Νιούκαστλ – Μπαρέλα: Ίσως το deal του καλοκαιριού… αν συμβεί γιατί καραδοκούν κι άλλοι! (pics, vid)

Νιούκαστλ – Μπαρέλα: Ίσως το deal του καλοκαιριού… αν συμβεί γιατί καραδοκούν κι άλλοι! (pics, vid)

Οι «ανθρακωρύχοι» θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα εξαιρετικό deal με τον ποδοσφαιριστή της Ίντερ. Υπάρχει ακόμα δρόμος βέβαια και πολλοί μνηστήρες.

Θα ναι μία σπουδαία μεταγραφή αν… τελικά επιτευχθεί. Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ της «Telegraph» αλλά και άλλων Μέσων ενημέρωσης τόσο από την Αγγλία όσο και την Ιταλία, η Νιούκαστλ τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί κλείσει τον μέσο Ίντερ, Νικολό Μπαρέλα και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας, αυτή των 58,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Όταν μιλάμε βέβαια για τον Μπαρέλα εννοούμε τον ακρογωνιαίο λίθο των «νερατζούρι» φέτος, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε αυτοί να φτάσουν στον τελικό του Champions League.

Διαβάστε επίσης:  Ο ΑΠΟΕΛ «κλείνει» τον Φετφατζίδη

Ένας ποδοσφαιριστής που με τα φετινά του κατορθώματα εκτόξευσε την αξία του σύμφωνα με το transfermarkt στα 70 εκατομμύρια ευρώ όντας ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση του.

Οι «καρακάξες» λοιπόν που μετά από χρόνια θα ξαναβρεθούν στο Champions League θέλουν να δώσουν ποιότητα στο κέντρο τους και ο Μπαρέλα είναι ότι πρέπει.

Τα δεδομένα για την πιθανή μεταγραφή του Ιταλού άσου στη Νιούκαστλ

Σύμφωνα με πηγές από την Ιταλία προς στιγμήν φαινόταν σχεδόν απίθανο να κλείσει ένα τέτοιο deal σε τόσο καλή τιμή.

Εξάλλου ο Μπαρέλα δε δείχνει να θέλει να αποχωρήσει από τους «νερατζούρι», οι οποίοι μπορεί να βάλουν πωλητήριο για άλλους αυτό το καλοκαίρι, δε φαίνονταν όμως στις προθέσεις τους μία πιθανή πώληση του Ιταλού μέσου που έχει συμβόλαιο με τους «νερατζούρι» μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Λάδι στη φωτιά ωστόσο, έριξε ο Sport Director της ομάδας του Μιλάνου Πιέρο Οσίλιο που βρέθηκε στην Αγγλία τις προηγούμενες ημέρες για να συζητήσει με την Τσέλσι τόσο για τον δανεισμό του Καλιντού Κουλιμπαλί όσο και για το τι θα γίνει με τον Ρομέλου Λουκάκου…

Τότε ήταν που άρχισαν να έρχονται οι πρώτες φήμες… Η Ίντερ ναι μεν έχει σαν στόχο να χρήσει τον Μπαρέλα ως τον αδιαμφισβήτητο ηγέτης της τα επόμενα χρόνια (ήδη αυτό πράττει), ωστόσο με το κατάλληλο αντίτιμο κάθε ομάδα μπορεί να ενδώσει, γιατί όχι και οι «νερατζούρι» οι οποίοι μπήκαν σε συζητήσεις με τους «ανθρακωρύχους» τελικώς, και τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι με βεβαιότητα.

Γιατί θα είναι το deal του καλοκαιριού, αν συμβεί;

Η Ίντερ πρωτοέκανε δικό της τον Νικολό Μπαρέλα με δανεισμό από την Κάλιαρι το καλοκαίρι του 2019. Τον Σεπτέμβρη του 2020 τον αγόρασε ολοκληρωτικά με ένα ποσό της τάξης των 44,5 εκατομμυρίων ευρώ (συνολικά μαζί με αυτά που πλήρωσε για τον δανεισμό του).

Αν σκεφτεί λοιπόν κανείς πως με περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα οι «ανθρακωρύχοι» θα μπορούσαν να κάνουν δικό τους έναν από τους ίσως πέντε καλύτερους μέσους αυτή τη στιγμή στον κόσμο, καταλαβαίνει ότι μιλάμε για το ιδανικό deal.

Ποιος είναι όμως ο Μπαρέλα;

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για τον 26χρονο άσο ο οποίος ήταν το σημείο αναφοράς και στο κέντρο της Εθνικής Ιταλίας στο Euro του 2021 το οποίο κατέκτησαν οι «ατζούρι».
Ο Μπαρέλα συνολικά με την Ίντερ μετράει 187 παιχνίδια με 20 γκολ και 44 ασίστ, ενώ τη φετινή σεζόν έπαιξε σε 52 ολόκληρα ματς έχοντας μάλιστα 9 τέρματα και 10 ασίστ.
Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις στο χώρο του κέντρου. Είτε ως κεντρικός αλλά και ως αμυντικός χαφ τα πηγαίνει εξαιρετικά (αν και στους νερατζούρι φέτος αγωνίστηκε κυρίως ως κεντρικός μέσος).

Είναι παίκτης που πρεσάρει πολύ τους αντίπαλους όμως, έχει και την πάσα κλειδί έχει και το σουτ τόσο από μέσα όσο και έξω από την εστία, μπορεί να τρυπώσει και στις αντίπαλες περιοχές και να σκοράρει κιόλας αν χρειαστεί.

Είναι αυτό που λέμε μηχανάκι στα χαφ, και το κυριότερο, αν και η θέση του είναι πολύ απαιτητική δεν τραυματίζεται εύκολα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως παίκτης – ρομπότ για την συνέπεια στα καθήκοντα του αλλά και για τις αστείρευτες δυνάμεις του.

Αν η Νιούκαστλ όντως καταφέρει να τον κλείσει -με το transfermarkt αυτή τη στιγμή να της δίνει πάνω από 70% πιθανότητες- θα μιλάμε για ένα τεράστιο deal, και όχι τόσο κοστοβόρο όσο θα περίμεναν κάποιοι.

Οι μνηστήρες….

Βέβαια δεν είναι μόνο η Νιούκαστλ που θέλει να κάνει δικό της τον Ιταλό μέσο καθώς και η Λίβερπουλ έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον Μπαρέλα.

Επίσης υπάρχουν κι άλλοι μνηστήρες από την Αγγλία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Αυτή τη στιγμή οι «ανθρακωρύχοι» δείχνουν να είναι πιο κοντά στη συμφωνία του καλοκαιριού αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ