«Ας τους αφήσουμε να δουλέψουν» Vol. 2…

«Ας τους αφήσουμε να δουλέψουν» Vol. 2…

Τα πρώτα δείγματα της δουλειάς των Μαρτίνεθ και Κορδόν είναι άκρως ενθαρρυντικά

Έχουμε και λέμε. Ο κόσμος του Ολυμπιακού βλέπει μια ομάδα που πρεσάρει, διεκδικεί κάθε μπάλα και «πνίγει» τον αντίπαλο. Που προσπαθεί και σε σημαντικό βαθμό το καταφέρνει να παίζει μοντέρνο ποδόσφαιρο, με γρήγορες πάσες και αλλαγές θέσεων των παικτών.

Που σουτάρει, που σκοράρει και το σημαντικότερο γεμίζει τον κόσμο που βλέπει τα παιχνίδια. Είτε από το Καραϊσκάκη, είτε από την τηλεόραση. Είναι μεγάλη υπόθεση, ο φίλος του Ολυμπιακού να νιώθει γεμάτος, Όπως συνέβη στα παιχνίδια με την Τσουκαρίτσκι και τον Ατρόμητο.  

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Επίθεση από παντού και «σφυροκόπημα»

Σιγά σιγά, βγαίνουν στο γήπεδο αυτά που δουλεύει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και μάλιστα σε μια περίοδο που προσπαθεί να εντάξει στην ομάδα και τους νέους παίκτες. Σε περίπου μια εβδομάδα ο Σκάρπα έχει τρεις συμμετοχές. Σε μικρότερο διάστημα, ο Έσε δύο και ο Ελ Κααμπί φαντάζει πλέον παλιός!

Κόντρα στον Ατρόμητο είδαμε για πρώτη φορά και τον Μπρνιτς και ο νεαρός Κροάτης, μόνο ψαρωμένος δεν έδειξε. Και αυτά όλα έχουν εξήγηση και την έδωσε ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός: «Είμαστε οργανωμένη ομάδα και αυτό βοηθάει τον νέο παίκτη να προσαρμοστεί. Όταν ο νέος παίκτης βρίσκει μια οργανωμένη ομάδα το κάνει πιο εύκολο. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην οργάνωση και τη συνοχή της ομάδας».

Και μπορεί τα λόγια αυτά να έγιναν αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού, αλλά θυμίζω ότι τα λόγια αυτά τα ακούγαμε συνέχεια στην Αυστρία, όσοι είχαμε την δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε. Και όχι μόνο από τον Μαρτίνεθ, αλλά και από τον Κορδόν. «Να γίνει η ομάδα μια γροθιά και μετά θα είναι πιο εύκολο να μπουν οι νέοι παίκτες», έλεγε συνεχώς ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας.

Και αν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν γίνει μια γροθιά αυτό μπορεί εύκολα να το παρατηρήσει κάποιος, αν δει τον τρόπο που πανηγύρισε το πρώτο γκολ στο ματς με τον Ατρόμητο το τεχνικό τιμ και οι αναπληρωματικοί…

Μετά τη νίκη με 3-1 στο φιλικό με τη Ρέιντζερς σας είχα γράψει εδώ στο 10.gr το συγκεκριμένο κείμενο: (Ας τους αφήσουμε να δουλέψουν… | to10.gr).

Αναφερόμουν φυσικά στους Κορδόν και Μαρτίνεθ, το ακριβό πρότζεκτ του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν στόχο να φτιάξουν μια ομάδα που θα χαιρόμαστε να βλέπουμε. Και να αφήσουμε στην άκρη την μουρμούρα και τη γκρίνια…

Και τα πρώτα δείγματα της δουλειάς τους, αν μη τι άλλο, είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην περίοδο που χτίζονται απέκλεισαν χωρίς ήττα την σαφώς πιο έτοιμη Γκενκ, βρίσκονται με το ένα πόδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μετά το 3-1 επί της Τσουκαρίτσκι και κέρδισαν και τα δύο παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μέχρι την διακοπή, λόγω των αγώνων τω εθνικών ομάδων, υπάρχουν δύο ακόμα ματς. Ο επαναληπτικός με τους Σέρβους και η εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία.  Ο Ολυμπιακός θέλει να σφραγίσει την πρόκριση, να συνεχίσει το απόλυτο στην Superleague και στην διακοπή να δουλέψει ακόμα περισσότερο με την ομάδα και τα νέα πρόσωπα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ