Μπαμ και από τη Φόρεστ με τη Σίτι (1-1) – Για λύπηση η Τσέλσι, έχασε και από τη Σαουθάμπτον (0-1)

Μπαμ και από τη Φόρεστ με τη Σίτι (1-1) – Για λύπηση η Τσέλσι, έχασε και από τη Σαουθάμπτον (0-1)

Μεγάλη Νότιγχαμ σταμάτησε τη Σίτι του Πεπ - Δεν υπάρχουν λόγια για την Τσέλσι

Το βράδυ της Τετάρτης η Σίτι πέρασε σαν εξπρές από το Emirates και με το 3-1 επί της Άρσεναλ, έπιασε τους Λονδρέζους στην κορυφή της Premier League. Σάββατο απόγευμα όμως στο δάσος του Φόρεστ, η Νότιγχαμ με έναν τρόπο επανέφερε την κατάσταση στα προηγούμενα. Αν και βρέθηκε να χάνει από νωρίς (Μπερνάρντο Σίλβα 41΄) είχε τον τρόπο της στο City Ground. Το απόδειξε με το γκολ του Γουντ στο 84΄.

Το γκολ του τελικού 1-1. Χρυσός ο βαθμός για την ομάδα του Στιβ Κούπερ που έχει να ηττηθεί από τον Σεπτέμβρη στην έδρα της για το πρωτάθλημα: 4 νίκες (ανάμεσα τους το 1-0 με τη Λίβερπουλ) και άλλες τόσες ισοπαλίες σε μια καταμέτρηση 16 βαθμών από τους 25 που έχει συνολικά στο πρωτάθλημα. Συνολικά οι εντός έδρας βαθμοί για την Φόρεστ είναι 19!

Στο μεταξύ το μεσημέρι πέρασε και η Άρσεναλ με περιπέτεια από την έδρα της Άστον Βίλα (4-2), άρα η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είναι πάλι στο +2 από τη Σίτι έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο (23). Το τέλειο σενάριο για τους Λονδρέζους που μέσα Γενάρη ήταν στο +8 από την ομάδα του Πεπ.

Δεν είναι βεβαίως ότι πανηγυρίζει ολόκληρο το Λονδίνο. Είναι και η ιστορία της Τσέλσι που όσο ο καιρός περνά τόσο και σοκάρει το κοινό της πόλης. Σήμερα έχασε στην έδρα της από την ουραγό Σαουθάμπτον (0-1, Γουόρντ-Πράους 45΄+1΄) προκαλώντας σχεδόν τον οίκτο. Τέταρτο σερί ματς στο πρωτάθλημα δίχως νίκη με όλο και όλο ένα γκολ στο ενεργητικό της ή αν θέλετε έβδομο στα τελευταία οκτώ δίχως τρίποντο στη Premier League (το 1-0 επί της Κρίσταλ Πάλας στις 15 Γενάρη είναι συλλεκτικό).

Μέσα στο 2023 η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ αποκλείστηκε και από το κύπελλο (4-0 από τη Σίτι) ενώ μεσοβδόμαδα έχασε και από τη Ντόρτμουντ το πρώτο μας στους «16» του Champions League. Καταστροφή για μια ομάδα που τον Γενάρη ξόδεψε 330 εκατ ευρώ στις μεταγραφές

Στα άλλα σημερινά ματς της Premier League; Νίκη-ανάσα για Μπόρνμουθ και Έβερτον, οι οποίες επικράτησαν με 1-0 των Γουλβς (εκτός) και Λιντς (εντός), ενώ η Κρίσταλ Πάλας είδε την Μπρέντφορντ να την ισοφαρίζει στο φινάλε (1-1) και να χάνει ένα μεγάλο εκτός έδρας τρίποντο
Στη μάχη της εξάδας, η Φούλαμ πήρε τεράστια νίκη με 1-0 στην έδρα της Μπράιτον και μένει μόνη 6η στη βαθμολογία. Η Μπράιτον ήταν συνολικά ανώτερη στο παιχνίδι, αλλά ο Σόλομον στο 88’ ξέρανε τους «γλάρους» για να χαρίσει το τρίποντο στους «κότατζερς».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο (18/2)

Άστον Βίλα-Άρσεναλ 2-4
(5’ Γουότκινς, 31’ Κουτίνιο – 16’ Σάκα, 61’ Ζιντσένκο, 90’+3’ αυτ. Μαρτίνες, 90’+8’ Μαρτινέλι)
Μπρέντφορντ-Κρίσταλ Πάλας 1-1
(90’+6’ Γιάνελτ – 69’ Έζε)
Μπράιτον-Φούλαμ 0-1
(88’ Σόλομον)
Τσέλσι-Σαουθάμπτον 0-1
(45’+1’ Γουόρντ-Πράουζ)
Έβερτον-Λιντς 1-0
(64΄Κόλμαν)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(84’ Γουντ – 41’ Μπερνάρντο Σίλβα)
Γουλβς-Μπόρνμουθ 0-1
(49’ Ταβερνιέ)
Νιούκαστλ-Λίβερπουλ (19:30)
Κυριακή (19/2)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ (16:00)
Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (18:30)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ