Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-1: «Αγρίεψαν» οι «πολίτες» και τους διέλυσαν

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-1: «Αγρίεψαν» οι «πολίτες» και τους διέλυσαν

Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Λίβεπουλ στο «Έτιχαντ» με 4-1 και συνεχίζει να κυνηγάει την Άρσεναλ.

Ντέρμπι τελικά μόνο στα χαρτιά αποδείχτηκε το παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής της Premier League μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ στο «Έτιχαντ».  Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε το λάθος να ανοίξει το σκορ και το πλήρωσε με τους γηπεδούχους να την τιμωρούν με 4 τέρματα.

Διαβάστε επίσης: Αντσελότι για Εθνική Βραζιλίας: «Μου προκαλεί ενθουσιασμό το ενδιαφέρον της αλλά θέλω να τιμήσω το συμβόλαιό μου»

Συγκεκριμένα μόλις στο 17ο λεπτό ο Μοχάμεντ Σαλάχ άνοιξε το σκορ για τους «reds» με τους παίκτες του Γκουαρντιόλα να αφυπνίζονται και αφού έχασαν ευκαιρίες με τους Γκιουντογκάν και Μαχρέζ (σουτ στο δοκάρι του Άλισον), ισοφάρισαν τελικά σε 1-1 στο 28ο λεπτό με τον Γκρίλις ύστερα από τρομερή συνεργασία των Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Γκιουντογκάν να βρίσκει τον Άλβαρεζ ο οποίος σκόραρε σε κενό τέρμα. Το 1-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν με τους «πολίτες» να βγαίνουν αφηνιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο του «Έτιχαντ» και να σκοράρουν τρία τέρματα. Στο 46′ κιόλας ο Ντε Μπρόινε έκανε την ανατροπή ύστερα από ωραία μπαλιά του Μαχρέζ και κακή εκτίμηση του Άλισον. Οκτώ λεπτά αργότερα οι ποδοσφαιριστές του Γκουαρντιόλα πέτυχαν και 3ο τέρμα όταν ο Μαχρέζ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Αλβαρες, εκείνος προσπάθησε να σουτάρει αλλά μπλοκαρίστηκε με τον Γκιουντογκάν ωστόσο να τελειώνει τη φάση.

Οι παίκτες του Κλοπ πέταξαν «λευκή πετσέτα» ύστερα αποδεχόμενοι την ήττα τους, με τον Τζάκ Γκρίλις να σκοράρει στο 74′ με προβολή, ύστερα από γύρισμα του Ντε Μπρόινε και να διαμορφώνει το τελικό 4-1.

Με αυτή τη νίκη η Σίτι μείωσε έστω και προσωρινά τη διαφορά της από την Άρσεναλ στο -5 και συνεχίζει να κυνηγάει την ομάδα του Αρτέτα (αγωνίζεται με τη Λιντς αύριο), την ώρα που η Λίβερπουλ παρέμεινε στους 42 βαθμούς στην 6η θέση μαζί με τις Μπράιτον και Φούλαμ που την απειλούν.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς, Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (83′ Σίλβα), Γκιουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Γκρίλις (89′ Πάλμερ), Άλβαρες.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (70′ Τσιμίκας), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Έλιοτ (70′ Τσάμπερλεϊν), Ζότα (70′ Φιρμίνο), Σαλάχ (70′ Νούνιες), Χάκπο (82′ Μίλνερ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ