Λιούις Χάμιλτον: Ο πρωταθλητής επιχειρηματίας που θέλει να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Λιούις Χάμιλτον: Ο πρωταθλητής επιχειρηματίας που θέλει να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπορεί ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Λουίς Χάμιλτον να γίνει… αφεντικό της Premier League;

Ο Βρετανός οδηγός και εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον στα τριάντα εφτά του χρόνια έχει διαπρέψει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού τόσο με τον αριθμό τίτλων που έχει καταφέρει, όσο και με τις νίκες και με τις φορές που έχει ανέβει στο βάθρο!

Ωστόσο οι βλέψεις του να πετύχει στην ζωή του είναι τόσο αγωνιστικές όσο και έξω αγωνιστικές δεδομένου και του κυριολεκτικά «υπερπλουτου» που έχει λάβει στα χρόνια που αγωνίζεται στο άθλημα αυτό. Όλα σε βαθμό υπέρτατο: Σαν την επιθυμία του να αποκτήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το πιο ακριβό ποδοσφαιρικό franchise του κόσμου.

Πλούτος και εισόδημα

Από όλη την περίοδο που ο Βρετανός αθλητής αγωνίζεται στην φόρμουλα ένα υπάρχουν χρονιές στις οποίες κατάφερε να κλείσει συμβόλαια «χρυσάφια» με την ομάδα που εργάζονταν.
Πιο συγκεκριμένα το 2015, ο Hamilton κατατάχθηκε ως ο πλουσιότερος Βρετανός αθλητής, με εκτιμώμενη προσωπική περιουσία 88 εκατομμυρίων λιρών. Το 2018, αναφέρθηκε ότι ο Χάμιλτον είχε καθαρή αξία 159 εκατομμύρια λίρες. Το 2020, η περιουσία του Χάμιλτον ήταν περίπου 224 εκατομμύρια λίρες, καθιστώντας τον πλουσιότερο Βρετανό αθλητικό αστέρι στην ιστορία της Λίστα πλούσιου της Sunday Times.

Πριν από το μεγάλο γκραν πρι 2015 που διεξάγονταν το Σαββατοκύριακο, ο Χάμιλτον υπέγραψε συμβόλαιο για να παραμείνει με τη Mercedes μέχρι το τέλος της σεζόν του 2018 με συμφωνία αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων λίρων για τα τρία χρόνια, καθιστώντας τον έναν από τους καλύτερα πληρωμένους οδηγούς της Φόρμουλα 1. Την εβδομάδα που προηγούνταν του Γερμανικού γκραν πρι του 2018 ο Χάμιλτον υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο με την Mercedes, που αναφέρεται ότι αξίζει μέχρι και 40 εκατομμύρια λίρες ετησίως, καθιστώντας τον πιο πληρωμένο οδηγό στην ιστορία της Φόρμουλα 1.

Επίσης όσον αφορά την διαμονή του ο Hamilton μετακόμισε στο Λουίνς, Βάουντ στην Ελβετία το 2007, αναφέροντας την ιδιωτικότητα ως βασικό λόγο για την εγκατάλειψή του από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αργότερα είπε στην βρετανική τηλεοπτική εκπομπή Πάρκινσον ότι η μηδενική φορολογία ήταν επίσης ένας παράγοντας στην απόφασή του.

Το 2010, ο Χάμιλτον, όπως πολλοί άλλοι οδηγοί της Φόρμουλα 1, μετακόμισε στο Μονακό, αγοράζοντας ένα σπίτι αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον έχει ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν και στη Νέα Υόρκη τα οποία αγόρασε για 40 εκατομμύρια δολάρια το 2017, και μια υπερπολυτελής βίλα στο Κολοράντο όπου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα ζούσε μετά τη συνταξιοδότησή του.

Επιχειρηματικές δραστηριότητες

Ως αποτέλεσμα της οικονομικής ευμάρειας που είχε, ο Χάμιλτον προχώρησε και σε πολλά επιχειρηματικα σχέδια και πλάνα που ο ίδιος είχε σκοπό να υλοποιήσει παράλληλα και μετά το τέλος της καριέρας του και την αποχώρηση του από το παγκόσμιο πρωτάθλημα . Ένα από τα πλάνα και κυρίως το χόμπι του είναι η μουσική.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «η μουσική είναι ένα τεράστιο πάθος μου από τότε που ήμουν πραγματικά νέος. Άρχισα να παίζω κιθάρα όταν ήμουν 13 χρονών, εδώ μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, μπορώ να είμαι ευάλωτος. Μπορώ να δείξω μια πλευρά του εαυτού μου που ο κόσμος δεν βλέπει. «Μάλιστα ο ίδιος έβγαλε τραγούδι μαζί με την Κριστίνα Αγκιλέρα το 2018 με το ψευδώνυμο XNDA, αν και δεν το επιβεβαίωσε μέχρι τον Ιούλιο του 2020, όπου και αποκάλυψε ότι γράφει και ηχογραφεί μουσική για δέκα χρόνια.

Ο Χάμιλτον έκανε επίσης και μεταγλώττιση στο παιδικό «Αυτοκίνητα 2» (2011) και 3(2017) στην οποία εκφράζει ότι θεωρεί την ταινία και την δουλειά την οποία έκανε μια διαφορετική εκδοχή του εαυτού του. Επίσης διετέλεσε ως εκτελεστικός παραγωγός για την ταινία ντοκιμαντέρ του 2018 «Οι Αλλαγές Παιχνιδιού». Ο Χάμιλτον αποκάλυψε επίσης ότι του προσφέρθηκε ένας ρόλος ως πιλότος μαχητικού στην ταινία Top Gun: Maverick (2022) του ηθοποιού και πρωταγωνιστή Τομ Κρουζ, αλλά αναγκάστηκε να απορρίψει την προσφορά λόγω των δεσμεύσεών του στη Φόρμουλα 1.

Υπηρετήθηκε ως ο μαέστρος του βιντεοπαιχνιδιου Gran Turismo 2017 και το πακέτο του Time Trial Challenge DLC κυκλοφόρησε στο εν λόγω παιχνίδι στις 28 Νοεμβρίου 2019.

Το 2018, ο Χάμιλτον ξεκίνησε την γραμμή ρούχων TOMMYXLEWIS κατά τη διάρκεια της Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης με τον Αμερικανό σχεδιαστή μόδας Τόμι Χίλφιγκερ, παράλληλα με μοντέλα όπως η Γουίνι Χάρλοου και η Χέιλι Μπόλντγουιν. Ο σχεδιαστής σχολίασε για τον Χάμιλτον , λέγοντας ότι «Ο Λούις είναι τολμηρός σε ό,τι κάνει… Δεν φοβάται να ρισκάρει. Και έχει ένα δροσερό και εκλεπτυσμένο στυλ που πραγματικά μιλάει στη νέα γενιά των θαυμαστών της μόδας».

Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Χάμιλτον εγκαινίασε μια διεθνής αλυσίδα εστιατορίων με το όνομα Νέιτ Μπέργκερ στο Λονδίνο . Ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη διεθνής αλυσίδα μπέργκερ με βάση τα φυτά. Το 2020 και τον Αύγουστο του 2021, το Neat Burger στέφθηκε ως το καλύτερο εστιατόριο της χρονιάς στο Deliver Restaurant Awards.

Ο Χάμιλτον έγινε επίσης πρέσβης για την εταιρεία ρολογιών πολυτελείας IWC, με έδρα το Ρίτσμοντ της Μεγάλης Βρετανίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, ο Χάμιλτον περιόδευε σε όλο τον κόσμο για την εταιρεία, πρώτα στην Ευρώπη και στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο του στο Λος Άντζελες τον Σεπτέμβριο.

Τον Αύγουστο του 2022, ο Χάμιλτον έγινε μέτοχος στην αμερικάνικη ομάδα Ντένβερ Μπρόνκος που αγωνίζεται στο αμερικανικό πρωτάθλημα NFL. Επιπλέον σύμφωνα με τα αγγλικά μέσα, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, επιδιώκει να αγοράσει μετοχές στην Μάντσεστερ Γιουναιτεντ ετοιμάζοντας πρόταση με τον Τζιμ Ράντκλιφ, έναν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στο Νησί.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε γραφτεί στην Αγγλία, ότι ο Χάμιλτον είχε προσπαθήσει να αποκτήσει και την Τσέλσι μαζί με την Σερένα Γουίλιαμς και τον Μάικλ Μπόροου πριν τελικά αποκτήσει τους «μπλε» ο Τοντ Μπόλι.

Τελικώς ο Λιους Χάμιλτον αποδεικνύει περίτρανα ότι με τα αποτελέσματα, τις επιδόσεις του στην φόρμουλα ένα και με την φήμη την οποία απέκτησε μέσα από όλη την προβολή του στα Social media εκτός και εντός αγώνων, του δόθηκε το «πράσινο φως» για να κάνει μια ιδανική ζωή που αρκετοί από εμάς θα ζήλευαν όχι μόνο καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του και τα όνειρα του αλλά και να προχωρήσει και πέρα από τα όρια αυτών υλοποιώντας το περίφημο » still I rise» το μότο που κατά καιρούς εκφράζει και λέει.

Επιμέλεια: Γιάννης Μήτσου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ