Τσέλσι: Μήπως τελικά ο Μπόλι είναι «χειρότερος» από τον Αμπράμοβιτς (pics, vids)

Τσέλσι: Μήπως τελικά ο Μπόλι είναι «χειρότερος» από τον Αμπράμοβιτς (pics, vids)

Τα 600 εκατομμύρια μέσα σε έξι μήνες, το ξεσκαρτάρισμα σε όλα τα πόστα, η «αρπαγή» του Μούντρικ και η statement κίνηση με τον Έντσο. Ο Τοντ Μπόλι και η κοινοπραξία του δείχνουν ότι είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς σε όλα επίπεδα.

Μέσα σε 31 ημέρες, η Τσέλσι κατάφερε να ταρακουνήσει για τα καλά τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, προχωρώντας σε οκτώ μεταγραφές.

Ποτέ ξανά στο παρελθόν, καμία ομάδα, δεν είχε δαπανήσει σε μεταγραφική περίοδο χειμώνα, όσα δαπάνησε η Τσέλσι τον φετινό Γενάρη. 326, ήταν τα εκατομμύρια που «σκόρπισε» η Τσέλσι στο μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα, καταρρίπτοντας κάθε πιθανό και απίθανο ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης: Ο Γενάρης και το τρένο της… φυγής- Ποιοι και πόσοι έφυγαν από τον Ολυμπιακό του Μίτσελ

Κινήσεις και μεταγραφές που δείχνουν ότι ο Τοντ Μπόλι έχει μεγάλα όνειρα με τους «μπλε». Το είχε δηλώσει από την αρχή, όταν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για την αγορά του λονδρέζικου συλλόγου. Το αποδεικνύει και με πράξεις.

Μπορεί τα μέχρι τώρα αποτελέσματα να μην δικαιώνουν τον Αμερικανό και την κοινοπραξία του, ωστόσο ο ίδιος δείχνει να εμπιστεύεται το πλάνο του, δίνοντας στον Γκρέιαμ Πότερ ό,τι ακριβώς ζητά.

Κανείς δεν περίμενε, τον περασμένο χρόνο, όταν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποχωρούσε, ότι η Τσέλσι θα έβρισκε έναν ιδιοκτήτη που θα είχε την ίδια ακριβώς «τρέλα». Ή τουλάχιστον παρόμοια, εάν όχι την ίδια, καθώς ο Ρώσος μεγιστάνας είχε δείξει ότι δεν ήταν ένας κλασικός ιδιοκτήτης.

Κι όμως, αυτοί οι πρώτοι έξι μήνες του Τοντ Μπόλι δείχνουν ότι ίσως η Τσέλσι να βρήκε… χειρότερο από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Το πρώτο ξεσκαρτάρισμα, η «βόμβα» με τον Τούχελ, τα εκατομμύρια του καλοκαιριού και η αλλαγή σελίδας με Πότερ

Άμεσες ήταν οι κινήσεις του Τοντ Μπόλι. Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Αμερικανός, ήταν να φτιάξει το δικό του οργανόγραμμα. Έδιωξε τη Μαρίνα Γκρανόφσκαγια, το δεξί χέρι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από την ημέρα που ανέλαβε εκείνος τον σύλλογο. Μαζί με τη Ρωσίδα αποχώρησε και ο Πετρ Τσεχ ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ακαδημία και την πρώτη ομάδα.

Το πρώτο τους καλοκαίρι στο Λονδίνο ήταν αρκετά… ζωηρό, καθώς η Τσέλσι ήταν η ομάδα που δαπάνησε τα περισσότερα εκατομμύρια από κάθε άλλη ομάδα, με το τελικό ποσό να ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Μπόλι έφερε δικούς του ανθρώπους σε όλα τα πόστα. Για αυτόν τον λόγο είδε την πόρτα της εξόδου και ο Τόμας Τούχελ τον Σεπτέμβρη, με τους «μπλε» να ρίχνουν τη μεγάλη «βόμβα». Στη θέση του Τούχελ, ο Μπόλι επέλεξε τον Πότερ, φέρνοντας παράλληλα και τον «εγκέφαλο» του οργανισμού της Red Bull, Κρίστοφερ Βίβελ, στη θέση του αθλητικού διευθυντή.

Ο ιστορικός Γενάρης, η «αρπαγή» του Μούντρικ, ο ρόλος του Εγκμπάλι και η statement κίνηση με τον Έντσο

Λίγη ώρα μετά την κλήρωση του Champions League, για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, ο εκπρόσωπος της Τσέλσι στη Ζυρίχη είχε προειδοποιήσει… «Είναι μεγάλο το διάστημα μέχρι το πρώτο παιχνίδι του Φεβρουαρίου. Θα έχουν αλλάξει πάρα πολλά, πιστέψτε με»…

Λίγους μήνες αργότερα, τα πάντα έχουν επιβεβαιωθεί. Τουλάχιστον στα χαρτιά δηλαδή, καθώς ο Μπόλι και η κοινοπραξία του έφεραν οκτώ ποδοσφαιριστές μέσα στον Γενάρη στον Γκρέιαμ Πότερ.

Και μάλιστα, μερικές εκ των συγκεκριμένων μεταγραφών προκάλεσαν αίσθηση. Όπως αυτή του Μιχάιλο Μούντρι, του οποίου η μεταγραφική ιστορία θα μνημονεύεται για χρόνια. Οι Λονδρέζοι δεν έδειξαν αμέσως έντονο ενδιαφέρον, παρά μόνο μια γρήγορη ματιά στην περίπτωση του Μούντρικ ο οποίος είναι με διαφορά ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής που έχει βγάλει η Ουκρανία τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, οι «μπλε» συναντήθηκαν με τους ανθρώπους της Σαχτάρ πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, καθώς ο Ντάριο Σρνα βρέθηκε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Κι όμως, ούτε καν μετά από αυτή τη συνάντηση δεν φάνηκαν να «ψήνονται» τόσο πολύ οι άνθρωποι της Τσέλσι, παρότι εντός του συλλόγου σχεδόν όλοι είχαν μόνο θετικά να πουν για την ποιότητα του Μούντρικ.

Όλα ωστόσο άλλαξαν. Το μεγάλο πρόβλημα της Τσέλσι στην επίθεση έφερε νέα δεδομένα. Ο Τοντ Μπόλι και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης είδαν ότι είχαν την ευκαιρία να «αρπάξουν» τον Μούντρικ μέσα από τα χέρια των συμπολιτών τους, οι οποίοι έμοιαζαν ανίκανοι να ολοκληρώσουν ένα δικό τους deal.

Έτσι και έγινε. Άνθρωποι της Τσέλσι, με μπροστάρη τον συνιδιοκτήτη, Μπεχντάντ Εγκμκπάλι, βρέθηκαν στην Πολωνία και ουσιαστικά έφτασαν σε συμφωνία με τη Σαχτάρ μέσα σε ένα απόγευμα, προσφέροντας στους Ουκρανούς ένα πακέτο που φτάνει μέχρι τα 100 εκατομμύρια ευρώ μαζί με όλα τα μπόνους.

Το μεγαλύτερο «μπαμ» ωστόσο συνέβη την τελευταία ημέρα του Γενάρη. «Μια μέρα θα μιλήσω για την υπόθεση του Έντσο, επειδή πραγματικά ότι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη ιστορία είναι… τρελό». Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Φαμπρίτσιο Ρομάνο κατά τη διάρκεια του live stream που έκανε στην deadline day, λίγες μόλις ώρες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Τσέλσι και Μπενφίκα το μεγαλύτερο deal του χειμώνα επετεύχθη. Χρειάστηκε σχεδόν ολόκληρος ο Γενάρης για να καταφέρει η Τσέλσι να πείσει τον Ρουί Κόστα να δεχτεί την πρόταση της και να κάνει… πίσω στο «ή ρήτρα ή τίποτα»…

Η Τσέλσι διαπραγματεύτηκε τα ξημερώματα της 31ης του Γενάρη με την Μπενφίκα. Το deal δεν επετεύχθη, ωστόσο στο στρατόπεδο των «μπλε» το κλίμα είχε αλλάξει.

Για αυτόν τον λόγο προετοιμάστηκαν για όλα. Έστειλαν ιδιωτικό τζετ στην Πορτογαλία, με δικηγόρους και ιατρικό επιτελείο. Το… πράγμα σοβάρεψε σε τέτοιον βαθμό που τις διαπραγματεύσεις ανέλαβε ο συνιδιοκτήτης, Μπεχντάντ Εγκμπάλι.

Όπως είχε κάνει και με την υπόθεση του Μιχάιλο Μούντρικ δηλαδή. Έτσι και σε αυτήν την υπόθεση, ο Εγκμπάλι βγήκε μπροστά και ανέλαβε τις συζητήσεις με τον… δύσκολο Ρουί Κόστα ο οποίος έδειχνε ανένδοτος να αλλάξει την απόφαση του.

Σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα, ο ισχυρός άνδρας των «μπλε» διαπραγματεύτηκε με τον Κόστα και την Μπενφίκα για 12 ώρες, αρνούμενος να δεχτεί το «όχι» των Πορτογάλων.

Μέχρι που σχεδόν μισή ώρα πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, η υπόθεση ολοκληρώθηκε με happy end για την Τσέλσι η οποία θα καταβάλει τα 120 εκατομμύρια σε τέσσερις διαφορετικές δόσεις, με το 25% του ποσού να πηγαίνει στα ταμεία της Ρίβερ Πλέιτ.

Μέσα σε μόλις έξι μήνες, η νέα διοίκηση της Τσέλσι αποδεικνύει ότι το όραμα της είναι πραγματικά μεγάλο. Δεν είναι μόνο τα 600+ εκατομμύρια που έχουν δαπανήσει. Είναι κυρίως η όρεξη και η «τρέλα» που βγάζουν οι Μπόλι και Εγκμπάλι σε αυτό το ξεκίνημα, με τις κινήσεις τους να δείχνουν ότι ήρθαν για να μείνουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ