Τονάλι: Το παιδικό του όνειρο και τα… κλάματα (pics, vid)

Τονάλι: Το παιδικό του όνειρο και τα… κλάματα (pics, vid)

Ο Σάντρο Τονάλι είναι πολύ κοντά στη Νιούκαστλ με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό αλλά ο ίδιος δε φαίνεται να θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα που ονείρευονταν από παιδάκι...

Πολύ κοντά σε μια εξαιρετική και πολύ μεγάλη μεταγραφή είναι η Νιούκαστλ που ετοιμάζεται να κάνει δικό της ένα… μηχανάκι της Μίλαν. Τον Σάντρο Τονάλι.

Διαβάστε επίσης: Με ποσό ρεκόρ στην Αλ Χιλάλ ο Ρούμπεν Νέβες

Οι «ανθρακωρύχοι» που φέτος θα αγωνιστούν μετά από αρκετά χρόνια στο Champions League, έχουν από πίσω μια πολύ ισχυρή διοίκηση με Σαουδάραβες γι’ αυτό -και με το δέλεαρ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης- οργώνουν τη μεταγραφική αγορά για να κάνουν έξυπνες μεταγραφές μα πάνω απ’ όλα τέτοιες, που θα τους βοηθήσουν να ανέβουν κι άλλο επίπεδο.

Τα δίχτυα στην Ιταλία

Αφού προσπάθησαν λοιπόν να πάρουν από την Ίντερ έναν ακόμα σπουδαίο μέσο, τον Νικολό Μπαρέλα και μάλλον δεν τα κατάφεραν, κινήθηκαν για τον 23χρονο άσο των «ροσονέρι».  Οι Μιλανέζοι που δεν είναι πλέον ο οικονομικός κολοσσός που ήταν τη δεκαετία του 1990 καθώς κι αυτή του 2000, λύγισαν με ένα ποσό της τάξης των 70 εκατομμυρίων ευρώ για τον 23χρονο άσο, αφήνοντας τελικώς στην άκρη τα σχέδια για να τον κάνουν τη… σημαία τους.

Και θα μπορούσε να συμβεί αυτό αφού ο Τονάλι αγαπάει τη Μίλαν όσο καμία άλλη ομάδα στην Ιταλία. Ο Ιταλός άσος αγωνίστηκε στη Μπρέσια από το 2017 μέχρι το καλοκαίρι του 2020, και οι Μιλανέζοι τον έκαναν δικό τους για πρώτη φορά με δανεισμό τον Σεπτέμβριο του 2020, πληρώνοντας ενοίκιο 10 εκατομμύρια, έχοντας την οψιόν να τον αγοράσουν έναντι 15.

Ο νεαρός μέσος ξεκίνησε καλά σχετικά την πρώτη σεζόν στο Μιλάνο με 37 συμμετοχές, και ανάγκασε τους «ροσονέρι» να τον αγοράσουν κάνοντας και μια… θυσία. Μείωσε -αρκετά- τις ετήσιες αποδοχές του από τα 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που θα πληρώνονταν από τους «ροσονέρι», για να κάνει πράξη το παιδικό του όνειρο. Να γίνει ποδοσφαιριστής τους.

Μίλαν από… κούνια

Ο 23χρονος άσος ήταν από… κούνια Μίλαν. Φαν τους από μικρό παιδί και έγινε και αγαπημένος των οπαδών των «ροσονέρι» αφού όταν είδαν πως δέχτηκε μείωση των αποδοχών του για να μείνει στο Μιλάνο, τον… κατέκλυσαν με ευχαριστήριες ευχές δείχνοντας του πως θα τον στηρίξουν όσο κανέναν.

Ο ίδιος μάλιστα με δηλώσεις του τότε, είχε τονίσει πως όλοι στο περιβάλλον του πάνω κάτω ήταν υποστηρικτές των «ροσονέρι», και πως κάποια από τα ινδάλματά του ήταν ο σπουδαίος Πάολο Μαλντίνι, ο σκληροτράχυλος Τζενάρο Γκατούζο καθώς επίσης και ο… Θρύλος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Τα social λοιπόν μπορεί να βουίζουν για τη μεταγραφή του με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό στους«ανθρωκρύχους» αλλά εκείνος όχι μόνο φαίνεται να μην ήθελε να πάει, αλλά όταν έγινε γνωστό πως η Μίλαν τα βρήκε με τη Νιούκαστλ για τη μεταγραφή του ξέσπασε σε… κλάματα από τη στεναχώρια του.

Ο Τονάλι συγκεκριμένα, είναι στη Ρουμανία για το Ευρωπαϊκό Κ21 με την Εθνική του ομάδα, και σύμφωνα με την Republica όταν έμαθε πως είναι κοντά στην αποχώρησή του από το Μιλάνο ήταν απαρηγόρητος.


Ο ρομαντισμός που έχει χαθεί…

Σε μια εποχή που άλλοι φεύγουν από την Ευρώπη προτιμώντας τα πετροδόλαρα των Αράβων, εκείνος έδειξε ρομαντισμό καθώς και το πόσο πιστός είναι στη Μίλαν. Βέβαια όλα αυτά μπορεί  να αλλάξουν αφού η Νιούκαστλ όχι μόνο θα δώσει τεράστιο χρηματικό αντίτιμο στους «ροσονέρι» για αυτόν, αλλά αναμένεται να τετραπλασιάσει και τις δικές του αποδοχές, σε σχέση με αυτά που πληρώνονταν στην ομάδα του Στέφανο Πιόλι.

Όσο για το τι είναι ικανός να κάνει ο νεαρός;

Πολλοί κάποτε τον χαρακτήριζαν ως τον νέο Πίρλο αλλά η αλήθεια είναι πως ο Τονάλι πέρα από την… εμφάνιση που όντως φέρνει πολύ στον σπουδαίο Ιταλό ποδοσφαιριστή, έχει αρκετά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είναι ένας πιο σκλητράχυλος μέσος σε σχέση με τον ντελικάτο Πίρλο. Το αγγλικό πρωτάθλημα μάλιστα, εκ πρώτης φαίνεται να του ταιριάζει αλλά το θέμα είναι ο ρομαντισμός και η αγάπη του για τη Μίλαν μην του κάνει ζημιά αφού καμιά φορά τελικά τα λεφτά δεν είναι το παν…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ