Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ο Μαχρέζ ξετύλιξε το… δώρο της Νιούκαστλ

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ο Μαχρέζ ξετύλιξε το… δώρο της Νιούκαστλ

Η Μάντσεστερ Σίτι είπε... ευχαριστώ στη Νιούκαστλ για το χθεσινό της δώρο και με λυτρωτή τον Μαχρέζ, έριξε στο καναβάτσο την Τσέλσι (0-1).

Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την κάτοχο του τίτλου. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και στο Λονδίνο. Με επαγγελματικό και κυνικό τρόπο, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Τσέλσι (0-1), δραπετεύοντας με το τρίποντο από το Στάμφορντ Μπριτζ.

Η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το χθεσινό «δώρο» της Νιούκαστλ. Οι «Πολίτες» έκαναν τη δουλειά τους στην μπλε μεριά του Λονδίνου, μειώνοντας στους πέντε βαθμούς την απόστασή τους από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Στους 44 οι «κανονιέρηδες», στους 39 η Σίτι, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Από την άλλη, οι χαμηλές πτήσεις της Τσέλσι συνεχίζονται, με την ομάδα του Πότερ να έχει κατρακυλήσει στην 10η θέση της Premier League.

Διαβάστε επίσης: «Ξέσπασμα» Ιτούδη για Ντόρσεϊ!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Μάντσεστερ Σίτι ήταν ο Ριγιάντ Μαχρέζ. Στο 60′ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Αλγερινός, πληγώνοντας τους «μπλε» τρία λεπτά αργότερα.

Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Τσέλσι. Με συμπληρωμένο το πρώτο 25λεπτο, ο Γκράχαμ Πότερ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δύο αναγκαστικές αλλαγές καθώς τραυματίστηκαν οι Στέρλινγκ και Πούλισικ.

Η πρώτη φάση για τη Σίτι ήρθε στο 38ο λεπτό. Μετά από κάθετη του Γκιντογκάν, ο Χάαλαντ έφυγε στην πλάτη του Κουλιμπαλί, κοντρόλαρε με το δεξί και σούταρε άστοχα με το αριστερό. Εξι λεπτά αργότερα η Τσέλσι απάντησε, φτάνοντας και μια ανάσα από το γκολ. Ο  Τσουκβουεμέκα επιχείρησε το συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Έντερσον.

Στην επανάληψη, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να αγγίξουν το γκολ. Συγκεκριμένα στο 51’ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε, ο Ακέ πήρε την κεφαλιά και σημάδεψε το δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντε Μπρόινε έκανε το μακρινό σουτ και ο Κέπα έβγαλε με δυσκολία.

Τελικά, η λύτρωση και το χρυσό τέρμα για τη Σίτι ήρθε στο 63ο λεπτό. Ο Γκρίλις έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Κέπα έχασε την μπάλα και ο Μαχρέζ σε κενή εστία πλάσαρε για το 0-1.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα διαχειρίστηκαν άριστα τα εναπομείναντα λεπτά, με την Σίτι να θριαμβεύει στην μπλε μεριά του Λονδίνου.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κουλιμπαλί, Τιάγκο Σίλβα, Κουκουρέγια (68’ Γκάλαχερ), Ζακάρια, Κόβατσιτς, Ζιγές (68’ Χολ), Στέρλινγκ (6’ Ομπαμεγιάνγκ, 68’ Χάτσινσον), Πούλισικ (22’ Τσουκβουεμέκα), Χάβερτς

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ (46’ Ρίκο Λιούις), Στόουνς, Ακέ, Κανσέλο (46’ Ακαντζί), Ρόδρι (86’ Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα (59’ Μαχρέζ), Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν, Χάαλαντ, Φόντεν (60’ Γκρίλις)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ