Μάντσεστερ Σίτι : Προκαλεί τρόμο η τροπαιοθήκη του Γκουαρντιόλα

Μάντσεστερ Σίτι : Προκαλεί τρόμο η τροπαιοθήκη του Γκουαρντιόλα

Σε όποια χώρα και αν βρίσκεται, σε όποια ομάδα και αν είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει κατορθώσει να πάρει (πολλούς) τίτλους.

Κατά πολλούς ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι από τους καλύτερους -αν όχι ο καλύτερος- τεχνικός των τελευταίων ετών. Ο Ισπανός προπονητής σε όποια ομάδα ή χώρα και αν βρίσκεται όχι μόνο προσφέρει θέαμα, αλλά και κούπες. Πολλές κούπες. Ήδη μετράει 23.

Η τελευταία του είναι αυτή της Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο 47χρονος οδήγησε τους Πολίτες στην κορυφή της Αγγλίας. Έτσι, έγινε ο πρώτος Ισπανός τεχνικός που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στο Νησί.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι η εξαίρεση. Αλλά ο κανόνας, καθώς ο Γκουαρντιόλα στο παλμαρέ του μετράει πολλά ρεκόρ και πολλές πρωτιές. Είτε με την Μπαρτσελόνα, είτε με την Μπάγερν Μονάχου, είτε τώρα με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν άφησε κούπα για κούπα στην Μπαρτσελόνα

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στην Μπαρτσελόνα, ξεκινώντας από τη La Masia και δεν άργησε να πάει στην πρώτη ομάδα των Καταλανών τη σεζόν 2008-2009. Οι Μπλαουγκράνα όχι μόνο πρόσφεραν σούπερ θέαμα, όχι μόνο έπαιρναν τη μία νίκη πίσω από την άλλη, αλλά τα σήκωσαν όλα. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League, Σούπερ Καπ Ευρώπης, Σούπερ Καπ Ισπανίας και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Συνολικός απολογισμός του Πεπ Γκουαρντιόλα στην Μπαρτσελόνα: Τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, τρία ισπανικά Σούπερ Καπ, τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, δύο Τσάμπιονς Λιγκ.

https://www.youtube.com/watch?v=pk1DQBruwnQ

Απόλυτος κυρίαρχος στην Γερμανία με την Μπάγερν Μονάχου

Και στην Μπάγερν Μονάχου ο Πεπ Γκουαρντιόλα μόνο άσχημα δεν τα πήγε. Κάθε άλλο. Μπορεί ο Καταλανός τεχνικός να μη οδήγησε τους Βαυαρούς στην κατάκτηση του Champions League, μιας και αυτός ήταν ο βασικός τους στόχος εξ αρχής, αλλά τους βοήθησε να περάσουν στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και να έχουν στο… τσεπάκι τους το πρωτάθλημα από τα Χριστούγεννα.

Συνολικός απολογισμός του Γκουαρντιόλα με την Μπάγερν Μονάχου: Τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα.

https://www.youtube.com/watch?v=OVXOg20rpvc

Πρώτης τάξεως Πολίτες!

Οι Άραβες της Μάντσεστερ Σίτι θέλουν πώς και πώς να κατακτήσουν το Champions League. Γι’ αυτό το λόγο και έκαναν δικό τους τον Πεπ Γκουαρντιόλα που ξέρει τα μυστικά για την κορυφή της Ευρώπης και όχι μόνο. Στην πρώτη του σεζόν με τους Πολίτες ο 47χρονος προπονητής μπορεί να έμεινε με άδεια χέρια, κάτι σπάνιο για εκείνον, αλλά αυτό άλλαξε τη δεύτερη, αφού οδήγησε τους Άγγλους στην κατάκτηση τόσο του Λιγκ Καπ όσο και του πρωταθλήματος με τη συνέχεια να προδιαγράφεται ακόμη καλύτερη για εκείνον και τη Σίτι.

https://www.youtube.com/watch?v=yLaDbv-hboQ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ