«Τέλος» κι επίσημα ο Μόντσι από τη Σεβίλλη – Ανακοινώθηκε απ’ την Άστον Βίλα

«Τέλος» κι επίσημα ο Μόντσι από τη Σεβίλλη – Ανακοινώθηκε απ’ την Άστον Βίλα

Παρελθόν από τη Σεβίλλη αποτελεί ο Μόντσι που πλέον αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στην Άστον Βίλα.

Τέλος εποχής κι επίσημα στη Σεβίλλη, με τους Ανδαλουσιάνους να ανακοινώνουν το βράδυ της Παρασκευής (16/6) τον χωρισμό τους με τον Ραμόν Ροντρίγκεθ Βερδέχο ή κατά κόσμον «Μόντσι», ο οποίος αποτέλεσε για σχεδόν δύο δεκαετίες τον «ιθύνοντα νου» όλου του οργανισμού και την Άστον Βίλα να επισημοποιεί λίγη ώρα αργότερα την πρόσληψή του με τον τίτλο του «Προέδρου Ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων» του κλαμπ.

Η διοίκηση του ισπανικού κλαμπ ανακοίνωσε το «αντίο» του 54χρονου αθλητικού διευθυντή, στα χέρια του οποίου «αναγεννήθηκε» όλος ο σύλλογος φτάνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 7 τροπαίων Europa League/UEFA.

Ο Μόντσι θα αποχαιρετίσει τους φίλους της ομάδας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», έχοντας περάσει σχεδόν τρεισήμισι δεκαετίες στη Σεβίλλη σαν παίκτης (1990/99) και σαν αθλητικός διευθυντής (2000-2017 και 2019-2023).

Μαζί της ο Μόντσι κατέκτησε εκτός απ’ τα 7 ευρωπαϊκά τρόπαια και δύο Κύπελλα Ισπανίας, αλλά κι ένα Super Cup, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν και οι επίσημες ανακοινώσεις κι απ’ τους «χωριάτες»:

«Η Άστον Βίλα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη του Ραμόν Ροντρίγκεθ Βερδέχο «Μόντσι», ως νέου Προέδρου Ποδοσφαιρικών Επιχειρήσεων του κλαμπ.

Ο Μόντσι έρχεται από τη Σεβίλλη, όπου ήταν διευθυντής ποδοσφαίρου. Στο νέο του ρόλο θα αναφέρεται στους Νασίφ Σαβίρις και Γουές Έντενς και θα έχει την ευθύνη για όλα τα ποδοσφαιρικά θέματα στον Όμιλο, συνεργαζόμενος στενά με τον Ουνάι Έμερι».

Ο πρόεδρος της Άστον Βίλα, Νασίφ Σαβίρις δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τον Μόντσι σε αυτή τη νέα θέση που ενοποιεί όλες τις ποδοσφαιρικές ευθύνες στον Όμιλο. Μαζί με τον Ουνάι Έμερι και το επιτελείο του, η άφιξη του Μόντσι θα προσθέσει στην ομάδα παγκόσμιας κλάσης πρόσωπα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Είναι, όπως ο Ουνάι Έμερι, ένας νικητής».

Απ’ την πλευρά του ο Ισπανός τόνισε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στην Άστον Βίλα, ένα σπουδαίο πρότζεκτ που προσπαθεί για φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο από την Under-9 ως την πρώτη ομάδα, και συμμερίζομαι πλήρως το όραμα του κ. Σαβίρις και του κ. Έντενς.

Είμαι επίσης χαρούμενος και ανυπομονώ να δουλέψω ξανά με τον Ουνάι Έμερι, έναν από τους καλύτερους προπονητές στο ποδόσφαιρο. Αφού απόλαυσα τόσα χρόνια με τη Σεβίλλη και κέρδισα πολλά ευρωπαϊκά τρόπαια μαζί της, ανυπομονώ να βασιστώ στις πρόσφατες επιτυχίες στην Άστον Βίλα και να διασφαλίσω ότι αυτός ο κολοσσιαίος σύλλογος θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται».

Ο Μοντσι θα αναλάβει τα καθήκοντά του από τον Ιούλιο, με την προϋπόθεση ότι θα λάβει την άδεια εργασίας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ