Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Σαλάχ και… τάβλα

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Σαλάχ και… τάβλα

Με γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ η Λίβερπουλ επιβλήθηκε της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 1-0 και έδειξε πως ακόμα έχει... σφυγμό.

Ένα γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ, έπειτα από ασίστ του Άλισον, ήταν αρκετό για τη Λίβερπουλ ώστε να επικρατήσει με σκορ 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Premier League, δείχνοντας έτσι έχει ακόμα… σφυγμό.

Ο «πολίτες» μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες για τις δύο ομάδες. Οι «κόκκινοι» έψαχναν τις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές, ο Σαλάχ ήταν εκείνος που έδωσε τη λύση και τη νίκη στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Έτσι έφτασε στους 13 πόντους και την 8η θέση, ενώ το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα παρέμεινε δεύτερο με 23 πόντους και στο -4 από την Άρσεναλ.

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά μοιρασμένο, με τη Σίτι να έχει μια κάποια υπεροχή χωρίς όμως να μπορέσει να τη μετουσιώσει σε κάποιο τέρμα. Η Λίβερπουλ από την πλευρά της είχε τις στιγμές της, αλλά ούτε εκείνη κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, έτσι το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του 45λέπτου.

Οι «πολίτες» ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με γκολ, όμως τελικά δεν μέτρησε αφού έπειτα από παρέμβαση του VAR διαπιστώθηκε πως ο Φιλ Φόντεν είχε κάνει επιθετικό φάουλ. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα συνέχισαν να πιέζουν και κυνηγούν το τέρμα που θα τους έδινε τη νίκη, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Αντίθετα, η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που έφτασε στο γκολ στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Άλισον μπλόκαρε την μπάλα και έσπευσε με γρήγορο βολέ να βρει τον Σαλάχ που είχε μόνο τον Κανσέλο μπροστά του. Ο Πορτογάλος είχε λάθος τοποθέτηση, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Αιγύπτιος επιθετικός και με άψογο πλασέ νίκησε τον Έντερσον για το 1-0. Έτσι λοιπόν οι «κόκκινοι» έφτασαν σε μια νίκη που μπορεί να τους δώσει ώθηση ενόψει της συνέχειας.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Μίλνερ, Φαν Ντάικ, Γκόμες, Ρόμπερτσον, Τιάγκο, Έλιοτ (73’ καρβάλιο), Φαμπίνιο (73’ Χέντερσον), Σαλάχ (89’ Άρνολντ), Φιρμίνο (72’ Νούνιες), Ζότα (90+9’ Τσιμίκας)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ακανζί, Ντίας, Ακέ, Γκιντογκάν (89’ Άλβαρες), Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Χάαλαντ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ