Τότεναμ – Άρσεναλ 0-2: Πήραν το ντέρμπι κι έφυγαν στο +8 οι «κανονιέρηδες»

Τότεναμ – Άρσεναλ 0-2: Πήραν το ντέρμπι κι έφυγαν στο +8 οι «κανονιέρηδες»

Η Άρσεναλ πέρασε με 2-0 από την έδρα την Τότεναμ και εκτόξευσε τη διαφορά της από τη δεύτερη Σίτι στους οκτώ βαθμούς, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ.

Μεγάλο διπλό για την Άρσεναλ που επικράτησε με 2-0 της Τότεναμ εκτός έδρας και αύξησε τη διαφορά της στο +8 από τη δεύτερη Σίτι και στο +9 από τη Γιουνάιτεντ την οποία υποδέχεται την επόμενη Κυριακή. Ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς οι «κανονιέρηδες», επέστρεψαν στις νίκες μετά το 0-0 κόντρα στη Νιούκαστλ την προηγούμενη αγωνιστική.

Παράλληλα, η Άρσεναλ έμεινε για 12ο σερί ματς αήττητη, έφτασε τις 10 νίκες στο διάστημα αυτό και σε ένα ακόμη απαιτητικό παιχνίδι έδειξε ότι ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να παίρνει αυτό που θέλει.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ – Παναιτωλικός 4-1: Τέσσερα και περιμένει η Ένωση

Οι «κανονιέρηδες» έβαλαν τις βάσεις για τη 15η νίκη τους στη σεζόν (15-2-1) από το πρώτο 45λεπτο, όταν και προηγήθηκαν 2-0 με το αυτογκόλ του Λιορίς και το σουτ του Όντεγκααρντ από ασίστ του Σάκα και στο δεύτερο μέρος με σωστή διαχείριση έφτασαν άνετα στο στόχο τους.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έδειξε να ξεπερνά τη μίνι κρίση που βρισκόταν με το 4-0 επί της Κρίσταλ Πάλας, ωστόσο, απέναντι στην Άρσεναλ δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Κι από τη στιγμή που ο πρώτος της σκόρερ στα ντέρμπι με την Άρσεναλ (14 γκολ, 9 εκ των οποίων στα 7 από τα 8 εντός έδρας), Χάρι Κέιν, δεν βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Ντόχερτι (71’ Ριτσάρλισον), Ντάιερ, Ρομέρο, Λενγκλέ (88’ Ντέιβις), Σεσενιόν (76’ Μπισουμά), Χόιμπιεργκ, Σαρ (76’ Πέρισιτς), Κουλουσέβσκι (88’ Χιλ), Σον, Κέιν

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Ζιντσένκο (85’ Τομιγιάσου), Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Τζάκα, Παρτέι, Έντεγκααρντ (90+4′ Σμιθ Ρόου), Μαρτινέλι (79’ Τίρνεϊ), Σακά, Ενκετιά (90+4′ Σμιθ Ρόου)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ