Έκλεισε θέση στην Premier League ο Κομπανί

Έκλεισε θέση στην Premier League ο Κομπανί

Ο Βενσάν Κομπανί «έβγαλε μάτια» στην Championship καθοδηγώντας προπονητικά την Μπέρνλι και τώρα αναμένεται να δοκιμαστεί στη... δύσκολη πίστα της Premier League.

Ο Βενσάν Κομπανί λίγα χρόνια αφού κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, έχει βαλθεί να μας δείξει πως θα κάνει ακόμα καλύτερη καριέρα ως προπονητής από ότι είχε σαν παίκτης!

Σταμάτησε το ποδόσφαιρο μόλις το 2020. Αγωνιζόμενος σε Άντερλεχτ, Αμβούργο και Μάντσεστερ Σίτι, έκλεισε την καριέρα του πλήρης ποδοσφαιρικών παραστάσεων. 532 εμφανίσεις επαγγελματικά και άλλες 89 με την Εθνική Βελγίου, του απέφεραν εκτός από πολλά χρήματα και δόξα και την κατάκτηση 15 τίτλων, ενώ θεωρείται μαζί με τον Αγουέρο ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της νέας εποχής της Μάντσεστερ Σίτι.

Διαβάστε επίσης: Μαντί Καμαρά: Η εξέλιξη που αλλάζει το μέλλον του στη Ρώμη και ο Ολυμπιακός

Από τις 17 Αυγούστου του 2020, άνοιξε νέα σελίδα στην καριέρα του αναλαμβάνοντας τις τύχες της Άντερλεχτ, ομάδα από την οποία ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι άλλωστε. Στο Βέλγιο άρχισε να… ψήνεται προπονητικά στις δύο σεζόν που έμεινε (42Ν 32Ι 18Η και ποσοστό νικών 46%), και πέρσι το καλοκαίρι επέστρεψε στην αγαπημένη του Αγγλία για να δοκιμαστεί στην σαφώς πιο δύσκολη και απαιτητική Championship.

Εκεί ανέλαβε την Μπέρνλι στις 14 Ιουνίου του 2022 η οποία μόλις είχε υποβιβαστεί από την Premier League. Δούλεψε πολύ καλά με το γκρουπ παικτών που είχε στα χέρια του και παρουσίασε μια εντυπωσιακή ομάδα για τα δεδομένα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας στο Αγγλικό ποδόσφαιρο. Η Μπέρνλι του Κομπανί τερματίζει πρώτη στην κατηγορία με +10 βαθμούς από τον ανταγωνισμό, έχοντας την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα και χάνοντας μόλις τρία ματς σε έναν μαραθώνιο 45 παιχνιδιών (ένα ακόμα απομένει) και έχοντας σε σύνολο 53 ματς σε όλες τις διοργανώσεις ρεκόρ 33Ν-15Ι-5Η.

 

Η Μπέρνλι ανέβηκε… τρένο στην Premier League μόλις μια σεζόν μετά τον υποβιβασμό της και φρόντισε να τον δέσει με νέο πενταετές συμβόλαιο, δίνοντάς του την ευκαιρία να δοκιμαστεί στην πιο δύσκολη πίστα προπονητικά, αυτή της Premier League.

Μόλις στα 37 του ο Κομπανί βέβαια έχει αρχίζει να φτιάχνει για τα καλά το όνομά του. Ο Γκουαρδιόλα τον έχρισε ήδη διάδοχό του, ενώ τόσο η Τότεναμ όσο και η Τσέλσι ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του. Εκείνος ωστόσο, κοιτάζει ακόμα χαμηλά και κάνει σιγά σιγά τα βήματα προς την κορυφή δηλώνοντας χαρακτηριστικά μετά την επέκταση του συμβολαίου του με την Μπέρνλι μέχρι το 2028:«Η Μπέρνλι και το «Τερφ Μουρ» ήταν κάτι το σωστό από την αρχή, οπότε ένιωθα σωστό να υπογράψω για τα επόμενα πέντε χρόνια»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ