Ο game changer Σόμποσλαϊ και ο επιθετικός πλουραλισμός της Λίβερπουλ

Ο game changer Σόμποσλαϊ και ο επιθετικός πλουραλισμός της Λίβερπουλ

Η ποιότητα στην μεσό-επιθετική γραμμή της Λίβερπουλ, o Σόμποσλαϊ που φέρνει κάτι καινούριο στην ομάδα και ο... ευχάριστος πονοκέφαλος του Κλοπ καθιστούν την χρονιά ελπιδοφόρα στο Μέρσεϊσαιντ.

Η Λίβερπουλ άνοιξε τον «χορό» των νικών χθες, μετά την επικράτηση της στο «Άνφιλντ» επί της Μπόρνμουθ με 3-1. Μάλιστα οι «ρεντς» χρειάστηκαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-1, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι παγώσανε την Λίβερπουλ.

Και στο χθεσινό παιχνίδι και στην ισοπαλία της πρώτης αγωνιστικής στο «Στάμφορντ Μπριτζ» απέναντι στην Τσέλσι, ακόμα και στα φιλικά του καλοκαιριού, φάνηκε πως η Λίβερπουλ ίσως να αλλάζει τακτική, να αλλάζει νοοτροπία μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Και για αυτό υπάρχει ένα όνομα. Αυτό του Ντομινίκ Σόμποσλαϊ. Ο Ούγγρος αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι από την Λίβερπουλ, η οποία χρειάστηκε να ξοδέψει αρκετές δεκάδες εκατομμυρίων ώστε να τον κάνει δικό της από την Λειψία. Και μάλλον για ακόμη μια φορά διακρίνεται το επενδυτικό δαιμόνιο του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γέρμανος έχει αποδείξει ότι όποτε ξοδεύει, το κάνει επειδή μέσα του νιώθει κάτι σίγουρο. Και στην περίπτωση του Σόμποσλαϊ διακρίνεται κάτι παραπάνω από σιγουριά.

Ο Ούγγρος έχει έναν ρόλο μέσα στο γήπεδο, τον οποίο δεν έχουμε συνηθίσει στην κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ. Φαίνεται πολύ ελεύθερος μέσα στο γήπεδο, σε σημείο που χθες ειδικότερα βρισκόταν από την μια πλευρά στην άλλη όποτε ήθελε.

Αυτό βέβαια έχει να κάνει με την ποιότητα του ίδιου του παίκτη. Δυνατός στο ένας με έναν, με απίστευτη τεχνική κατάρτιση και σουτ το οποίο μπορεί να κάνει την ζημιά, όπως έκανε χθες στο τρίτο γκολ, εκεί που ανάγκασε τον Νέτο σε μια δύσκοή επέμβαση αλλά στο ριμπάουντ ο Ζότα έκανε το 3-1. Στα αξιοσημείωτα, ο ελιγμός του παίκτη που παρά το ύψος του δεν τον περιορίζει καθόλου.

 

Για να τα κάνει βέβαια όλα αυτά χρειάζεται άλλους δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι κάτι το οποίο έλειψε από την περσινή Λίβερπουλ. Η κάλυψη που υπάρχει πίσω του. Ασταμάτητο τρέξιμο από τον ΜακΆλιστερ +τον παίκτη που θα αποκτήσει η ομάδα του Κλοπ στην θέση αυτή.

Ενώ ο δεύτερος είναι η επιθετική τους ικανότητα. Στην μπροστά γραμμή διαθέτουν Σαλάχ, Ζότα, Χάκπο, Νούνιες, Ντίαζ, Έλιοτ. Όλοι παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά και για τους οποίους ο Σόμποσλαϊ μπορεί να εύκολα να δημιουργήσει, όπως ακριβώς κάνει στην μέχρι τώρα (μικρή) παρουσία του στην Λίβερπουλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ