Έβερτον – Άρσεναλ 0-1: Επιτέλους νίκη στο «Γκούντισον Παρκ» με γκολάρα του Τροσάρ

Έβερτον – Άρσεναλ 0-1: Επιτέλους νίκη στο «Γκούντισον Παρκ» με γκολάρα του Τροσάρ

Με το γκολ του Λεάντρο Τροσάρ στο 69ο λεπτό η Άρσεναλ νίκησε την Έβερτον με 1-0 και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το «Γκούντισον Παρκ» μετά από 6 χρόνια.

Η υπέροχη ομαδική προσπάθεια των παικτών του Μικέλ Αρτέτα που έφερε το άψογο πλασέ του Λεάντρο Τροσάρ, ήταν αρκετό ώστε οι «κανονιέριδες» να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη (0-1) έπειτα από τον Οκτώβριο του 2017 απέναντι στην Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ».

Έτσι, η Άρσεναλ πρόσθεσε ακόμη τρεις βαθμούς στο «σακούλι» της ενώ παραμένει αήττητη μετά από 5 αγωνιστικές στην Premier League. Από την άλλη, η Έβερτον υπέστη την τέταρτη ήττα της μετά από 5 στροφές και παραμένει στην ζώνη του υποβιβασμού με μόλις 1 βαθμό.

Διαβάστε επίσης: Κηφισιά – Πανσερραϊκός 4-4: Το ματς της χρονιάς – Από 0-3 σε 4-4 στο 101′!

Η Έβερτον ξεκίνησε την αναμέτρηση με μοναδικό σκοπό να μην ηττηθεί και να διατηρήσει το σερί της απέναντι στην Άρσεναλ εντός έδρας, γι’ αυτό ήταν συνεχώς πίσω από την μπάλα και προσπάθησε να κλείσει όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην δική της περιοχή. Δεδομένης της πολυπρόσωπης άμυνας που έβρισκε απέναντί της, η Άρσεναλ δεν μπορούσε να παράγει ευκαιρίες, αν και στο 20΄βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Σκόρερ του τέρματος ο Μαρτινέλι με ωραίο πλασέ, όμως το VAR «επιασε» σε θέση οφσάιντ τον Ενκέτια  στην αρχή της φάσης με αποτέλεσμα το 0-0 να υπογράψει ένα πρώτο σαρανταπεντάλεπτο που θα ξεχαστεί γρήγορα. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να δείξουν πως δεν πρόκειται να πετάξουν λευκή πετσέτα και προειδοποίησαν  στο 47ο λεπτό, με δυνατό σουτ του Όντεγκααρντπου εξουδετέρωσε ο Πίκφορντ.

Στην συνέχεια, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πολιόρκησε την περιοχή της Έβερτον και κάπως έτσι έφτασε και στο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, στο 69ο λεπτό και σε μια φάση – επιτομή του συνδυαστικού ποδοσφαίρου, ο Σάκα έστρωσε τη μπάλα στο πέναλτι για τον Τροσάρ που με τρομερό τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 77ο λεπτό, η Άρσεναλ έφτασε κοντά στο να κλειδώσει την νίκη όταν σε πρώτο χρόνο ο Πίκφορντ νίκησε στο τετ-α-τετ τον Όντεγκααρντ, προτού ο Μικολένκο βάλει το «στοπ» στο ριμπάουντ του Βιέιρα. Παρόλα αυτά η ακίνδυνη σε όλο το ματς Έβερτον δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει το προβάδισμα των Λονδρέζων, οι οποίοι απέδρασαν με το τρίποντο που τους κράτησε στο -2 από την κορυφή.

Έβερτον (Σον Ντάις): Πίκφορντ, Μικολένκο, Ταρκόφσκι, Μπράνθγουεϊτ, Γιανγκ (88΄Πάτερσον), Γκέιγ, Ονάνα, ΜακΝιλ (88΄Σερμίτι), Νταντζούμα, Ντουκουρέ (80΄Γκάρνερ), Μπέτο (66΄Κάλβερτ Λιούιν)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα):
Ραγιά, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (80΄Τομιγιάσου), Ράις, Βιέιρα (80΄Χάβερτς), Όντεγκααρντ, Μαρτινέλι (24΄Τροσάρ), Σάκα, Ενκέτια (66΄Γκαμπριέλ Ζεσούς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ