Ο Λάμπαρντ στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία Τοντ Μπόελι

Ο Λάμπαρντ στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία Τοντ Μπόελι

Ο Φράνκ Λάμπαρντ, είναι ο πιο πρόσφατος πρωταγωνιστής της Τσέλσι, του Τοντ Μπόελι, σε μια χρονιά που «οδεύει» προς τραγωδία για την... Επίδαυρο.

Ούτε με τον Φράνκ Λάμπαρντ, έχει καταφέρει να ορθοποδήσει η Τσέλσι, που «κατρακύλησε» στην 12η θέση της Premier League, βρίσκεται 9 βαθμούς μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού, ο Τοντ Μπόελι συνεχίζει τις μεταγραφές, χωρίς ωστόσο να έχει κλείσει (ακόμα) τον επόμενο προπονητή και δείχνει να μην μπορεί αλλάξει το «έργο» της φετινής χρονιάς.

Αφού απέλυσε τον Τόμας Τούχελ, προσέλαβε τον μαθητευόμενο «μάγο», Γκρέιχαμ Πότερ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, παρά τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύει απο τον περασμένο Ιανουάριο σε μεταγραφές.

Διαβάστε επίσης: Τα «φώτα» σε Νέα Φιλαδέλφεια και Λεωφόρο

Ερχόμενοι στο σήμερα, ο πρόεδρος της Τσέλσι επέλεξε τον Λάμπαρντ για τον ρόλο του προπονητή, στη δεύτερη θητεία του Άγγλου, αυτή τη φορά σαν υπηρεσιακός. Η επιλογή του πρώην μέσου της ομάδας, αρχικά προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις, κυρίως λόγω του (κακού) έργου που παρουσίασε στην Έβερτον. Δυστυχώς, οι φόβοι των φίλων της Τσέλσι επιβεβαιώθηκαν και ο «Φράνκι» συνέχισε το αρνητικό σερί που κρατά. Συγκεκριμένα, στα τελευταία 20 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, μετρά μόλις μία νίκη, δύο ισοπαλίες και 17 (!) ήττες. Τελευταία του νίκη, σαν προπονητής της Έβερτον, στις 22 Οκτωβρίου, εντός έδρας επί της Κρίσταλ Πάλας.

Απολογισμός, απογοητευτικός για προπονητή επιπέδου Premier League, αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιος. Μάλιστα τα αρνητικά ρεκόρ δεν σταματούν εκεί. Οι 10 συνεχόμενες ήττες, τον καθιστούν τον πρώτο Άγγλο τεχνικό που το «πετυχαίνει» αυτό, από το 1988 και τον Άρθουρ Κοξ της Ντέρμπι.

Τα αποτελέσματα της Τσέλσι και κατ’ επέκταση του ίδιου, «έφεραν» ξανά στην… επιφάνεια των social media, τις δηλώσεις του Ρόι Κιν, σε εκπομπή του «Sky Sports», το 2020 στην πρώτη θητεία του Λάμπαρντ στους «μπλε». Ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε δηλώσει πως επειδή είναι Άγγλος και έχει υπάρξει μεγάλος ποδοσφαιριστής, του συγχωρούνται οι οκτώ ήττες.

Ο «σκηνοθέτης» Μπόελι, προς ώρας δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει το σύνολο που θα επαναφέρει την Τσέλσι στο προσκήνιο της Premier League και προς ώρας, η ομάδα του με τον Λάμπαρντ σε ρόλο πρωταγωνιστή, εξελίσσεται σε «τραγωδία» για την… Επίδαυρο.

Γιάννης Νικολόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ