Σόλσκιερ: «Πρότεινα τον Χάαλαντ στη Γιουνάιτεντ για 4 εκατ. ευρώ αλλά δεν με άκουσαν»

Σόλσκιερ: «Πρότεινα τον Χάαλαντ στη Γιουνάιτεντ για 4 εκατ. ευρώ αλλά δεν με άκουσαν»

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ υποστηρίζει πως προσπάθησε πριν από 5 χρόνια να φέρει τον Χάαλαντ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά οι Κόκκινοι Διάβολοι έκλεισαν την πόρτα σε μια κίνηση που θα άλλαζε την Ιστορία της Premier League.

Κατά καιρούς έχουν βγει στη δημοσιότητα περιστατικά και ιστορίες μεταγραφών που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και που αν προχωρούσαν θα άλλαζαν την Ιστορία στο ποδόσφαιρο της εκάστοτε χώρας, ακόμα και της Ευρώπης. Ένα τέτοιο περιστατικό ανέφερε δημοσίως ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ με πρωταγωνιστή τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός τεχνικός που έχει περάσει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόσο ως παίκτης (1996-2007) όσο και ως προπονητής (2018-2021), λίγους μήνες πριν αναλάβει την αγγλική ομάδα το 2018, εργάζονταν για την ομάδα της πατρίδας του, την Μόλντε. Εκεί ένα νέο 18χρονο παιδί, έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα, αρχίζοντας να φορτώνει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Ο άσημος τότε Έρλινγκ Χάαλαντ.

Διαβάστε επίσης: «Σκέφτεται σοβαρά να υπογράψει στους Κινγκς ο Βεζένκοφ» (pic)

Ο νεαρός Νορβηγός στη διετία του στην Μόλντε είχε 20 γκολ σε 50 εμφανίσεις και ο Σόλσκιερ γνωρίζοντας άριστα τη θέση του στράικερ, διέκρινε πως ο Χάαλαντ είχε τις προοπτικές για κάτι πολύ περισσότερο. Σύμφωνα λοιπόν με την Dailymail πως υποστήριξε σε δηλώσεις του στο πλαίσιο εκδήλωσης με φίλους της Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ, ο 50χρονος πλέον τεχνικός, φρόντισε να επικοινωνήσει με την Γιουνάιτεντ και να προτείνει τον Χάαλαντ λίγους μήνες πριν αναλάβει τους Κόκκινους Διάβολους, αλλά η πρότασή του έπεσε στο κενό:

«Τους κάλεσα έξι μήνες πριν μου προσφέρουν τη δουλειά στη Γιουνάιτεντ, και τον πρότεινα για τέσσερα εκατ. ευρώ. Τέσσερα εκατομμύρια! Έπρεπε να είναι σε μας τώρα, αλλά δεν με άκουσαν. Μη ρωτάτε πού είναι τώρα, γιατί ο Χάαλαντ πλέον σπάει όλα τα ρεκόρ με τη Σίτι».

Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή με τον 22χρονο να ανεβαίνει σταδιακά επίπεδο με τις μεταγραφές του σε Σάλτσμπουργκ και Ντόρτμουντ και από φέτος το καλοκαίρι να τρομοκρατεί την Premier League και ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, έχοντας σκοράρει συνολικά μέχρι σήμερα από την αρχή της σεζόν 51 γκολ σε 47 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Από την άλλη η Γιουνάιτεντ βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση ενός στράικερ που θα κάνει τη διαφορά και θα την μετατρέψει σε διεκδικήτρια τίτλου και πάλι μετά από χρόνια, με τον Κέιν να είναι ένας από τους υποψήφιους. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα όμως στους δύο παραδοσιακούς αντιπάλους του Μάντσεστερ και σε ολόκληρη την Premier League, με κόστος μόλις 4 εκατομμυρίων ευρώ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ