μήνυμα» με το χατ-τρικ σε διάστημα έξι λεπτών κόντρα στη Ρέιντζερς. Ο Σαλάχ προσπαθεί να επανέλθει στα συνηθισμένα του στάνταρντ και το σημερινό ματς με τη Σίτι αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τον ίδιο.

Ο Αιγύπτιος άσος όποτε συναντά στον δρόμο του τους Πολίτες… σεληνιάζεται, με τον μέχρι τώρα απολογισμό να «κάθεται» στα 8 γκολ και τις 5 ασίστ.

H Λίβερπουλ παραπαίει στην Premier League, με το σημερινό ματς να αποκτά χαρακτήρα do or die. Το συναπάντημα με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι η ευκαιρία για… αντεπίθεση που αναζητά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Μένει να φανεί αν θα καταφέρει να σταματήσει τα «παιδιά» του Πεπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ