Νούνιεζ: Αποφάσισε να συστηθεί ξανά…

Νούνιεζ: Αποφάσισε να συστηθεί ξανά…

Ο Ντάργουιν Νούνιεζ επέλεξε να συστηθεί ξανά στο κοινό της Premier League φέρνοντας τα «πάνω-κάτω» με δύο δικά του γκολ (81’, 90+3’), στο Νιουκάστλ δίνοντας την δεύτερη σερί νίκη στην Λίβερπουλ των 10 παικτών.

Η Λίβερπουλ φιλοξενήθηκε χθες (27/08) στο «St. James Park» για την 3η αγωνιστική της Premier League με την Νιούκαστλ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Άρνολντ και την απευθείας αποβολή του Φαν Ντάικ και να βρίσκεται μπροστά στο σκορ (1-0, 25’) με το γκολ του Γκόρντον. Όλα έδειχναν επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Χάου, αλλά μία αλλαγή στην «σκακιέρα» (Νούνιεζ) από τον Κλοπ άλλαξε τα πάντα.

Όλα όμορφα για την Νιούκαστλ, μέχρι το 77ο λεπτό, καθώς ο Κλοπ έβαλε τον Νούνιεζ στο παιχνίδι, ο οποίος είχε αποφασίσει -όπως αποδείχθηκε- να συστηθεί ξανά στο κοινό της Premier League. Δύο τελικές και δύο γκολ γκολ μέσα σε 12’ λεπτά, ανατροπή στο σκορ (1-2) και δεύτερη σερί νίκη για του «reds». Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή τα πράγματα…

Διαβάστε επίσης: «Ας τους αφήσουμε να δουλέψουν» Vol. 2…

Το περασμένο καλοκαίρι η Λίβερπουλ έβγαλε από τα ταμεία της 80 εκατομμύρια ευρώ ώστε να αποκτήσει τον Ντάργουιν Νούνιεζ από την Μπενφίκα και να καλύψει το κενό που άφησε στην επίθεσή της ο Σαντιό Μανέ.

Στην πρώτη χρονιά του στο νησί, ο 24χρονος επιθετικός και τι δεν άκουσε, καθώς τα 15 γκολ του σε 45 συμμετοχές δεν κατάφεραν να του εξασφαλίσουν ομαλή μετάβαση από την Primeira Liga στην Premier League. Ωστόσο, μέρος της ευθύνης του ανήκει καθώς δεν γνώριζε ούτε την αγγλική γλώσσα ώστε να ενταχθεί πιο γρήγορα στα θέλω του Κλοπ. Υπενθυμίζω πως την σεζόν 2021/22 ο Νούνιεζ είχε σκοράρει 34 τέρματα σε 41 εμφανίσεις με την Μπενφίκα.

Βέβαια, την περασμένη χρονιά κάτι μας είχε διαφύγει όσον αφορά τον Ουρουγουανό επιθετικό και ίσως όλοι να βιαστήκαμε να τον κρίνουμε. Την σεζόν 2022/23, ο Νούνιεζ πέτυχε μόλις 9 τέρματα στην Premier League έχοντας 12.16 xgoals. Όμως, ο 24χρονος έχασε 20 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ μόνο στο πρωτάθλημα με την Λίβερπουλ. Αν είχε πετύχει γκολ στις 10 από αυτές θα του ασκούνταν τόσο έντονα κριτική;

Ας εξηγήσουμε κάτι, είναι πολύ καλό ο παίκτης που θέλεις να εκτελεί να βρίσκει στο παιχνίδι του μεγάλες ευκαιρίες και να τις εκτελεί. Για παράδειγμα, ο περυσινός πρώτος σκόρερ (36) της Premier League Έρλινγκ Χάαλαντ έχασε 28 μεγάλες ευκαιρίες. Ο δεύτερος Κέιν έχασε 12.

Σίγουρα, τα 9 τέρματα του Νούνιεζ είναι κακός απολογισμός αλλά ο Ουρουγουανός εκτελεί. Φέτος, ο Νούνιεζ έχει παίξει 41΄ λεπτά, στα οποία μετράει 4 τελικές (2 Τσέλσι, 2 Νιούκαστλ). Απέναντι στις «καρακάξες» φρόντισε να συστηθεί ξανά στον ποδοσφαιρικό πλανήτη και να θυμίσει τον λόγο που έδωσε για χάρη του 80 εκατομμύρια ευρώ η Λίβερπουλ ένα χρόνο περίπου νωρίτερα.

Ο λόγος; 2 τελικές, 2 γκολ, νίκη με δέκα παίκτες και με ανατροπή στο σκορ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ