Μεγαλώνει το κύμα αλληλεγγύης για τον Λίνεκερ

Μεγαλώνει το κύμα αλληλεγγύης για τον Λίνεκερ

Τι συμβαίνει με τον Λίνεκερ στο Νησί.

Ο Άλεξ Σκοτ, ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού προγράμματος «Football Focus» του BBC στη Βρετανία, είπε ότι «δεν αισθάνεται σωστό» να εμφανιστεί στην εκπομπή σήμερα (11/3), αφού ο τηλεοπτικός σταθμός απομάκρυνε τον παρουσιαστή Γκάρι Λίνεκερ λόγω της κριτικής του για την πολιτική ασύλου της κυβέρνησης.

Ο 62χρονος πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, παρομοίασε πρόσφατα τη «γλώσσα» της κυβέρνησης για τους αιτούντες άσυλο με αυτή που χρησιμοποιούσε η Γερμανία τη δεκαετία του 1930.

Διαβάστε επίσης: Το ξεκάθαρο μήνυμα στον Μπέικον και η δικαίωση του… Μπαρτζώκα

Άλλοι παρουσιαστές αποσύρθηκαν επίσης από τις εμφανίσεις του BBC, μετά την απομάκρυνση του Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος παρουσίαζε το κορυφαίο πρόγραμμα ποδοσφαιρικών στιγμιότυπων «Match of the Day».

«Πήρα μια απόφαση χθες το βράδυ ότι, παρόλο που μου αρέσει να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και είχαμε μια απίστευτη εβδομάδα κερδίζοντας ένα βραβείο SJA, απλά δεν μου φαίνεται σωστό να συνεχίσουμε με το σόου σήμερα», έγραψε ο πρώην αμυντικός της Αγγλίας και της Άρσεναλ, Σκοτ στο Τwitter.
«Ελπίζω ότι θα επιστρέψω στην καρέκλα την επόμενη εβδομάδα…», πρόσθεσε.

Η διαμάχη ξεκίνησε αφού ο Λίνεκερ, ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής του BBC, περιέγραψε τη νέα κυβερνητική νομοθεσία για τους μετανάστες ως μια «σκληρή πολιτική που απευθύνεται στα πιο ευάλωτα άτομα σε γλώσσα που δεν είναι διαφορετική με αυτή που χρησιμοποιούσε η Γερμανία τη δεκαετία του ’30».

Ο Λίνεκερ, ο οποίος έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πρόσφυγες στο σπίτι του, είχε κάνει retweet μια ανάρτηση με βίντεο της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν να μιλάει για έναν προτεινόμενο νέο νόμο, με το σχόλιο «Καλό παράδεισο, αυτό είναι πέρα από απαίσιο».

Το BBC είπε ότι θεωρεί ότι η πρόσφατη δραστηριότητα του Λίνεκερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί παραβίαση των οδηγιών που υπάρχουν:
«Ποτέ δεν είπαμε ότι ο Γκάρι πρέπει να είναι μια ζώνη χωρίς γνώμη ή ότι δεν μπορεί να έχει άποψη για θέματα που τον ενδιαφέρουν, αλλά είπαμε ότι θα πρέπει να απέχει πολύ από το να παίρνει θέση σε πολιτικά ζητήματα κομμάτων ή πολιτικές διαμάχες», πρόσθεσε το BBC.

Ο Τζέισον Μοχάμαντ, ο οποίος παρουσιάζει το «Final Score» του BBC, δήλωσε επίσης σήμερα ότι αποχώρησε από το πρόγραμμά του.

«Όπως γνωρίζετε, το Final Score είναι μια τηλεοπτική εκπομπή πολύ κοντά στην καρδιά μου», έγραψε ο Μοχάμαντ στο Twitter.
«Ωστόσο σήμερα το πρωί ενημέρωσα το BBC ότι δεν θα παρουσιάσω την εκπομπή σήμερα το απόγευμα στο BBC One.»

Η παρουσιάστρια Κέλι Σόμερς, η οποία έχει εμφανιστεί σε πολλές εκπομπές του BBC, έγραψε στο Twitter σήμερα: «Απλώς για να επιβεβαιώσω ότι δεν θα είμαι στην τηλεόραση του BBC σήμερα».

Το BBC είπε ότι ούτε το «Football Focus» ούτε το «Final Score» θα μεταδοθούν το Σάββατο.

Νωρίτερα σήμερα, η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) είπε ότι ορισμένοι παίκτες πρότειναν ότι ήθελαν να δείξουν αλληλεγγύη με τον Λίνεκερ και άλλους ειδικούς στο πρόγραμμα.

«Το PFA έχει μιλήσει με μέλη που ήθελαν να λάβουν συλλογική θέση και να μπορέσουν να δείξουν την υποστήριξή τους σε όσους επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στο αποψινό πρόγραμμα», ανέφερε η PFA.

«Κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών καταστήσαμε σαφές ότι, ως σωματείο τους, θα υποστηρίξουμε όλα τα μέλη που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν συνέπειες εάν επιλέξουν να μην ολοκληρώσουν τις δεσμεύσεις τους στη μετάδοση.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ