Σαρώνει η Άρσεναλ (4-1) – Χαμός στην ουρά

Σαρώνει η Άρσεναλ (4-1) – Χαμός στην ουρά

Έβδομη σερί νίκη για την Άρσεναλ που διέλυσε με 4-1 τη Λιντς και πήγε πάλι στο +8 με ματς παραπάνω από τη Σίτι. Πήρε... φωτιά η «μάχη» της παραμονής.

Ασταμάτητη η Άρσεναλ, καλπάζει προς τον τίτλο! Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επικράτησε εύκολα με 4-1 της Λιντς στο «Emirates», έφτασε τις επτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα και ξέφυγε ξανά με +8 από τη δεύτερη Σίτι που έχει όμως ματς λιγότερο.

Στο πρώτο μισάωρο ήταν ισορροπημένο το ματς αλλά όλα άνοιξαν όταν η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι και ο Ζεσούς επέστρεψε στα γκολ για το 1-0 στο 31′. Στο 42′ ο Μαρτινέλι έχασε μοναδική ευκαιρία για δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε τελικά με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Διαβάστε επίσης: Τι «παίζει» με τα συμβόλαια των Γουόκαπ και Μπλακ…

Στο 47ο λεπτό συγκεκριμένα, ο Μαρτινέλι σέντραρε από αριστερά και ο Γουάιτ με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-0. Στο 55′ ο Ζεσούς από ασίστ του Τροσάρ έκανε και το 3-0, με τη Λιντς να μειώνει στο 77′ σε 3-1 χάρη σε σουτ του Κρίστενσεν. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο 85′ ο Τζάκα με κεφαλιά από ασίστ του Έντεγκααρντ.

Αρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Ζιντσένκο (85’ Τίρνεϊ), Γκάμπριελ, Γουάιτ, Χόλντινγκ, Τζάκα (86’ Βιέιρα), Παρτέι (60’ Ζορζίνιο), Έντεγκααρντ (85’ Σμιθ Ρόου), Μαρτινέλι, Τροσάρ, Ζεσούς (60’ Σακά)

Λιντς: Μελιέ, Έιλινγκ, Κρίστενσεν, Στράουκ, Φίρπο, Κοχ (74’ Κούπερ), Ρόκα, Αάρονσον (66’ ΜακΚένι), Χάρισον (85’ Μπάμφορντ), Σάμερβιλ (74’ Ρούτερ), Σινιστέρα (66’ Ροδρίγο)

Χαμός στη «μάχη» της παραμονής

Μεγάλο το ενδιαφέρον στην κορυφή της Premier League, αλλά εξίσου μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον στις τελευταίες θέσεις όπου πραγματικά γίνεται… σκοτωμός για την παραμονή. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη 12η θέση που βρίσκεται η Κρίσταλ Πάλας μετά τη μεγάλη της νίκη με 2-1 επί της Λέστερ, μέχρι την τελευταία στην οποία είναι αυτή τη στιγμή η Σαουθάμπτον, η διαφορά είναι μόλις επτά βαθμοί.

Η ομάδα του Χόντγκσον ήταν συντριπτικά ανώτερη από τις «αλεπούδες», με το 31-3 στις τελικές να μιλάει από μόνο του, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 56′ με τον Περέιρα. Το αυτογκόλ του Ίβερσεν τρία λεπτά μετά έφερε και πάλι το ματς σε ισορροπία για να έρθει τελικά η λύτρωση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων όπου ο Ματέτα έκανε το 2-1 για την Πάλας.

Η Νότιγχαμ έφτασε πολύ κοντά στη νίκη κόντρα στη Γουλβς χάρη σε γκολ του Τζόνσον, όμως η γκολάρα του Ποντένσε στο 83′, έδωσε τον βαθμό (1-1) στους «Λύκους». Η Μπόρνμουθ πήρε σπουδαία νίκη επί της Φούλαμ με 2-1 και ελπίζει στην παραμονή στην κατηγορία ενώ στη ματσάρα της ημέρας, Μπράιτον και Μπρέντφορντ ήρθαν ισόπαλες με 3-3.

Η βαθμολογία της Premier League:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ