Enzo… Madness: Το χρονικό της πιο «τρελής» μεταγραφής των τελευταίων ετών (pics, vids)

Enzo… Madness: Το χρονικό της πιο «τρελής» μεταγραφής των τελευταίων ετών (pics, vids)

Από το «ή ρήτρα ή τίποτα», στο «ναυάγιο» και στην «τρελή» deadline day που βρήκε την Τσέλσι με τον Έντσο Φερνάντες στα χέρια της και την Μπενφίκα με πολλά επιπλέον εκατομμύρια στα ταμεία της. Αυτό είναι το χρονικό της πιο «τρελής» μεταγραφικής υπόθεσης των τελευταίων ετών.

«Μια μέρα θα μιλήσω για την υπόθεση του Έντσο, επειδή πραγματικά ότι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη ιστορία είναι… τρελό». Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Φαμπρίτσιο Ρομάνο κατά τη διάρκεια του live stream που έκανε στην deadline day, λίγες μόλις ώρες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Τσέλσι και Μπενφίκα το μεγαλύτερο deal του χειμώνα επετεύχθη. Χρειάστηκε σχεδόν ολόκληρος ο Γενάρης για να καταφέρει η Τσέλσι να πείσει τον Ρουί Κόστα να δεχτεί την πρόταση της και να κάνει… πίσω στο «ή ρήτρα ή τίποτα»…

Διαβάστε επίσης: Αυτά δε γίνονται: «Τρελή» γκάφα της Τσέλσι και… ναυάγιο στη μεταγραφή του Ζιγές στην Παρί!

Και τελικά, η «χρυσή τομή» βρέθηκε στις καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου, καθώς οι «μπλε» ζήτησαν παράταση ώστε να στείλουν τα έγγραφα και να υπογράψουν όλα τα συμβόλαια της μεταγραφής.

To10.gr παρουσιάζει το χρονικό της απίθανης ιστορίας του Φερνάντες ο οποίος μέσα σε έξι μήνες εκτόξευσε την καριέρα του, έχοντας φτάσει παράλληλα και στην κορυφή του πλανήτη!

Ήταν στις αρχές του μήνα, όταν η Τσέλσι έδειξε επίσημα το ενδιαφέρον της για τον Έντσο Φερνάντες. Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, οι «μπλε» του Λονδίνου ρώτησαν την Μπενφίκα για τον Αργεντινό σταρ.

Η απάντηση των «αετών»; «Δεν πουλάμε»! Η πορτογαλική ομάδα δεν μπήκε καν σε διαπραγματεύσεις στην αρχή, ξεκαθαρίζοντας στην Τσέλσι πως ο μόνος τρόπος να πάρει τον Έντσο, ήταν να «σπάσει» τη ρήτρα των 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Η «τρέλα» του Τοντ Μπόλι, αλλά και του Μπεχντάντ Εγκμπάλι, του συνιδιοκτήτη της Τσέλσι, ήταν τόσο μεγάλη που οι Λονδρέζοι κατάφεραν να μείνουν στο κόλπο και να κρατήσουν επαφές με την Μπενφίκα.

Το «θέλω να φύγω» του Έντσο, τα πισωγυρίσματα των δύο και το «ναυάγιο»

Η Τσέλσι μπόρεσε να πάρει το μεγάλο boost χάρη στον Έντσο. Οι «μπλε» μίλησαν με την πλευρά του Αργεντινού ποδοσφαιριστή και του εξέφρασαν την επιθυμία τους να τον κάνουν κάτοικο Λονδίνου άμεσα. Ο Φερνάντες «ψήθηκε» άμεσα. Και μάλιστα το «φώναξε» στην Μπενφίκα, καθώς τα δημοσιεύματα των ημερών ανέφεραν ότι ο 22χρονος χαφ ζήτησε επισήμως από την Μπενφίκα να αποχωρήσει και να δεχτεί την πρόταση της Τσέλσι.

Ποια ήταν ωστόσο η εξέλιξη; «Ναυάγιο» της υπόθεσης! Η Τσέλσι πίστεψε ότι η συγκεκριμένη κίνηση έφερε την Μπενφίκα με την πλάτη στον τοίχο και έτσι άλλαξε τα οικονομικά δεδομένα, στέλνοντας πρόταση 90 εκατομμυρίων ευρώ στην Μπενφίκα, αντί για τα 120 που είχε υποσχεθεί, τα οποία ωστόσο θα τα έδινε με δόσεις!

Η απάντηση της Μπενφίκα ήταν αρνητική. Και μάλιστα οι «αετοί», όχι μόνο αρνήθηκαν, αλλά ξεκαθάρισαν στην Τσέλσι ότι δεν θα έμπαιναν σε διαπραγματεύσεις, επιστρέφοντας στο «ή ρήτρα ή τίποτα».

Η αλλαγή τακτικής της Τσέλσι, το ιδιωτικό τζετ στη Λισαβόνα και οι 12ωρες διαπραγματεύσεις του Εγκμπάλι

Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο ήταν αυτός που είχε προειδοποιήσει για το μεγάλο «θρίλερ» που αναμενόταν να γίνει στην deadline με την υπόθεση του Φερνάντες. Έτσι και έγινε. Η Τσέλσι διαπραγματεύτηκε τα ξημερώματα της 31ης του Γενάρη με την Μπενφίκα. Το deal δεν επετεύχθη, ωστόσο στο στρατόπεδο των «μπλε» το κλίμα είχε αλλάξει.

Για αυτόν τον λόγο προετοιμάστηκαν για όλα. Έστειλαν ιδιωτικό τζετ στην Πορτογαλία, με δικηγόρους και ιατρικό επιτελείο. Το… πράγμα σοβάρεψε σε τέτοιον βαθμό που τις διαπραγματεύσεις ανέλαβε ο συνιδιοκτήτης, Μπεχντάντ Εγκμπάλι.

Όπως είχε κάνει και με την υπόθεση του Μιχάιλο Μούντρικ δηλαδή. Έτσι και σε αυτήν την υπόθεση, ο Εγκμπάλι βγήκε μπροστά και ανέλαβε τις συζητήσεις με τον… δύσκολο Ρουί Κόστα ο οποίος έδειχνε ανένδοτος να αλλάξει την απόφαση του.

Σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα, ο ισχυρός άνδρας των «μπλε» διαπραγματεύτηκε με τον Κόστα και την Μπενφίκα για 12 ώρες, αρνούμενος να δεχτεί το «όχι» των Πορτογάλων.

Μέχρι που σχεδόν μισή ώρα πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, η υπόθεση ολοκληρώθηκε με happy end για την Τσέλσι η οποία θα καταβάλει τα 120 εκατομμύρια σε τέσσερις διαφορετικές δόσεις, με το 25% του ποσού να πηγαίνει στα ταμεία της Ρίβερ Πλέιτ.

Το «Here we go» του Φαμπρίτσιο Ρομάνο «έσκασε» και ό,τι ακολούθησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ήταν η απόδειξη της «τρέλας» που υπήρχε στο στρατόπεδο της Τσέλσι με τον Έντσο. Οι «μπλε» κατάφεραν να πάρουν παράταση μιας ώρας, ολοκληρώνοντας έτσι και το τυπικό σκέλος με τις ιατρικές εξετάσεις και τα απαραίτητα έγγραφα για να τελειώσει οριστικά η υπόθεση, με τον Έντσο Φερνάντες να ντύνεται στα «μπλε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ