Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 2-0

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 2-0

Σοβαρή και στιβαρή η Μάντσεστερ Σίτι, πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, επικράτησε 2-0 της Νιούκαστλ και βρέθηκε και πάλι στο -2 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εντός έδρας της Νιουκάστλ με 2-0 με σκόρερ τους Φόντεν (15’) και Σίλβα (67’), έχοντας ένα ήσυχο απόγευμα, με τους Πολίτες πλέον να περιμένουν την αναμέτρηση της Άρσεναλ κόντρα στην Μπόρνμουθ και να μάθουν αν θα παραμείνουν στο -2 από την κορυφή.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα με το… καλησπέρα έδειξαν τις διαθέσεις τους, με τον Γκουντογκάν να μην μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκρίλις στο 1’. Ο έλεγχος του ρυθμού ήταν αποκλειστικά υπόθεση των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχισαν να είναι απειλητικοί και να βρίσκουν τελικά το γκολ με προσωπική ενέργεια του Φίλ Φόντεν στο 15’ που έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Νιούκαστλ. Στο 35’ ο Χάαλαντ λίγο έλειψε να διπλασιάσει το προβάδισμα των Πολιτών αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη από πλεονεκτική θέση.

Διαβάστε επίσης: Ολα στραβά και ανάποδα: Γιατί ηττήθηκε στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός…

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν σκέψεις ισοφάρισης στη Νιουκάστλ.  Κάπως έτσι, ο Μπερνάρντο Σίλβα, λίγα λεπτά αφού είχε πατήσει χορτάρι αντί του Ντε Μπρόινε, έδειξε την κλάση του και σε μια από τις λίγες καλές στιγμές του δεύτερου μέρους, έκανε το 2-0 στο 67’ και κλείδωσε το τρίποντο για την ομάδα του.

Η Σίτι πλέον μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά της από την κορυφή και την Άρσεναλ, με τους κανονιέρηδες που να αγωνίζονται σε λίγη ώρα κόντρα στην ουραγό Μπόρνμουθ και να θέλουν τη νίκη για να επαναφέρουν τη διαφορά στο +5.

Αναλυτικά οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Άκε, Ντίας, Ακάντζι, Γουόκερ, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Γκρίλις, Ντε Μπρόινε (65′ Σίλβα), Φόντεν, Χάαλαντ

Νιουκάστλ (Έντι Χάου): Πόουπ, Τρίπιερ, Λασέλς, Μπότμαν, Μπερν, Λόνγκσταφ (63′ Γουίλοκ), Γκιμαράες, Ζοέλιντον, Αλμιρόν (77′ Μέρφι), Γουίλσον (63′ Ίσακ), Γκόρντον (63′ Σεν-Μαξιμέν)

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο (4/3)
Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ 2-0
(15′ Φόντεν, 67′ Μπερνάρντο Σίλβα)
Άρσεναλ-Μπόρνμουθ
Άστον Βίλα-Κρίσταλ Πάλας
Γουλβς-Τότεναμ
Μπράιτον-Γουέστ Χαμ
Τσέλσι-Λιντς
Σαουθάμπτον-Λέστερ

Κυριακή (5/3)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Έβερτον
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δευτέρα (6/3)
Μπρέντφορντ-Φούλαμ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ