Ποστέκογλου: «Είναι τεράστια η πρόκληση να παίζεις εναντίον της Άρσεναλ»

Ποστέκογλου: «Είναι τεράστια η πρόκληση να παίζεις εναντίον της Άρσεναλ»

Έτοιμος για το πρώτο του λονδρέζικο ντέρμπι ο Άγγελος Ποστέκογλου.

Ο προπονητής της Τότεναμ, Άγγελος Ποστέκογλου, τόνισε πως έχει ήδη καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι το κυριακάτικο (24/9) ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου εναντίον της Άρσεναλ απ’ το πάθος που δείχνουν οι οπαδοί, καθώς θέλουν η ομάδα τους να διατηρήσει τη δυναμική της μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα της σεζόν.

Τόσο η Άρσεναλ όσο και οι «σπερς» είναι αήττητοι σε πέντε αγώνες στην Premier League και πηγαίνουν στο ντέρμπι με 13 βαθμούς. Για την Τότεναμ αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημά της στην πρώτη κατηγορία εδώ και 57 χρόνια, αν και δεν έχουν κερδίσει στο Emirates για το πρωτάθλημα τα τελευταία 13 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Τα στατιστικά ανατρέπουν τα δεδομένα στο Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ (vids)

«Ο κόσμος μου έχει δώσει μια ένδειξη για το πώς νιώθει για αυτό το παιχνίδι κι αυτό είναι υπέροχο. Έχω συμμετάσχει σε ντέρμπι και σε ένα πολύ σημαντικό, το ντέρμπι της Old Firm με τη Σέλτικ», είπε ο Ποστέκογλου στους δημοσιογράφους την Παρασκευή (22/9) και πρόσθεσε:.

«Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για τους οπαδούς και των δύο συλλόγων, αλλά και τη σημασία για όλο το Λονδίνο. Είναι μια πολύ καλή ποδοσφαιρική ομάδα, είχαν μια εξαιρετική σεζόν πέρυσι και ενισχύθηκαν φέτος. Μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει αυτοπεποίθηση μέσα τους. Το να παίξουν εκεί μέσα εναντίον τους είναι μία τεράστια πρόκληση για εμάς.

Έχουμε αρκετούς που δεν έχουν παίξει σε αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι μόνο ότι είναι ντέρμπι και είναι εκτός έδρας, αλλά είναι και η πρόκληση να ξεπεράσεις έναν δυνατό αντίπαλο. Όσο και αν θέλεις να μιλήσεις γι’ αυτό, είναι η εμπειρία που σε κάνει να μεγαλώνεις.

Σε αυτά τα παιχνίδια, επιτρέπεις στους παίκτες να πάνε εκεί έξω κι ελπίζεις να εκφραστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν θέλω να βάλω πάρα πολλούς περιορισμούς ή να προσπαθήσω να τους καθοδηγήσω πάρα πολύ ως προς το τι να περιμένω».

Έχοντας πουλήσει τον Χάρι Κέιν στην Μπάγερν Μονάχου, οι «πετεινοί» θα αγωνιστούν για πρώτη φορά χωρίς τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών στο συγκεκριμένο ντέρμπι, όμως ο Ποστέκογλου ανέφερε πως τα έχουν καταφέρει καλά ως ομάδα μέχρι στιγμής για να αντικαταστήσουν τον «μεγαλύτερο παίκτη» του συλλόγου.

«Είναι μια αρκετά σημαντική φιγούρα εντός και εκτός γηπέδου. Αλλά προσπαθήσαμε, ως ομάδα, να επικεντρωθούμε στον δρόμο που είχαμε μπροστά μας, στο είδος της ομάδας που θέλουμε να φτιάξουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που τα παιδιά αντιμετώπισαν το καθήκον μας να είμαστε μια πραγματική επιθετική ομάδα και να το απολαμβάνει κι ο κόσμος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ