Η Έβερτον θυμίζει τακτικές… Αμπράμοβιτς και το φως στο τούνελ δεν φαίνεται να έρχεται…

Η Έβερτον θυμίζει τακτικές… Αμπράμοβιτς και το φως στο τούνελ δεν φαίνεται να έρχεται…

Τι συμβαίνει στην Έβερτον τα τελευταία χρόνια... Η απόλυση του Λάμπαρντ, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και η επόμενη μέρα στην άκρη του πάγκου.

Το να είσαι καλός ποδοσφαιριστής δε σημαίνει ότι θα είσαι και καλός προπονητής. Ο Φρανκ Λάμπαρντ αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της Εβερτον και η κατάσταση στην ομάδα τα τελευταία χρόνια δε φαίνεται ότι μπορεί να σταθεροποιηθεί. Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει πολλά ονόματα στη λίστα και η όλη προσέγγιση θυμίζει τις τακτικές και την αντιμετώπιση του Ρομάν Αμπράμοβιτς απέναντι στους προπονητές όσα χρόνια βρισκόταν στην Τσέλσι.

Η Εβερτον και πάλι ακέφαλη. Ακόμη ένας προπονητής αποχώρησε από την ομάδα, με ποσοστό νικών μάλιστα χειρότερο και από τον Γκάρι Νέβιλ στη Βαλένθιας και από τον Στίβεν Τζέραρντ στην θητεία του στην Αστον Βίλα. Το ζήτημα είναι ότι η όλη υπόθεση δεν βοηθά το κλαμπ και τα τελευταία χρόνια σώζεται από τον υποβιβασμό στο…νήμα. Η ομάδα φαίνεται ότι δεν έχει κάποιο πλάνο και δεν έχει στοχεύσει σε περιπτώσεις μακροπρόθεσμες που θα την οδηγήσουν σε πιο ασφαλή μονοπάτια.

«Τακτική… Αμπράμοβιτς και από τον Μοσίρι»

Ο Λάμπαρντ με την αποχώρηση του μπήκε σε ένα κλειστό γκρουπ που περιλαμβάνει και αλλά μεγάλα και σημαντικά ονόματα που έφυγαν…νύχτα από τον πάγκο των ζαχαρωτών. Ονόματα όπως του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, του Μάρκο Σίλβα, του Σαμ Αλαρνταις, του Ρόναλντ Κούμεν και του Ράφα Μπενίτεθ είναι μερικά από τα ονόματα που δεν μακροημέρευσαν και το πλάνο το οποίο αρχικά είχε δημιουργηθεί γύρω από το όνομα τους τελικά δεν ολοκληρώθηκε και διακόπηκε απότομα.

«Το μέλλον δύσκολο και αβέβαιο και κανείς δεν φαίνεται να θέλει να δώσει απαντήσεις»

Ολόκληρος ο οργανισμός εκτός από το ζήτημα του προπονητή πρέπει να αντιμετωπίσει και τα διαφορά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πώληση των μετόχων από τον Μοσίρι αντί 500 εκατομμυρίων. Κάτι τέτοιο τελικά φάινεται να μην ισχύει, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει πως δεν σκέφτεται μια τέτοια κίνηση κάτι πως αυτό που τον ενδιαφέρει η σωτηρία της ομάδας και η προσέλκυση νέων επενδύσεων. Όσον αφορά το όνομα που θα καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα τα ονόματα ποικίλουν. Ο πρώτος στόχος μάλλον ήταν ο Μαρσέλο Μπιέλσα, αλλά τελικά ο ίδιος φαίνεται να ζήτησε μεταγραφές και χρόνο για να αναλάβει. Έτσι το πεδίο στράφηκε και στον πρώην προπονητή της Σαουθάμπτον Ραλφ Χάσενχουτλ. Βέβαια, ακούστηκε και άλλα ονόματα όπως και εκείνο του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού και νυν της Γουέστ Μπρομ Κάρολος Κορμπεράν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον στην ομάδα των μπλε του Λίβερπουλ διαγράφεται δύσκολο και τα μέτωπα φαίνεται να είναι πολλά και περίπλοκα. Οι οπαδοί είναι εκεί και στηρίζουν γιατί δε θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να δουν την ομάδα τους για πρώτη φορά να υποβιβάζεται από την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η ευθύνη είναι σίγουρα μεγάλη και κανένας δεν επιθυμεί εύκολα να την αναλάβει. Όλοι όμως θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να οδηγήσουν αρχικά την ομαδα φέτος στην σωτηρία και από την επόμενη σεζόν σε καλύτερες ημέρες με ξεκάθαρο πλάνο για μια ιστορική ομαδα που σίγουρα τις αξίζει και έχει χρόνια να βιώσει!

Επιμέλεια: Θάνος Βλάχος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ