Διπλό «χτύπημα» ετοιμάζει η Μάντσεστερ Σίτι με κορυφαίους Κροάτες

Διπλό «χτύπημα» ετοιμάζει η Μάντσεστερ Σίτι με κορυφαίους Κροάτες

Η Μάντσεστερ Σίτι, ετοιμάζει διπλό μεταγραφικό χτύπημα, σκοπεύοντας να ντύσει στα γαλάζια δύο από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής Κροατίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το treble τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, φτάνοντας κατά καιρούς μέσα στη χρονιά πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα όμως πάντα ψάχνει παίκτες που μπορούν να κάνουν ακόμα καλύτερη την ομάδα του και που μπορούν να προσαρμοστούν στα θέλω του Καταλανού που πολλές φορές σκέφτεται «έξω από το κουτί» ποδοσφαιρικά.

Έτσι η απόλυτη πρωταγωνίστρια της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, ετοιμάζει ένα διπλό χτύπημα, με δύο διεθνείς Κροάτες να ετοιμάζουν βαλίτσες για την γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ. Πρόκειται για τους Γιόσκο Γκβάρντιολ και Ματέο Κόβασιτς.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Στην Αθήνα Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ (vids)

Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός της Λειψίας, Γιόσκο Γκβάρντιολ, ολοκλήρωσε μια γεμάτη σεζόν με τη γερμανική ομάδα (41 συμμετοχές και 3 γκολ), ενώ ήταν βασικότατος με την Κροατία (21 συμμετοχές) στην σπουδαία πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ εντυπωσιάζοντας με το ώριμο παιχνίδι του.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του άλλωστε μετράει ήδη 139 συμμετοχές σε Χάιντουκ και Λειψία. Όπως αναφέρει ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι Πολίτες τα έχουν βρει σε όλα με τον παίκτη και απομένει να βρεθεί η «χρυσή τομή» με τη Λειψία, με μια προσφορά κοντά στα 80 εκατ. ευρώ να κρίνεται ικανοποιητική.

 

Από την άλλη, ο 29χρονος κεντρικός χαφ, Ματέο Κόβασιτς, είναι μια άλλη ιστορία. Mε 95 συμμετοχές στην Εθνική Κροατίας, περάσματα από Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης και έχοντας ήδη 142 συμμετοχές για λογαριασμό της Τσέλσι στην Premier League, θεωρείται ένας εξαιρετικά έμπειρος παίκτης προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις του αγγλικού ποδοσφαίρου και ιδανικός ίσως να αντικαταστήσει το κενό που αφήνει η διαφαινόμενη φυγή του Γκουντογκάν.

Η Σίτι βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την Τσέλσι, με τη συμφωνία να αναμένεται ακόμα και εντός εβδομάδας όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, που έχει ενημέρωση και για αυτή τη μεταγραφική υπόθεση. Το συμβόλαιο του Κόβασιτς λήγει το καλοκαίρι του 2024, με την Τσέλσι να έχει ανάγκη να ελαφρύνει το πολύ βαρύ της ρόστερ και να μην θέλει να χάσει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή με μηδενικό αντίτιμο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ