Λίβερπουλ: Το «ολικό λίφτινγκ» στη μεσαία γραμμή, ο ΜακΑλιστερ ο Μπαρέλα και οι άλλοι… (pics, vids)

Λίβερπουλ: Το «ολικό λίφτινγκ» στη μεσαία γραμμή, ο ΜακΑλιστερ ο Μπαρέλα και οι άλλοι… (pics, vids)

Ο Γιούργκεν Κλοπ θέλει να ενισχύσει στο... φουλ το κέντρο της Λίβερπουλ κάνοντας ριζική ανανέωση ενόψει της νέας χρονιάς. Ο ΜακΑλιστερ που έρχεται, ο Μπαρέλα που επιθυμεί διακαώς ο Γερμανός και οι άλλοι στόχοι των «reds» για το κέντρο.

Ολικό λίφτινγκ

Η χρονιά ολοκληρώνεται για τη Λίβερπουλ σιγά σιγά με… όχι καλή συγκομιδή. Οι «reds» κυνηγούν το μόνο στόχο που τους έχει απομείνει. Αυτόν του Champions League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι ένα βαθμό μπροστά τους (4η) στους  63 βαθμούς, με ματς λιγότερο μάλιστα και να κρατάει αυτή την τύχη στα χέρια της.

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι 8 διαιτητές του Final Four της Euroleague

Για αυτό το λόγο και ο Γιούργκεν Κλοπ αναμένεται να πάρει… σκούπα και να κάνει ριζικές αλλαγές ιδιαίτερα στο κέντρο. Ήδη ο Μίλνερ θα πάει στη Μπράιτον ενώ τη φετινή σεζόν ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Κεϊτά, Τσάμπερλεϊν και Αρτούρ Μέλο (είναι δανεικός από τη Γιουβέντους και δεν έχει και αγωνιστεί και καθόλου) με τη διοίκηση να θέλει να τους αντικαταστήσει.

Ο ΜακΑλιστερ είναι προ των πυλών

Ήδη οι «reds» είναι κάτι παραπάνω από κοντά στην απόκτησή του Αλέξις ΜακΑλιστερ. Ο Αργεντινός μέσος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με ετήσιες αποδοχές στα 5 εκατομμύρια ευρώ συν μπόνους. Ο ΜακΑλιστερ έλαμψε τόσο στο μουντιάλ με την Πρωταθλήτρια Αργεντινή όσο και με την ομάδα του στην Αγγλία με την οποία τη φετινή σεζόν μετράει 35 συμμετοχές με 12 τέρματα και 3 ασίστ και σίγουρα θεωρείται μία εξαιρετική προσθήκη για την ομάδα του Λίβερπουλ.

Βέβαια δεν είναι μόνο αυτός. Υπάρχουν και άλλοι στόχοι με έναν, εξαιρετικά δύσκολο…

Μπαρέλα

Ο λόγος για τον σπουδαίο μέσο της Ίντερ, Νικολό Μπαρέλα. Ο Μπαρέλα είναι στην κυριολεξία το… μηχανάκι των «νερατζούρι» στη μεσαία γραμμή. Ένα εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, πρωταθλητής Ευρώπης με την Ιταλία που τη φετινή σεζόν μετράει με τα χρώματα της ομάδας του Μιλάνου 47 ολόκληρες συμμετοχές 10 ασίστ και 8 τέρματα.

Σίγουρα πάντως η περίπτωση του δε θα είναι διόλου εύκολη αφού η Ίντερ έχει ταυτιστεί μαζί του ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026. Αν η Λίβερπουλ θέλει να τον κάνει δικό της θα πρέπει να δώσει στους «νερατζούρι» ένα ποσό της τάξης των 55 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως στην απόφαση που θα λάβει ο ίδιος ο Ιταλός για το μέλλον του… θα παίξει ρόλο και το που θα αγωνίζεται η Ίντερ τη νέα χρονιά. Αν αγωνίζεται στο Champions League, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η περίπτωσή του θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο.

Οι άλλοι στόχοι

Ο Μέισον Μάουντ είναι μία λύση για το κέντρο που παρακολουθείται στενά. Το συμβόλαιο του Άγγλου διεθνούς με την Τσέλσι ολοκληρώνεται του χρόνου και είναι πολύ πιθανό να μπει πωλητήριο για αυτόν, με τη Λίβερπουλ να τον έχει στα ραντάρ της. Τη φετινή σεζόν ο Μάουντ μετράει με τα χρώματα των «μπλε» 35 συμμετοχές με 6 ασίστ και 3 τέρματα όντας βασικός στο κέντρο για την Τσέλσι. Η περίπτωση του θεωρείται αρκετά ευκολότερη από αυτή του Μπαρέλα.

Από εκεί και πέρα άλλος ένας που ενδιαφέρει πολύ τους «reds» είναι ο Ράιαν Γκρέιβενμπερχ της Μπάγερν Μονάχου ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027 και μετράει 30 συμμετοχές με τους Βαυαρούς με μία ασίστ. Ο 20χρονος Ολλανδός θα μπορούσε σίγουρα με το κατάλληλο αντίτιμο να πάει στο Λίβερπουλ για χάρη του Γερμανού τεχνικού. Τέλος υπάρχει στα ραντάρ και ο μέσος της Σπόρτινγκ Λισαβώνας Μανουέλ Ουγκάρτε.

Μετράει 45 ολόκληρες συμμετοχές με την ομάδα της Λισαβώνας φέτος ενώ έχει δώσει και μία ασίστ. Ένα σκληροτράχηλο χαφ που στα 22 του μπορεί να εξελιχθεί πολύ στα χέρια της Λίβερπουλ.

Πάντως γεγονός είναι πως μετά τον ΜακΑλιστερ, ο Μπαρέλα καθώς και ο Μάουντ είναι αυτοί για τους οποίους θα κοιτάξει να κινηθεί η διοίκηση και αν τους κάνει δικούς της θα μιλάμε για μια πανίσχυρη γραμμή στα χαφ…

Υγ: Ρόλο και μάλιστα μεγάλο θα παίξει και το που θα αγωνίζεται η ομάδα του Λίβερπουλ του χρόνου. Οι πρωτοκλασάτοι παίκτες θέλουν και την καλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση και δεν γνωρίζουμε αν οι «reds» είναι ικανοί να τους την προσφέρουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ